8 fraze comune cu semnificație ascunsă

Multe lucruri pe care le spunem par simple. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de semnificația ascunsă pe care o pot vedea ceilalți în cuvintele pe care le spunem.

Limbajul este puternic și există câteva fraze care dezvăluie lucruri despre noi, pe care altfel nu le-am vedea. Valorile și personalitatea noastră pot scăpa fără consimțământ dacă nu suntem atenți la cuvintele pe care le folosim.

Dacă și tu folosești aceste fraze, îți recomand să căuți modalități alternative de exprimare.

  1. Fără supărare, dar…

Aceasta înseamnă practic opusul a ceea ce spunem. Dacă spui asta, știi că cauți o ofensă; altfel, nu ar trebui să-i spui! Adăugând cuvintele “fără supărare, dar” nu ne lasă să fugim de faptul că suntem nedrepți.

Sensul ascuns din spatele acestei fraze este “Știu că aceste cuvinte te vor răni, dar ți le spun oricum”.

  1. Am dreptul la opinie.

Da, toată lumea are dreptul la opinie. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că este valabilă. Opiniile nu sunt fapte. Dacă cineva folosește această expresie, ar fi mai bine să recurgă la fapte în primul rând. Apoi nu va trebui să recurgă la această frază inutilă. Sensul ascuns al acestei fraze este “Nu-mi pasă ce sunt faptele. Cred că părerea mea este corectă și nu sunt pregătit să ascult opiniile alternative “.

  1. Nu este vina mea.

Dând vina pe alţii ne poate face adesea să arătăm slabi și nebuni. Dacă nu ai făcut nimic rău, atunci situația va vorbi de la sine. Dacă eşti de vină într-o anumită situație, asumarea responsabilităţii demonstrează că ai un caracter bun.

Sensul ascuns din spatele acestei fraze este “Eu nu sunt o persoană responsabilă”.

  1. Nu este corect.

Oricine spune această frază sună ca şi cum ar fi un copil. Ca adulți, înțelegem că în viață nu este totul corect. Totuși, depinde de noi să schimbăm situația. Semnificația ascunsă din spatele acestei fraze este “Mă aștept ca toată lumea din jurul meu să-mi facă viața perfectă. “

  1. Aceasta poate fi o idee proastă

Dacă cineva este lipsit de încredere, ar putea folosi această expresie înainte de a-și exprima ideile sau opiniile. Din nefericire, dacă spui asta, îi faci şi pe alții să o vadă ca pe o idee proastă. Dacă tu nu ai nici o încredere în ideile tale, nimeni altcineva nu va avea.

  1. Nu aveam de ales.

Întotdeauna avem o alegere, dar asta nu înseamnă că alegerea este ușoară. Nu este întotdeauna posibil să-i mulțumim pe toţi și uneori putem face alegeri pe care altora nu o să le placă. Cu toate acestea, dacă spunem că nu am avut de ales, înseamnă că evităm să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre. O frază mai bună ar fi “a trebuit să fac o alegere dificilă”.

  1. Este un idiot.

Să vorbeşti despre cineva pe la spate, nu este deloc frumos. Dacă cineva se comportă într-un mod incompetent sau deranjant, atunci trebuie să ai o conversație cu acea persoană în particular. De obicei, dacă cineva este cu adevărat incompetent, cei din jurul tău îşi vor da seama singuri. Dacă nu sunt și tu spui că sunt, nu te face decât să fii rău.

  1. Urăsc …

Ura nu ajută pe nimeni. Folosim cuvintele “dragoste și ură” la orice, de la legume la război. Există modalități mai bune de a ne exprima. Dacă vezi o nedreptate, fă ceva. Exprimarea urii nu va rezolva problema și probabil o va face să se înrăutățească.

Cuvintele pe care le folosim spun mai multe despre noi decât ne dăm seama uneori. Semnificația din spatele cuvintelor pe care le spunem poate să ne facă să arătăm nebuni, copilăroși și iresponsabili dacă nu suntem atenți.

Cuvintele au mai multă putere decât credem noi. Ceea ce spunem îi poate ajuta pe alţii or îi poate demoraliza. Deci, folosiți cuvintele cu atenție pentru a-i încuraja, inspira și ajuta pe ceilalți ori de câte ori puteți.

sd

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top