5 Semne că te minți pe ține însuți

Este incredibil cât de mult ne putem înșela fără a fi conștienți de asta.

Nimănui nu îi place un mincinos. Dar dacă cel mai mare mincinos din viața ta este chiar persoana care se uită înapoi la tine în oglindă? Sună ridicol, știu. Dar adevărul este că ne mințim tot timpul. Mințim pentru că este prea greu să facem față adevărului. Ne mințim ca să ne facem viața puțin mai ușoară și pentru că ne temem să ne confruntăm cu adevărul și să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră.

 Iată 5 semne că s-ar putea să te minți pe tine însuți.

1. Ce spui nu se potrivește cu ceea ce simți.

Ai spus vreodată: “Nu, desigur, nu mă deranjează” când, de fapt, te deranjează mult? Aceste minciuni duc la o viață nefericită. Încercăm să ne convingem că suntem mulțumiți de anumite lucruri atunci când suntem de fapt neconfortabili cu acestea.

Adesea, incercăm să ne convingem că nu suntem răniți sau furioși, dar sentimentele noastre spun o poveste total diferită. Pe măsură ce lacrimile se rostogolesc pe fața noastră și trântim ușa, ne mințim spunând că totul este bine. Când emoțiile tale nu se potrivesc cu ceea ce spui, te minți pe tine.

Merită să examinăm aceste sentimente pentru a afla ce le declanșează și de unde provin, deoarece ne pot duce la o viață mai autentică.

2. Nu ești destul de sigur de cine ești cu adevărat.

Ai avut vreodată o oră liberă și te-ai întrebat ce să faci cu ea? Nu-ți mai amintești ce îți aduce bucurie sau poate nu îți amintești ultima oară când ai avut un minut liber, să nu mai vorbim de o oră liberă! Dacă acest lucru este adevărat, s-ar putea să te minți despre cum dorești să fie viața ta.

Dacă nu mai știi ce te face fericit, atunci ai pierdut legătura cu sinele tău autentic. Probabil că petreci atât de mult timp cu grija nevoilor celorlalți încât le neglijezi pe ale tale. Poate îți spui că așa este bine și că așa vrei să-ți petreci viața – dar s-ar putea să te minți pe tine însuți. Nu suntem puși pe acest pământ ca să ne ocupăm doar de alții. Fiecare dintre noi are un scop în viață.

Pentru a te întoarce la o viață mai autentică, începe să te gândești la ceea ce îți luminează și hrănește sufletul. Întocmește o listă cu orice activități pe care îți place să le faci și fă-ți timp pentru ele.

3. Spui că nu ai timp.

Dacă spui adesea că nu ai timp pentru lucrurile pe care vrei să le faci, te minți. Toți avem același timp în viața noastră, iar unii oameni reușesc să-și urmeze visele, de ce nu poți și tu?

Da, știu că ai o mulțime de responsabilități și angajamente, iar viața este grea. Dar dacă simți cu adevărat că nu ai timp pentru ceea ce este important pentru tine, atunci trebuie să îți ajustezi prioritățile.

Gândește-te la ce ai putea renunța. Pe patul de moarte, nu îți vei face griji referitor la cât timp ai petrecut la birou sau cât de curată a fost casa. Nu îți vei aminti de mesele gastronomice pe care le-ai preparat sau de timpul petrecut pentru a găsi un cadou perfect pentru nunta unui prieten.

Gândește-te cu ce te vei mândri la sfârșitul vieții tale și îți vei face timp să faci acele lucruri. Ia în considerare experiențele pe care ți-ar plăcea să le privești și fă-ți  timp pentru ele.

4. Deseori simți că trebuie să existe mai multă viață.

Dacă simți adesea că trebuie să existe mai multă viață, atunci nu trăiesti o viață autentică. Când te trezești cu un sentiment de teamă despre toate treburile și responsabilitățile care te așteaptă, atunci iți trăiesti viața pentru alții, mai degrabă decât pentru tine însuți.

Trebuie să faci loc în viața ta pentru tine. Dacă lucrurile pe care le faci nu te satisfac, atunci probabil că acestea sunt niște obiective greșite.

În plus, dacă spui că vrei anumite lucruri, dar nu acționezi pentru a le atinge, atunci probabil te minți cu privire la cât de mult vrei să realizezi acele lucruri. De exemplu, dacă spui că vrei să fii mai sănătos, dar continui să mănânci mâncare nesănătoasă și să nu exersezi niciodată, poate că nu-ți dorești acest lucru suficient de mult.

Poate că alte lucruri reprezintă o prioritate pentru tine. Oprește-te acum și începe să lucrezi pentru atingerea obiectivelor pe care vrei să le atingi.

5. Nu poți niciodată să recunoști că te-ai înșelat.

Dacă îi învinuiești în mod constant pe alții pentru ceea ce este în neregulă cu viața ta, te minți pe tine insuti. Cu toții suntem responsabili pentru propria noastră viață. Da, se întâmplă lucruri rele care nu sunt sub controlul nostru, dar cu toate acestea, avem responsabilitatea de a ne ocupa de propria noastră viață.

Dacă învinuim pe alții mereu, nu ne dăm niciodată șansa de a învăța din greșelile noastre.

Să trăim o viață autentică nu este ușor. Societatea, familia și prietenii creează multe așteptări cu care ne simțim nevoiți să trăim. În plus, avem responsabilități pe care trebuie să le îndeplinim.

Totuși, ar trebui să existe mai mult timp în viața noastră în care să putem fi persoana pe care suntem destinați să fim. Ar trebui să facem loc pentru această persoană. Acesta este un lucru înfricoșător de făcut pentru că este mai ușor să dai vina pe alții pentru lipsa ta de timp și oportunități.

Este, de asemenea, mai ușor să mințim și să ne spunem că nu avem timp, bani sau talent pentru a ne împlini visele. Dar trebuie să fim curajoși dacă vrem să ne trăim viața la maxim.

26102969 1638486062901843 1570678755 n

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top