• Oamenii cu care ai un trecut – dar nu și un prezent.

Nu trebuie să ții oamenii în viața ta pentru simplul fapt că erau importanți pentru tine atunci când erai mai tânăr. Oamenii cresc. Oamenii se schimbă. Dacă ești complet diferit acum decât când erai mai tânăr, dacă renunți la acele persoane nu înseamnă că le urăști. Nu înseamnă că ai uitat de momentele bune pe care le-ați împărtășit. Pur și simplu înseamnă că nu vă mai încadrați unul în viața celuilalt. Și oricând vă puteți reconecta, dacă acest lucru se schimbă.

  • Oamenii care te fac să te simți prost.

Prietenii și membrii familiei au voie să îți reproșeze atunci când greșești. Este sănătos pentru ei să fie sinceri cu tine. Cu toate acestea, ei nu ar trebui să vorbească în mod constant despre defectele tale și să facă glume meschine și să te facă să te simți prost. Acești oameni ar trebui să fie cei mai mari susținători ai tăi. Ar trebui să creadă în tine. Ar trebui să-ți amintească de valoarea ta. Dacă nu fac decât să îți înrăutățească îndoielile de sine, probabil că este timpul să-i lași în urmă.

  • Oamenii care au puncte de vedere extrem de diferite față de tine.

Extremele se atrag. Nu trebuie să îți petreci timpul cu clonele tale. Este important să te înconjori de diferite tipuri de oameni. Cu toate acestea, dacă ei nu sunt de acord cu tine în privința unor probleme politice mari, cum ar fi dacă anumite persoane merită sau nu anumite drepturi, este în regulă să renunți la ei. Este în regulă dacă trebuie să te îndepărtezi de ei pentru a rămâne sănătos. Este în regulă dacă îți alegi morala în locul prieteniei lor.

  • Oamenii care refuză să admită când greșesc.
Citește și :   Cele mai emotionante videoclipuri

Este greu să porți o conversație cu cineva care este prea încăpățânat să recunoască atunci când nu sunt siguri despre ce naiba vorbesc. Este și mai greu să rămâi prieten cu cineva care refuză să-și ceară scuze atunci când greșește. Dacă cineva este prea imatur pentru a-și asuma responsabilitatea pentru acțiunile sale sau pentru a purta o conversație serioasă cu tine, este în regulă dacă te-ai săturat. Este în regulă dacă dorești să-i lași în urmă.

  • Oamenii care trec în mod repetat granițele.

Prietenii și familia ta sunt oameni. Sunt meniți să facă greșeli. Dacă îi dai afară din viața ta la prima greșeală, vei fi destul de singur. Cu toate acestea, este mai bine să fii singur decât înconjurat de oameni care nu îți respectă limitele. Dacă trec granițele în mod repetat, chiar și după ce le-ai spus cât de mult te deranjează, nu e nimic în neregulă cu a te îndepărta. De fapt, exact asta ar trebui să faci.

  • Oameni pe care nu îi mai dorești în preajma ta.

Nu trebuie să ai parte de o ceartă gravă cu cineva pentru a justifica îndepărtarea. Dacă pur și simplu nu te mai bucuri de compania lor, dacă nu te încântă să îi vezi, dacă nu ai niciun interes în a rămâne prieteni, atunci ai voie să pleci. Ai voie să faci orice te face să te simți cel mai confortabil. Nu este egoist. Este inteligent.

Similare

One thought on “Nu este egoist să elimini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: