5 metode prin care poți învăța mai ușor

Din fericire, a învăța să înveți bine, va fi întotdeauna unul dintre cele mai valoroase abilități în viața ta personală și profesională. Ideea mea este de sa începi construirea acestor abilități cât mai curând posibil, de preferință atunci când esți încă student.
Învățarea rapidă și eficientă este o abilitate de viață . Pentru început vă voi da 5 sfaturi puternice cu privire la modul de a afla mai multe, cum să înveți bine și cum să înveți în mod eficient.

1. Fundația: un sistem de productivitate
Să recunoaștem, fără o bază solidă nu există nici un fel de așteptare pentru a construi noi competențe și a forma noi obiceiuri. Prin urmare, primul meu sfat este de a adopta un sistem de productivitate (cum ar fi GTD). Aveți nevoie pentru a dezvolta obiceiul de consecventă și eficientă, luarea de notițe, trebuie să aveți un birou curat, ordonat pentru a studia , aveți nevoie de un sistem pentru stocarea materialelor de referință și urmărirea proiectelor dumneavoastră (de învățare). Vă sugerez cu tărie sa urmați acest sfat atat de important, deoarece va face orice altceva (inclusiv învățarea) mai eficientă și mai eficace. Vorbind din propria mea experiență: GTD a lui David Allen a oferit această fundație atât de necesara în viața mea.

2. Citește repede
Probabil aveti nevoie sau doriti să citiți o mulțime de materiale on-line. Dar nu aveti atât de mult timp pentru a face acest lucru.
Practica speedreading pentru a citi mai inteligent și mai rapid, îmbunătățind în același timp înțelegerea ta! Am scris despre cititul repede in larg, dar se reduce la: sa cunosti materialul pe care esti pe cale de a-l citi, sa decizi care părți din acesta ai de gând să citesti, și atunci când citesti sa stai cu ochii în mișcare într-un echilibru, poate în creștere, fără sa opresti ritmul la fiecare cuvânt și cu siguranță fără să recitesti o singură frază. Aceste trucuri sigur iti vor dubla viteza de citire foarte curând.

Citește și :   Aventură...

3. Gândește-te și lucrează pe hârtie
Nu există nici o îndoială că pixul și hârtia sunt cele mai subestimate obiecte de productivitate și de învățare în jurul valorii de instrumente. Sfatul meu este să ne gândim mereu și sa lucram pe hârtie. In acest fel vei memora mai repede și vei face loc pentru o gândire mai creativă. Utilizați propriul sistem de notare pentru a evidenția faptele și acțiunile importante în materialul pe care il învațati. Memoreaza și reciteste materialul pe care l-ai învățat prin crearea de harti mentale.

4. Utilizați tehnici senzoriale multiple
Acest sfat este necesar pentru descoperirea stilului de învățare preferat și mobilizarea lui pentru a face invatatul mai distractiv și mai eficient. Trebuie sa-ti dai seama, dacă esti mai mult un elev vizual, ori înveți auditiv sau un elev kinestezic / tactil. Informațiile vor fi absorbite de creierul tău mult mai rapid și mult mai eficient dacă utilizezi stilul de învățare preferat. Pentru a îmbunătăți experiența de învățare și mai mult, combină stilul de învățare preferat cu celelalte. De exemplu, scriind lucruri jos combină stilurile de învățare vizuale și tactile. Citirea cu voce tare a lucrurilor pentru a-ti combina stilurile de învățare vizuale și auditive.

5. Permite creierului tău sa absoarba lucruri noi
Toată lumea are un anumit ritm de învățare. Unii învață cel mai bine în primele ore ale dimineții, iar alții învața cel mai bine noaptea târziu. Da-ti seama care este ritmul și intervalul de timp care ti se potriveste cel mai bine. Utilizeaza acest sfat pentru a maximiza capacitatea de învățare. Cu toate acestea, trebuie să dai frecvent timp creierului tau pentru a absorbi lucrurile noi pe care trebuie sa le înveti. Cel mai bun mod este de a “dormi pe el”, iar al doilea cel mai bun mod este de a lua pauze frecvente și de a face ceva complet diferit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: