Călătoria te transformă. Te schimbă ca și persoană. Acolo pe drum, fără bagaj, îți trăiești viața într-un mod care nu este întotdeauna posibil atunci când lucrezi tot timpul. Știu că sunt părtinitoare din moment ce scriu despre călătorii, dar experiențele mele pe care le-am acumulat călătorind mi-au arătat că călătoria ne schimbă spre bine. Ne scoate la iveală cea mai bună versiune a noastră. Vă voi prezenta mai joc cele zece modalități prin care călătoria vă va îmbunătăți viața și de ce ar trebui să începeți să vă planificați următoarea excursie:

Devii mai social.

Înveți să-ți faci prieteni printre străini și să te apropii de persoane noi. Te simți mai bine atunci când porți o conversație cu o persoană străină și ajungi să cunoști tradițiile și obiceiurile țării în care aceasta trăiește. Când am început să călătoresc, eram o persoană introvertită și îmi era greu să vorbesc cu străinii. Acum, mă găsesc în stare să vorbesc cu oamenii ca și când ne cunoaștem de ani de zile.

Devii mai încrezător în tine.

Călătorești în lume. Ai parte de experiențe de neuitat. Descoperi locuri noi care te pot lăsa cu gura căscata, poți observa diferențele dintre țara ta și o altă țară. Îți faci o mulțime de amintiri pe care le vei păstra în minte toată viața. Ai parte de tot felul de aventuri pe care probabil aștepți cu nerăbdare să le spui și prietenilor. Poți încerca mâncăruri tradiționale și poți naviga cu ușurință în orașe necunoscute. Pe scurt, faci lucruri minunate. După ce vei realiza atât de multe, te veți simți mult mai încrezător în capacitatea ta de a realiza ceva.

Vei deveni mai descurcăreț.

Te vei descurca cu zborurile pierdute, autobuzele lente, răsturnările greșite, întârzierile inevitabile, mâncarea proastă, și mult, mult mai mult. Vei învăța cum să-ți adaptezi planurile la situațiile care se află în continuă schimbare. Nu te înfuria, nu te supăra, doar treci mai departe.

Ai parte de mai multă aventură.

Când devii mai încrezător în tine, poți face orice. Sari peste stânci. Învinge-ți frica de înălțimi. Fă orice. Totul face parte din călătorie și cu cât te pui mai mult în situații incomode, cu atât mai puțin inconfortabile devin. În curând, totul va deveni parte din călătoria ta.

Înveți să citești oamenii.

Când nu cunoști limba, comunicarea non-verbală devine și mai importantă pentru citirea persoanelor și a situațiilor. A fi capabil să citești limbajul corpului îți poate spune multe despre împrejurimile tale și te poate ține departe de situațiile proaste. Înveți cum să comunici cu oamenii folosind abilitățile non-verbale (odată trebuia să fac “chu chu” pentru a ajunge la gară). Călătorind în locuri în care nu se vorbește limba ta îți îmbunătățești abilitatea de a înțelege limbajul corpului.

Călătoria îți lărgește orizonturile.

După cum a spus Mary Anne Radmacher, “Nu sunt la fel de când am văzut luna strălucind de cealaltă parte a lumii”. Odată ce ai călătorit și ai experimentat alte culturi, percepția ta despre lume se schimbă. Înveți despre oamenii obișnuiți din întreaga lume. Vei afla că, la urma urmei, nu suntem atât de diferiți.

Vei învăța să te descurci oriunde.

Dacă te poți descurca cu călătoriile în țări străine sau cu locuitul într-un loc nou, poți face orice. După ce am stat 2 luni în Atena, am știut că pot repeta acest proces oriunde și nu am nici un motiv să fiu îngrijorată să merg în locuri necunoscute.

Vei avea ce să le povestești prietenilor.

Egoist sau nu, vei avea o mulțime de povești uimitoare de spus la petreceri. Doar să nu exagerezi spunând și minciuni,fii sincer cu prietenii tăi, așa îi poți influența și pe aceștia în decizia de a călători pe tărămuri necunoscute.

Vei deveni un agajat mai bun.

Vei călători în lume, vei rezolva situații dificile și vei întâlni multe persoane diferite. Pe scurt, vei învăța multe abilități soft care nu pot fi predate la școală. Această capacitate de a lucra bine cu ceilalți și de a naviga în diferite situații îți poate oferi un avantaj real în interviurile de angajare.

Îți vei face prieteni din întreaga lume.

În timpul călătoriilor proprii, vă veți face prieteni și veți avea întotdeauna un loc unde să stați și un prieten care să vă arate în jur.

Călătoria este transformantă și nu vreau să spun în acel mod hippie. Fiind acolo pe cont propriu te îmbogățești cu multe abilități de viață. Te învață despre lume, cum să navighezi în situații necunoscute, să fii independent și să înveți să te descurci. Te face să te simți mai bine. Nimeni nu s-a întors vreodata acasă spunând: “Wow! Călătoria asta a fost de rahat. “Oamenii se întorc din excursii cu o apreciere mai mare pentru viață pentru un motiv.

Călătoria te poate face cea mai interesantă persoană din lume … dacă o lași.

mare
Varna, Bulgaria.
Citește și :   Poate că avem nevoie să fim singuri câteodată...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: