În 2020, oferă-ți permisiunea să te odihnești

Nu va trebui să îndeplinești imediat toate cerințele celorlalți. Nu vrei să treci repede prin lista pe care o ai pregătită pentru anul 2020. Nu vrei să te încarci de responsabilități. Nu vrei ca situațiile să te depășească.

În 2020, acordă-ți permisiunea să te odihnești. Nu trebuie să ai sentimentul că ești într-o continuă mișcare sau că cedezi într-o oarecare măsură. Nu fiecare zi este menită să fie una productivă. Câteodată, cel mai productiv lucru pe care îl poți face este să iei o pauză. Dacă vei continua, vei începe să te sufoci și nu vei duce la bun sfârșit nimic.

În 2020, nu lăsă pe nimeni să-ți inducă sentimentul de vinovăție pentru că ai avut o perioadă bună. Nu lăsă pe nimeni să te convingă că ești iresponsabil pentru că ți-ai luat o zi liberă deși ai lucrat nonstop săptămâni, luni, ani. Întreaga ta viață nu trebuie să se învârtă în jurul muncii. Se presupune că trebuie să te și distrezi, de asemenea. Se presupune că trebuie să ai o viață în afara biroului.

În 2020, nu forța lucrurile fără să faci o pauză – și nu te zgârci atunci când iei pauza respectivă. Nu crede minciuna aceea că nu vei acea succes doar pentru simplul fapt că nu muncești 24/7. Nu ești leneș pentru că stai o oră în plus în pat. Nu ești leneș că folosești zilele de vacanță. Nu ești leneș că ai grijă și de tine.

În 2020, setează limite. Delimitează-ți strict activitățile de acasă de cele de la muncă. Nu te stresa cu lista anului 2020 în timpul unor puncte importante din zi – atunci când iei masa de seară împreună cu familia sau atunci când bei alături de prietenii tăi. Asigură-te că ești mai mereu lângă oamenii pe care îi iubești, ești prezent și le acorzi atenție. Asigură-te că mintea nu-ți fuge iarăși la serviciu.

În 2020, asigură-te că din punct de vedere mental stai foarte bine deoarece nu este o situație de neglijat. Este mult mai ușor să-ți aduci propriile nevoi în fundal pentru a te putea concentra pe lucrurile care sunt cu adevărat importante. Este mult mai ușor să te neglijezi atunci când ar trebui să te rășfeti.

În 2020, încearcă să nu te gândești că trecerea timpului este un lucru rău. Încearcă să te bucuri de momentele în care nu faci nimic altceva decât să asculți tăcerea. Încearcă să schimbi percepția timpului în care nu faci nimic, pentru că nu este de fapt un lucru rău. Este sănătos să te relaxezi. Este sănătos să uiți de munca ta, o perioadă.

În 2020, oferă-ți permisiunea să te odihnești. Acordă-ți permisiunea să iei o pauză. Oferă-ți permisiunea să te bucuri cu adevărat de viață în loc să-ți petreci tot timpul liber, muncind.

Da, ai nevoie de bani să plătești facturile și da, trebuie să depui un efort dacă vrei să fii de succes, dar totodată ai nevoie și de pauze. Ai nevoie ca mintea ta să fie limpede. De asemenea, trebuie să previi o posibilă cădere.

În 2020, oferă-ți permisiunea să te odihnești

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top