Dacă cineva nu te iubește cum ai vrea tu

Din punctul meu de vedere această afirmație este una adevărată.
Practic, Octavian Paller când a scris poezia “Avem timp” în care a afirmat acest lucru,vrea să ne transmită ceea ce el a învățat și vrea să ne facă și pe noi conștienți de acele învățături pe care le-a acumulat de-a lungul timpului.Acesta a învățat că dacă cineva nu îl iubește așa cum vrea el,asta nu înseamnă că nu îl iubește din tot sufletul,precum și multe altele.

Este adevărat,fiecare dintre noi dorim să fim iubiți,fericiți,tratați de persoana iubită așa cum ne dorim,iar de cele mai multe ori dorindu-ne atât de mult acest lucru și văzând că nu se întâmplă exact așa cum vrem noi,rămânem profund dezamăgiți.
De fiecare data când persoana pe care o iubim nu acționează așa cum ne dorim,ne supăram și tindem să credem că din pricina acestui fapt rezultă că acea persoană nu ne iubește enorm de mult.Greșim când facem asta? Da…chiar dacă pe moment nu realizăm.
Nu suntem conștienți de faptul că unele persoane nu ne fac mereu pe plac pentru că le e frică…le e frică să nu ne-o luăm în cap și să facem orice crezând că orice am face,indiferent de situație,acele persoane ne vor ierta,vor uita și vor fi întotdeauna lângă noi.Suntem diferiți,fiecare persoană e unică prin felul său de a fii,fiecare persoană are ceva special prin care se deosebește de cei din jur,fiecare persoană iubește în felul său…nu vom putea niciodată să fim iubiți exact așa cum ne dorim,de fapt șansele sunt mici ca așa ceva să se întâmple.

Atunci când afirmăm la nervi că persoana iubită nu ne iubește sau nu îi pasă de noi,de ce nu ne gândim că probabil și noi la rândul nostru,nu demonstrăm persoanei iubite că o iubim prin modul în care acea persoană ar vrea să facem asta?
Sunt cazuri în care unele persoane dorindu și enorm de mult să fie iubiți așa cum își doresc,cu intenție sau fără intenție se transformă în niște persoane dominante pentru a și atinge scopul.Scopul acestor persoane fiind de a avea parte de iubire,iar tot ceea ce se întâmplă în jurul lor să fie exact așa cum își doresc.
Din această cauză de cele mai multe ori aceștia decurg la șantaj emoțional.Persoanele dominate fiind șantajate emoțional ajung să facă tot ce li se cer,chiar dacă nu le convine,deoarece consideră că dacă nu vor face tot ceea ce persoană iubită îi poruncește vor risca să rămână fără ea.Aceste persoane cred că nu pot trăi fără celălalt,le este frică de singurătate,suferință…

Eu cred că iubirea în forma ei pură,nu aduce niciodată suferință.Suferința vine din noi,din amorul nostru propriu care este rănit atunci când cel pe care îl iubim nu ne răspunde la fel.Este într-adevăr foarte greu să vezi că persoana pe care o iubești nu te iubește cum ți ai dori tu,dar totuși este o prostie să crezi că asta înseamnă că te iubește puțin sau deloc.
O persoană te poate iubi din adâncul sufletului său chiar dacă tu nu ești conștient/ă de acest lucru sau nu observi acest lucru.Te iubește în felul său,așa cum crede acea persoană că își poate exprima dragostea pe care ți-o poartă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top