Cum să înveți pentru bac

Cantitatea de informații pentru examenul de bacalaureat este una foarte mare. Însă , dacă elevul respectă niște pași standard, poate învăța o mare parte din materie. Este recunoscut faptul că fiecare elev este diferit și fiecare are modul lui de a prelua informația.
Iată câteva sfaturi pentru o învățare eficientă, acestea pot fi aplicate oricărei persoane:

1. Învățatul logic descurajează orice încercare de memorare fără înțelegere. Fiecare informație e în strânsă legătură cu alta, deci pentru fiecare element trebuie să existe o asociere și totul trebuie privit ca un tot unitar.

2.Importante sunt și momentele de respiro ( pauzele ) necesare pentru a fixa cât mai bine informația.

3. Învățatul trebuie să fie ordonat, iar prin aceasta se înțelege un timp alocat numai învățatului , fără ca altă activitate să distragă atenția.
Contează foarte mult si sursele pe care le folosești și cum înveți. Te poți ajuta de scheme încât , la nevoie, memoria vizuală să te ajute.

4. Un alt mod de a învăța este acela de a începe cu ce este mai ușor pentru a ajunge, progresiv, la elemente mai grele.Memoria are nevoie de o acomodare și de aceea se începe cu noțiunile simple.

5. Nu în ultimul rând, este foarte importantă și alimentația . Nu trebuie să uităm că, în perioada de efort intelectual, organismul are nevoie de susținere, folosind anumite alimente care pot îmbunătăți gradul de concentrare.

Totul stă în mâinile elevului și dorința acestuia de a promova acest examen destul de important, un prag din viața lui.

sdn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top