Cu siguranță sunt câteva promisiuni pe care ți le faci în fiecare an, promisiuni precum : Fă sport mai mult, renunță la fumat, consumă mai puțin alcool, fă economii, mănâncă mai sănătos, obține o promovare, învață o limbă străină, învață să cânți la un instrument, descoperă o nouă abilitate.

Nu contează ce promisiuni iți faci, pentru că toate acestea se învârt în jurul aceleiași idei. Fii mai bun. Fii mândru de tine. Fii acea persoană la care mereu ai visat.

Trebuie să nu uiți această idee în timp ce te avânți în noul an. Ar trebui să-ți amintești că scopul nu este să te hărțuiești. Nu este acela de a te face să te simți mizerabil. Nu, depășirea unui obicei prost sau crearea unui obicei sănătos nu va fi un lucru ușor de realizat. Vor exista momente în care te vei întreba de ce te pui într-o situația așa de dificilă și de stresantă. Dar va trebui să-ți reamintești motivul pentru care ai ales această bătălie – pentru că vrei să devii mai bun. Deoarece vrei să te poți uita în oglindă și să fii mândru de tine. La sfârșitul zilei, iți vei da seama că toate lucrurile astea le faci pentru tine.

Să te schimbi pentru cineva ar putea fi o motivație foarte bună. Vei munci mult mai mult dacă vrei să cucerești pe cineva și vrei să arăți bine. S-ar putea să mănânci mai sănătos atunci când ai un copil pe care vrei să-l vezi crescând. S-ar putea să fii mai motivat să obții o promovare atunci când soțul tău te susține. Dar la sfârșitul zilei, toate lucrurile acestea le vei face pentru tine. Deoarece asta iți dorești să faci. Pentru că asta te face fericit.

Citește și :   RENUNȚ LA ORICE RESENTIMENTE

Va fi mult mai ușor să treci peste toate situațiile dificile atunci când ești dispus să spui : Fac toate lucrurile acestea pentru că asta îmi doresc”. Va fi mult mai ușor dacă, în loc să cauți validare externă ori de câte ori trece o zi fără să fumezi o țigară sau atunci când ai mers cu succes 5 zile la rând la sală, cauți validarea interioară.

Singurul mod prin care poți duce promisiunea la bun sfârșit este dacă crezi în aceasta și o faci pentru tine. S-ar putea să sune egoist, dar dacă faci o schimbare pentru cineva și acesta îți întoarce spatele este posibil ca lucrul acesta să te facă slab. Va trebui să-ți testezi singur,  limitele.

Dar lucrul acesta nu se va întâmpla dacă faci asta pentru tine. Dacă faci lucrurile pentru tine, te vei agăța de promisiuni deoarece nu ai cum să te păcălești.

Nu uita, motivul pentru care vrei să de vii mai bun este la fel de important ca reușita în sine. Este o diferență mare între a merge la sală pentru că vrei să fii mândru de corpul tău și a merge la sală pentru că toate persoanele din viața ta te presează să slăbești. Există o diferență mare între a fi interesat să studiezi un instrument pentru că asta iți face plăcere și a fi interesat să studiezi la un instrument doar pentru că vrei să-ți impresionezi prietena.

De aceea este important să-ți setezi un obiectiv în care crezi cu adevărat și care te pasionează. Un obiectiv care , odată atins , te va face să te simți mândru de tine.

Citește și :   Mă angajez să mă port frumos cu mine
2020 ar trebui să fie anul în care vei deveni mai bun
2020 ar trebui să fie anul în care vei deveni mai bun

Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: