• Cu cât îmbrățișezi mai mult realitatea mortalității, cu atât deciziile tale devin mult mai înțelepte. Când îți propui să-ți atingi potențialul maxim și să creezi un stil de viață care să se alinieze complet cu sinele tău, vei pierde din vedere faptul că îți pierzi timpul cu lucruri frivole și că te afli în compania oamenilor care niciodată nu ar putea reprezenta un model de urmat pentru tine.
 • Când cei din jur îți sugerează să renunți la tot ceea ce faci deoarece ei cred că nu vei reuși niciodată sau nu ești suficient de talentat pentru a continua, tu ești cel mai bine pregătit ca să te ocupi de judecățile lor și să nu te lași influențat de aceștia. Urmărește-ți visul, îndeplinește-ți cele mai importante obiective pe care le-ai stabilit, pentru că aceste lucruri te vor face să pui capăt distragerilor frivole și obiceiurilor nesănătoase, chiar și atunci când alții vor încerca să te descurajeze pentru că știi că nu ai timp să trăiești cu gândul și regretul că nu ai încercat deloc.
 • Nu ești atașat de scopuri înalte, pentru că îți apreciezi creșterea și sustenabilitatea, astfel încât să poți face câteva lucruri în cel mai bun mod și să echilibrezi tot ceea ce este esențial pentru tine. Acest lucru implică îngrijirea corpului, a minții, a inimii și a sufletului, fără a încerca să copiezi stilul de viață desăvârșit al altcuiva.
 • Înțelegi cu înțelepciune că nu trebuie să fii înrobit pentru totdeauna de scopuri nerealiste, de prejudecățile altor oameni sau de ura față de tine. Crezi că este mai bine să urmărești să ai parte de o viață plină de recunoștință și pace decât să-ți toci mânia și mila de sine pentru perioade lungi de timp.
 • Preferi să alegi o viață scurtă cu experiențe vibrante și de neuitat, care să te facă să gândești și să crești în moduri pe care nu ți le-ai putea imagina vreodată, în loc de o viață lungă în care să trăiești în vanitate și nepăsare.
 • Ești liber să nu ții pasul în cursa lumească pentru a fi cel mai bun și pentru a avea cel mai mult, pentru că preferi să urmărești să ai parte de o viață prosperă care să nu poată fi cumpărată, ponderată sau vândută. Pentru că știi că timpul tău este scurt, dai tot ce ai mai bun din tine ca să trăiești într-o bucurie necondiționată care nu depinde de nimeni și nimic.
 • Înțelegi pe deplin că orice secundă pe care o irosești încercând să fii altcineva este o secundă din viața ta pe care o pierzi nefiind așa cum ești de fapt. Cu această credință de bază, poți îndrăzni să spui “nu” standardelor conformiste și, în schimb, să-ți creezi propria individualitate pe care dorești s-o respecți.
 • Îmbrățișezi libertatea care vine în urma trăirii pur și simplu în obscuritate. În timp ce unii oameni se folosesc de durata scurtă a vieții ca o scuză pentru a alerga în mod nemaipomenit după faimă, avere și înălțimi periculoase, tu alegi calea opusă și cauți să trăiești o viață simplă și nu ceri nimic lumii exterioare pentru a te face să te simți mulțumit, sigur , sau complet, deoarece știi că ești deja.

Similare

One thought on “Atunci când înțelegi cu adevărat

 1. O descriere în cuvinte, aproape desavârsita a persoanei si personalitatii fiintei originare, dumnezeiesti, perfecta, adevarata, absoluta, atemporala, ideala, fericita… 🙂
  Viata fiecarui om rational-sentimental, este un ciclu complet sau incomplet, care se desfasoara într-un labirint închis al materiei firesti, perceptibile de catre fiinta vie, prin cele cinci simturi primare, care, într-un maraton mondial al competitiilor desarte, (tentante, materiale, aparente, artificiale, imitatii perfecte a realitatii logice, obiectiv-pragmatice si a Luminii absolute, pure, alb-stralucitoare) se afunda pe zi ce trece în obsuritatea, din ce în ce mai densa, îndepartându-se de Lumina lumii, creatoare de valori atemporale, Hristos Isus.
  Sa fiti iubiti si fericiti etern !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: