Compunere despre copilărie

Compunere despre copilărie

Compunere despre copilărie în 200 de cuvinte

compunere despre copilărie, despre cea mai frumoasă perioadă din viața unui copil. Amintirile din copilărie sunt amintiri pe care nu le putem uita niciodată. Unele incidente sunt atât de strălucitoare în mintea noastră încât ne amintim din nou și din nou. Cu toții avem o mulțime de amintiri în copilărie. Aceste amintiri ne ajută să ne construim caracterul și personalitatea, de aceea momentele din copilărie sunt extrem de importante în viața noastră.

Save us PDF loveisaname

Nu ai timp? Salvează articolul ca PDF

Obosit? Descarcă articolul PDF pentru a-l citi mai târziu

Când oamenii se gândesc sau discută despre aceste întâmplări, atunci se simt foarte fericiți și încântați. De aceea trebuie să ne gândim și să scriem despre aceste amintiri. Am niște amintiri foarte interesante din copilărie. Am petrecut mult timp în mediul rural.

Mi-am terminat studiile la o școală primară din sat. A fost o experiență foarte bună pentru mine. Îmi amintesc multe incidente de acolo. Am fost cu tatăl meu să vizitez un târg și am cumpărat o mulțime de jucării pentru mine și frații mei.

Încă mai retrăiesc acele momente, mulți oameni, magazine pline de culoare și cântece răsunând în difuzoare. Aceste sentimente și amintiri sunt neprețuite. Mi-aș dori să mă întorc în trecutul meu și să revăd copilăria, ar fi uimitor. Dar știu că nu se poate. Mi-e foarte dor de copilăria mea.

Compunere despre copilărie în 300 de cuvinte

Introducere:

Amintirile sunt călătorii reversibile ale sufletului. Ne putem reîntoarce în locuri pline de emoții sau revedea chipuri dragi nouă atunci când ne este dor. Ne modelează personalitatea pentru viitor. Uneori ne amintim cu drag de momentele din copilărie, iar lucrul acesta produce un sentiment de fericire.

Amintirile sunt cel mai bun exemplu în acest sens. Cu toții avem o mulțime de amintiri din copilărie și acestea sunt de aur. Aceste amintiri rămân mereu vii în mintea noastră. Știu că unele amintiri ar putea fi greu de reținut, dar cele mai multe dintre ele sunt vii în memoria noastră.

Amintiri din copilărie:

Am atât de multe amintiri pe care le pot menționa acum. Majoritatea sunt alături de familie. Pentru că mi-am petrecut majoritatea timpului cu ei. Tatăl meu era un lucrător guvernamental atunci și avea foarte puțin timp de petrecut cu familia lui.

Dar, cu toate acestea, a reușit să petreacă suficient timp alături de noi. Mi-au plăcut activitățile lui. Ne-a dus în diferite locuri pentru un picnic. Mama obișnuia să ne gătească mâncăruri foarte delicioase. Îmi amintesc, eram cazați într-un sat din Gorj și era casa unui unchi. Am plecat într-o lungă călătorie de acolo.

Pe drum era o vedere laterală uimitoare. Mi-au plăcut satele din Gorj. Oamenii erau prietenoși. Am petrecut timp minunat cu verii mei acolo. Aceste amintiri sunt vii în mintea mea și îmi place să mă gândesc la toate acele zile.

Concluzie:

Știu că amintirile tale din copilărie sunt, de asemenea, uimitoare și îți place să te gândești foarte mult la acestea. Aceste amintiri ne fac fericiți. Îmi place să mă gândesc la aceste zile uimitoare.

Compunere despre copilărie și importanța acesteia

Amintirile reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem prețui de-a lungul vieții noastre. Ele ne construiesc personalitatea pe măsură ce toate cunoștințele noastre și experiențele anterioare sunt stocate acolo. Amintirile pot fi atât bune, cât și rele. Sunt amintiri fie de demult, fie din trecutul recent. În vremurile noastre critice, ne putem relaxa amintindu-ne momente din copilărie. Putem gestiona mai bine viața cu ajutorul acestor amintiri. Amintirile ne ajută în multe feluri. Putem corecta greșelile făcute. Amintirile din copilărie sunt prețuite de noi toți. Ne fac să zâmbim chiar și la bătrânețe.

Importanța memoriei copilăriei:

Amintirile din copilărie sunt foarte importante în viața noastră. Ne putem aminti cele mai bune momente din viața noastră. Amintirile din copilărie ne construiesc viitorul și modul de a gândi. Oamenii cu amintiri bune din copilărie sunt oameni fericiți. Pe de altă parte, unele amintiri mai puțin plăcute din copilărie afectează și viitorul unui individ.

Lucrurile pe care o persoană le învață în copilărie rămân lecții și amintiri importante pentru viață. Se aplică idei precum valorile familiei și societății, morala, învățarea importanței prieteniilor și respectul față de adulți. Fără a învăța manierele adecvate, oamenii pot deveni nesăbuiți și își pot asuma riscuri inutile în viață.

Amintirile din copilărie sunt, de asemenea, strâns legate de obiceiurile bune, cum ar fi disciplina adecvată și cultivarea atitudinii adecvate în viață. Aceste valori, care sunt foarte importante pentru succesul în viața adultă, nu pot fi învățate peste noapte într-o etapă ulterioară.

O amintire din copilărie cu siguranță nu definește pe nimeni, dar joacă un rol esențial în viața cuiva. Nu este necesar ca o persoană cu amintiri bune să trăiască întotdeauna o viață prosperă, în timp ce o persoană cu amintiri neplăcute trăiește întotdeauna o viață periculoasă. Uneori, amintirile îngrozitoare din copilărie îl fac pe om mai puternic.

Cu toate acestea, se poate spune că, copilul interior este ținut în viață de amintirile din copilărie. În fiecare persoană există întotdeauna un copil. Poate ieși la suprafață dintr-o dată, în orice etapă a vieții. De asemenea, poate fi exprimată în fiecare zi prin lucrurile mărunte pe care ne place să le facem.

Copilul nostru interior este văzut mai ales când ne întâlnim cu prietenii din copilărie. Indiferent de cât de mari credem că suntem, ne întoarcem în copilărie în momentul în care suntem cu vechii prieteni. Amintirile ocupă, de asemenea, cea mai mare parte a conversației noastre atunci când ne întâlnim cu prieteni vechi după mulți ani. Călătoria pe calea memoriei este dulce-amăruie, deoarece tânjim după o perioadă în care nu ne vom întoarce, dar îi vom prețui bucuria.

Unii pot fi încântați să vadă leagăne, unii se pot comporta ca un copil când văd locurile în care au copilărit. Motivul din spatele acestor fapte este că ne amintim, de fiecare dată, activitățile din copilărie. Același lucru se întâmplă și când intrăm în parcul de joacă pentru copii și ne amintim de plimbările noastre preferate. Cu atât mai mult când am mâncat înghețată sau bomboanele noastre preferate când aveam 5 ani. Prin urmare, amintirile din copilărie joacă un rol foarte important în viața noastră.

Amintiri din copilărie:

M-am născut și am crescut într-o familie foarte adorabilă. Am crescut alături de fratele meu mai mic cu care mă jucam foarte mult. Îmi amintesc fiecare joc pe care îl jucăm împreună. Fiecare moment este foarte prețios pentru mine. După-amiaza, jucam fotbal pe terenul nostru din apropiere. Amintirile de a ne juca împreună cu pământ sunt fascinante.

Un alt lucru frumos pe care mi-l amintesc este reprezentat de zmeie zburătoare. A fost unul dintre cele mai interesante lucruri din copilăria mea. Chiar și membrii mai în vârstă ai familiei au participat alături de noi. Obișnuiam să înălțăm zmee în fața casei noastre. Programul de zbor cu zmee se întindea pe întreaga zi.

Un alt lucru frumos pe care mi-l amintesc este vizita mea la grădina zoologică cu familia mea. Am făcut o vizită la grădina zoologică în fiecare an. Au fost acele momente de picnic în familie foarte simple, dar pline de distracție. Ne duceam de acasă mâncare ambalată, pe care o gătea mama. Fratele meu mai mic zâmbea mereu în fotografiile de grup. Când mă uit la acele imagini acum, amintirile prind viață. Astăzi, atât de multe lucruri s-au schimbat, dar amintirile mele din copilărie sunt încă proaspete în inima mea. Este atât de înviorător să le retrăiești din nou și din nou. Amintirile mele din copilărie sunt foarte aproape de inima mea și mă fac să zâmbesc în zilele mele dificile.

Poate că timpul pe care mi-l amintesc cu mare drag a fost să merg la cursuri de înot. Întotdeauna mi-a plăcut să mă joc în apă, iar înotul în piscine limpezi a fost întotdeauna o activitate interesantă. Chiar dacă îmi plăcea apa, la început nu puteam înota deoarece nu eram conștient de elementele de bază ale sportului. Încet, pe măsură ce am învățat să lovesc cu piciorul și să vâslesc, a devenit mai ușor să înoți în ape puțin adânci.

Marele test a fost înotul în apă adâncă, deoarece a fost un gând terifiant și în același timp incitant. Îmi amintesc încă ziua în care am decis să dau drumul temerilor și m-am scufundat în capătul adânc al piscinei. În clipa în care am sărit în apă, frica a dispărut și am înotat ca un pește până la capătul celălalt al piscinei. Ziua aceea m-a învățat și o lecție valoroasă despre a face primul pas în orice sarcină descurajantă.

Concluzie:

Cu toții ar trebui să ne prețuim amintirile din copilărie, deoarece ele pot fi întotdeauna însoțitoarele noastre, „fericirea singurătății”. Lucrurile simple au un sens important atunci când sunt vorbim de copilărie. Zilele au fost lipsite de complexități și pline de inocență. Prin urmare, sunt atât de aproape de inimă.

Scroll to Top