Știați că dragostea este de fapt oarbă și că bărbații sunt mai predispuși să spună „Te iubesc”, înainte ca femeia să o facă?
Nici eu, până când am început să cercetez lumea aceasta minunată și misterioasă a dragostei și a sentimentelor pentru o altă ființă umană. Iubirea deține atât de mult spațiu nu doar în viața noastră, ci și în psihologia noastră, în biologia noastră și în istoria noastră. Aici, am ales 50 de idei despre dragoste care vă vor ajuta să o înțelegeți, și poate chiar să vă regăsiți în ele.

Ce vei găsi în acest articol

Contactul vizual este cheia.

Unele cercetări extraordinare au constatat că cuplurile care sunt într-o relație romantică își sincronizează bătăile de inimă după ce au un contact vizual reciproc timp de doar trei minute.

Dragostea funcționează rapid.

Este nevoie doar de 4 minute pentru a te decide dacă îți place de cineva sau nu.

Dragostea poate fi dependentă.

Să te îndrăgostești este ca și cum ai lua o doză de cocaină, deoarece ambele afectează experiențele creierului în mod similar și declanșează o senzație similară de euforie. Cercetările au constatat că atunci când ești îndrăgostit se produc mai multe substanțe chimice care induc euforia și care stimulează 12 zone ale creierului în același timp.

Există un motiv pentru care îmbrățișatul este atât de plăcut.

Când doi oameni se îmbrățișează, se ghemuiesc, se alintă, creierele lor produc oxitocina, cunoscută și ca hormonul fericirii. Oxitocina poate ajuta la scăderea durerilor până la 4 ore. Deci, dacă te simți obosit, stresat sau ai o durere puternică de cap strânge-ți puternic partenerul în brațe.

Citește și :   Înainte să te cunosc , nu credeam în iubire

Senzația de inimă frântă este adevărată.

Cercetările au furnizat dovezi că evenimentele intense, traumatizante, cum ar fi o despărțire, divorț, pierderea unei persoane dragi, separarea fizică de persoana iubită, sau trădarea poate provoca dureri fizice reale în zona inimii cuiva. Această afecțiune este numită sindromul inimii frânte. Sindromul se declanșează atunci când emoțiile puternice provoacă disconfort la nivelul creierului, cauzând reacții ca dureri de piept și dificultăți de respirație.

Biologic, dragostea se schimbă cu timpul.

Se estimează că iubirea romantică, care este legată de euforie, dependență și fluturi, durează doar aproximativ un an. După primul an începe așa-numita etapă a relației serioase. Tranziția este legată de nivelurile crescute ale proteinei în neurotrofina cuplurilor nou formate.

Dragostea merge mână în mână cu stresul.

Studiile arată că oamenii într-un stadiu incipient al iubirii au niveluri mai mici de serotonină, care este asociat cu sentimente de fericire și bunăstare, și niveluri mai ridicate de cortizol asociate cu stresul.

Prioritățile se schimbă atunci când cauți un partener pe termen lung.

Există dovezi că atunci când cautăm o aventură, sentimentul este mai plăcut decât atunci când căutăm ceva serios. Opusul este adevărat pentru cei care sunt în căutarea unui partener de viață pe termen lung.

Sentimentele fac viața să fie atât de dulce.

Cercetătorii au analizat un grup de oameni, și au constatat că cei care se gândeau la dragoste au spus un anumit tip de produse alimentare care au fost mult mai dulci decât cei care se gândeau la gelozie sau ceva neutru.

Unii oameni nu pot simți iubirea.

Unele persoane care pretind că nu au simțit dragostea romantică suferă de hipopituitarism, o boală rară, care nu permite unei persoane să simtă extazul iubirii.

Corpul tău are o „venă a iubirii.”

Inelele de logodnă sunt adesea purtate pe al patrulea deget de la mâna stângă, deoarece grecii antici au susținut că acel deget conține o venă amoris, „vena iubirii”, care rulează direct la inimă.

Uneori, emoțiile joacă feste inimii tale.

Atunci când cineva este părăsit, devine frustrat, ceea ce-l provoacă pe individ să iubească acea persoană chiar mai mult ca înainte.

Dragostea este haos.

Simbolul durabil al iubirii, Cupidon (sau Eros), se spune că a venit de la Chaos ( ” hău căscat „) și reprezintă forțele primitive ale iubirii și dorinței.

„Iubirea” este un cuvânt derivat din sanscrită.

Termenul „iubire” este din sanscrită „lubhyat ” și înseamnă „dorință”.

Capcana părinte.

Unii psihologi susțin că ne putem îndrăgosti de cineva care este similar cu părintele cu care avem probleme nerezolvate din copilărie, în mod inconștient noi căutăm să rezolvăm această relație din copilărie la vârsta adultă.

Se adaugă un pic de aventură în viața ta.

Studiile arată că, dacă un bărbat întâlnește o femeie într-o situație periculoasă (și invers), cum ar fi pe un pod tremurând, el este mult mai probabil să se îndrăgostească de ea decât dacă ar fi întâlnit-o într-un cadru mai comun, precum în parc.

Citește și :   Carti recomandate

Uneori, sincronizarea este totul.

Sincronizarea influențează semnificativ dragostea. Indivizii sunt mai predispuși să se îndrăgostească, dacă aceștia sunt în căutare de aventură, pofta de a pleca de acasă, singur, deplasat într-o țară străină, trecând într-o nouă etapă a vieții, este din punct de vedere financiar și psihologic gata să împartă sau să întemeieze o familie.

Femeile doresc stabilitate

Femeile din întreaga lume sunt mai susceptibile să întemeieze o relație cu parteneri cu ambiție, educație, bogăție, respect, statut, simțul umorului, și care sunt mai înalți decât acestea. Femeile preferă, de asemenea, pomeți distinctivi și o mandibulă puternică, care sunt legate de nivelurile de testosteron.

Contactul vizual este cheia

Oamenii de știință sugerează că doar uitându-te în ochii altei persoane este un precursor puternic de a iubi. Într-un experiment, anumiți străini de sex opus au fost puși într-o cameră împreună unde au purtat conversații intime timp de aproximativ 90 de minute și apoi se priveau în ochi fără a vorbi. Mulți au simțit o atracție profundă unul pentru celălalt, și două persoane s-au căsătorit șase luni mai târziu.

Atracția este evoluționistă.

Bărbații din dragoste arată mai multă activitate vizibilă, în timp ce o femeie îndrăgostită arată mai multă activitate în acea parte a creierului care guvernează memoria. Oamenii de știință speculează că bărbații trebuie să dimensioneze o femeie din punct de vedere vizual pentru a vedea dacă ea poate purta copii, în timp ce femeile trebuie să-și amintească aspecte ale comportamentului omului pentru a determina dacă el ar fi un furnizor adecvat.

Bărbații și femeile simt dragostea în mod diferit.

Femeile se simt adesea iubite atunci când vorbesc față în față cu partenerul lor; bărbații, pe de altă parte, de multe ori se simt aproape din punct de vedere emoțional atunci cand lucrează, se joacă împreună.

Dragostea este o călătorie.

Oamenii de știință sugerează că cei mai mulți oameni se vor îndrăgosti aproximativ de șapte ori înainte de căsătorie.

Dragostea te face să crești.

Actul de a te îndrăgosti este cunoscut că ar avea un efect calmant asupra corpului și a minții unei persoane. Aceasta, la rândul său, va ridica nivelul de dezvoltare a nervului pentru aproximativ un an.

Opușii nu se atrag.

Persoanele care sunt similare și la același nivel de atractivitate mult mai probabil vor ajunge să fie împreună decât persoanele care sunt diferite. Mulți cercetători sociali indică un model al modului în care oamenii își aleg partenerii sau relațiile romantice. Acest lucru este demonstrat printr-o ipoteză de potrivire, ceea ce indică faptul că oamenii sunt mai atrași de alte persoane care împărtășesc o atracție similară cu aceștia.

Fluturii sunt un lucru real, legat de stres.

Expresia de a avea fluturi în stomac este un sentiment real, care este stârnit de adrenalină. Atunci când te îndrăgostești va fi greu să eviți sentimentul de fluturi în stomac. Acest lucru se întâmplă ca răspuns al organismului la o situație de luptă sau de zbor.

Doamna în roșu.

Din motive care nu sunt încă clare, studiile arată în mod constant că, atunci când aceeași femeie poartă obiecte vestimentare de culoare roșie, bărbații sunt mai înclinați să se angajeze în conversații mai profunde cu aceasta. Acest lucru este adevărat chiar și atunci când stilurile de îmbrăcăminte sunt identice.

Citește și :   Sper că 2018 va fi anul tău.

Dragostea și sexul ne influențează diferit.

Cercetările au arătat că gândurile la dragoste influențează creativitatea și gândurile abstracte, precum și planificarea pe termen lung. Gândurile la sex influențează luarea deciziilor imediate și atenția la momentanele detalii.

Momentul „Te iubesc”.

Statistic, barbații sunt mai susceptibili să spună „Te iubesc” într-o relație decât femeile. Bărbații sunt, de asemenea, mult mai predispuși de a fi afectați emoțional mai mult decât sunt femeile.

Sărutul îți prelungește durata de viață.

Bărbații care își sărută soțiile dimineața pot trăi până la 5 ani mai mult.

Poțiunile de dragoste sunt făcute din sudoarea umană.

Din punct de vedere istoric, transpirația umană a fost folosită pentru a face parfumuri, și chiar poțiuni de dragoste. Deși sudoarea conține feromoni, care sunt ingredientele-cheie în atragere, eficacitatea de sudoare în parfumuri și poțiuni este discutabilă.

Simetria este totul.

Simetria este modul în care creierii noștri judecă frumusețea. Un bărbat simetric va începe să facă sex cu patru ani mai devreme, va avea mai mult sex, afaceri și iubite decât cei cu asimetrie în chipurile lor. Femeile vor experimenta, de asemenea, mai multe orgasme cu bărbații cu care se confruntă simetric.

Alimente> romantism.

Potrivit unui studiu, scanarea creierului arată că femeile sunt mai receptive la stimuli după o masă romantică decât înainte.

Trebuie să vă sprijiniți.

Studiile au constatat că unul dintre cei mai importanți factori într-o relație este modul în care celebrați veștile bune ale partenerului.

Dragostea este oarbă.

Când cineva se îndrăgostește, circuitele neuronale care sunt de obicei asociate cu judecata socială sunt suprimate. Deci într-un fel, dragostea este cu adevărat oarbă.

Inima nu a reprezentat întotdeauna iubirea.

Simbolul inimii a fost folosit pentru prima dată pentru a desemna dragostea în 1250. Înainte de aceasta, ea a reprezentat frunzișul.

Nu te îndrăgosti, dacă ai lucruri de făcut.

Este dovedit stiintific: fiind îndrăgostit te face o persoană mai puțin productivă.

Unii oameni se tem de dragoste.

Filofobia este frica de a se îndrăgosti.

Este timpul să fii online.

23% dintre cuplurile care se întâlnesc prin intermediul platformelor online ajung să se căsătorească.

Mulți oameni caută iubirea.

Există aproximativ 3 milioane de întâlniri în fiecare zi în lume.

Fă orice pentru iubire.

În India, există un grup numit „Commandos Love” care oferă protecție împotriva hărțuirii cuplurilor din diferite caste care se îndrăgostesc.

Fiabilitatea te ajută să te dezvolți.

Persoanele cu parteneri relativ prudenți și de încredere au tendința de a se comporta mai bine la locul de muncă, de a câștiga mai multe promoții, de a face mai mulți bani și de a se simți mai mulțumiți de locul de muncă, potrivit cercetării.

Răpirea unui obicei rău sau despărțirea?

Recuperarea după o despărțire este ca și cum te-ai recupera după dependența de un drog, cercetătorii au descoperit asta scanând creierul persoanelor părăsite.

​​Există suflete pereche?

Un sondaj a arătat că 52% dintre femei spun că soțul lor nu este sufletul lor pereche.

Dragostea este o mare parte a vieții tale.

Omul va cheltui în medie 6,8% din viața sa socializând cu persoana iubită, sau echivalentul a aproximativ 1,769 de zile.

Odihna

Cei care nu poartă nimic sunt mai mulțumiți în relațiile lor decât cei care se dorm îmbrăcați, potrivit unui sondaj.

Dragostea vindecă.

Cercetările arată că cuplurile pe termen lung cu legături profunde și puternice se pot liniști cu succes într-o situație stresantă sau când una dintre ele simte durerea, pur și simplu ținându-se de mână.

Fericirea este contagioasă.

Studiile au arătat că fericirea este contagioasă. Este foarte greu să stai departe de o persoană fericită sau să nu iubești o persoană veselă și optimistă, pur și simplu pentru că fericirea are proprietăți magnetice.

Păstrează-i pe cei dragi aproape.

Expresia „păstrează-i pe cei dragi aproape” reprezintă , de fapt, că cel mai mare întreținător al dragostei este apropierea fizică. Atunci când ești lângă persoana iubită contribuie la creșterea emoțiilor și se intensifică dorința.

Fă-o să râdă, te va iubi.

Un puternic simț al umorului este asociat în multe cazuri cu inteligența și onestitatea. Acesta este motivul pentru care femeile se lasă mai ușor cucerite de bărbații care reușesc să le facă să râdă.

Dragostea este totul.

Un studiu minunat de 75 de ani, realizat de un grup de cercetători de la Harvard, a arătat că dragostea este într-adevăr tot ce contează. Experiențele de-a lungul vieții participanților au dezvăluit că fericirea și împlinirea vieții se învârt în jurul iubirii sau căutând pur și simplu dragostea.

Similare

One thought on “50 de lucruri interesante despre dragoste

 1. Este în regulă să traducem articole internaționale, dar traducerea trebuie verificată să fie românească.
  exemple? nenumărate
  … organismul câștigă peste față pe o bază de atracție fizică
  … „vena iubirii”, care rulează direct la inimă.
  … într-un cadru mai lumesc, cum ar fi într-un birou.
  Păcat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: