Ar trebui să renunți

Renunță la persoanele care încearcă să-ți împiedice dezvoltarea personală.

Renunță la cei care vor să fii exact aceeași persoană care ai fost acum câțiva ani, când ai făcut cunoștință cu ei. Oamenii se schimbă. Ideile se schimbă. Personalitățile se schimbă. Nu ar trebui să te simți presat să acționezi ca și copilul care obișnuiai să fii, înainte să știi mai multe despre lume. Crești și te schimbi – și asta este un lucru frumos. Ar trebui să te înconjori de oameni care te încurajează să continui să înveți mai multe despre lume, nu de oameni care încearcă să te ancoreze într-un singur loc.

  • Renunță la cei care se comportă ca și cum ți-ar fi superiori. Renunță la cei care cred că sunt mult mai buni decât tine, deoarece câștigă mai mulți bani sau au un inel pe deget sau poartă un copil în pântec. Renunță la persoanele care se așteaptă să îți dorești viața pe care o au ei și să acționezi ca și cum ai rămâne în urmă, deoarece nu ai ceea ce au ei. Renunță la oameni care te fac să te simți mai inferior lor, deși sunteți egali.
  • Renunță la persoanele care nu sunt în stare să-și controleze temperamentul. Cei care nu pot să-și ceară scuze. Cei care continuă să facă aceleași greșeli din nou și din nou fără să învețe din ele. Nu ar trebui să ai din nou aceleași argumente vechi cu cineva în 2021. Dacă nu își pot accepta eșecurile, lucrează la defectele lor și încearcă să evite să facă mai multe greșeli, atunci nu ai nevoie de aceștia în viața ta. Meriți mult mai bine.
  • Renunță la persoanele care nu sunt confortabile cu autenticitatea ta. Nu ar trebui să stai în preajma oamenilor care se așteaptă să fii fericit tot timpul, care sunt deranjați când admiți că suferi, că ai o zi proastă. Ar trebui să ai prieteni care să te încurajeze să fii sincer cu ei, care să te încurajeze să te descurci când ceva nu merge bine. Prietenii tăi ar trebui să fie acolo pentru tine în cele mai grave momente, nu doar în momentele distractive.
  • Renunță la persoanele care îți tratează realizările ca pe pierderi personale. Nu ar trebui să îți pierzi timpul cu cei care sunt supărați de succesele tale. Prietenii tăi ar trebui să-ți sărbătorească victoriile. Ar trebui să scoată șampania și să aibă lacrimi de bucurie alături de tine. Dacă sunt excesiv de geloși și nici măcar nu suportă să te felicite pentru o treabă bine făcută, atunci nu sunt demni de timpul tău.
  • Renunță la cei care îți înrăutățesc viața. Nu ține pe cineva în preajmă doar pentru că te simți vinovat pentru a-ți lua rămas bun, pentru că ai o istorie lungă cu ei sau pentru că simți că le datorezi prietenia. Dacă cineva îți înrăutățește viața în mod activ, atunci nu ar trebui să ții cont de tot ce a fost între voi. Ar trebui să te îndepărtezi fără să te uiți în urmă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top