8 sfaturi practice pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a călători în Mexic

Ce vei găsi în acest articol

8 sfaturi practice pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a călători în Mexic

Mexicul găzduiește o cultură vibrantă și o cultură plină de viață, în special cea a alimentelor și a băuturilor pe care oamenii din întreaga lume au adoptat-o. Indiferent dacă ești un gurmand sau un călător simplu care caută un loc nou în care să mergi, Mexicul ar trebui să se afle pe lista ta.

Save us PDF loveisaname

Nu ai timp? Salvează articolul ca PDF

Obosit? Descarcă articolul PDF pentru a-l citi mai târziu

Cu toate acestea, înainte de a planifica acea călătorie în Mexic, ar fi bine să ascultați aceste 8 sfaturi.

Alegeți călătoria potrivită.

Mexicul este un loc interesant, care oferă o mulțime de experiențe culturale unice și priveliști superbe de văzut. Dar când vine vorba de călătorii, trebuie să-ți dai seama ce stil de călătorie funcționează cel mai bine pentru tine și pentru oamenii cu care călătorești.

Nu este suficient să-ți dai seama de stilul tău de călătorie, deoarece ești cu alți oameni. Veți observa că a călători cu alți oameni și a călători singur este un stil de călătorie cu totul diferit. Trebuie să faci mai multe compromisuri când ești cu alți oameni.

Citește și :   Lucruri pe care ar trebui să le cunoști

De exemplu, poate că tu și prietenii tăi preferați să petreceți decât să mergeți la muzee și locații istorice. În schimb, ar trebui să te pregătești pentru acel stil de viață de călătorie.

Învață niște spaniole de bază

Un alt sfat atunci când călătoriți în Mexic, vă va fi util să învățați câteva expresii în spaniolă înainte de a pleca.

Trebuie să știți că spaniola în Spania este diferită de spaniola pe care o vorbesc în Mexic. Pronunția va fi cea mai semnificativă diferență între cei doi. Așa că asigură-te că nu te încurci când studiezi aceste două.

Câteva fraze utile pe care ai dori să le știi ar fi:

Unde este toaleta?

Cât face?

Buna ziua

Mulțumesc

Îmi pare rău

Nu vorbesc spaniola

Aceste fraze ar trebui să vă acopere minimul pentru o interacțiune cu localnicii pentru a reuși să vă descurcați.

Consultați condițiile meteo

Când oamenii călătoresc în Mexic, se așteaptă la o vreme însorită. Cu toate acestea, la fel ca în orice loc, vremea se poate schimba de la o zi la alta.

De aceea trebuie să vă asigurați atunci când călătoriți în Mexic să alegeți condiții meteo potrivite. Înainte de a merge acolo, asigurați-vă că verificați cum va fi starea vremii.

Nu ați dori să mergeți acolo în mijlocul sezonului lor ploios deși vă așteptați la o perioadă însorită și tropicală în timp ce sunteți acolo.

Făcându-vă timp pentru a verifica vremea în prealabil, veți putea, de asemenea, să luați hainele adecvate.

Nu vă faceți griji în privința siguranței

Există o idee deja cunoscută care este  bazată pe filme și emisiuni TV despre ceea ce este Mexicul, dar după cum știm cu toții, acestea nu reprezintă în totalitate adevărul. Dacă ați fost întotdeauna curios despre cum este Mexicul, nu lăsați multele povești despre carteluri să vă descurajeze.

Citește și :   Stelele ne reamintesc de infinitele posibilități pe care le avem

Există milioane de cetățeni americani care călătoresc în Mexic în fiecare an. În afară de asta, guvernul mexican depune, de asemenea, eforturi pentru a menține zonele mai turistice sigure.

Tot ce trebuie să faci este să fii la fel de vigilent ca de obicei și să te ferești de orice semne suspecte atunci când ești acolo.

Ușile toaletei marcate cu „M” sunt pentru doamne

Cuvântul spaniol pentru femei este „mujeres”. Deci, domnilor, dacă vedeți o ușă marcată cu „M”, NU presupuneți că este spațiul bărbaților. În schimb, căutați o ușă marcată cu „H” (pentru „hombres”) sau cu „C” (pentru „caballeros”).

Pare un lucru destul de simplu, dar intrarea în toaleta marcată cu „M” este aproape obișnuită pentru bărbați.

Nu bea apă de la robinet în Mexic

Nu vrem să spunem că nu ar trebui să bei deloc apă în Mexic. În schimb, nu ar trebui să bei apa de la robinet în Mexic.

Deși apa este suficient de curată și este purificată într-o oarecare măsură, sistemul de distribuție ar putea contamina apa în drumul către robinetul dvs. Țineți de apa de care sunteți sigur că a fost filtrată.

Plătiți cu Pesos

Mexicul nu are o cultură puternică a cardurilor de credit sau de debit atunci când vine vorba de plata pentru orice. În plus, multe tarabe stradale sunt o parte importantă a culturii alimentare mexicane, așa că doriți să aveți niște bani  cash cu dvs.

Asigurați-vă că aveți niște bani și schimbați-i înainte de a pleca. În acest fel, nu veți întâlni situații incomode când nu puteți plăti pentru lucrurile pe care le-ați cumpărat.

Citește și :   Bună, străine !

Utilizați un VPN

Indiferent dacă vă mutați în Mexic sau sunteți acolo în vacanță, vă veți bucura de o conexiune online. Dacă vă conectați la internet într-o cafenea, ar fi bine să aveți un VPN pentru a vă proteja datele și a vă păstra activitatea de navigare privată.

Aceste conexiuni publice sunt destul de vulnerabile la atacuri, ceea ce te-ar putea face și pe tine vulnerabil. Un VPN va adăuga acel nivel de protecție împotriva atacurilor nedorite.

Concluzie

Aceste sfaturi practice pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a călători în Mexic sunt esențiale. Pregătindu-vă pentru călătorie, veți petrece mai mult timp profitând la maximum și veți avea mai puține griji cu privire la logistică și alte probleme de călătorie. De aceea ar trebui să vă asigurați că aplicați aceste sfaturi înainte de a pleca în Mexic.

Similare

%d bloggers like this: