Cea mai proastă parte a anxietății

Anxietatea te face să te simți ca o povară. Nu vrei să trimiți mesaje prietenilor tăi, chiar dacă îți dorești nespus de mult să te întâlnești cu ei, pentru că ești îngrijorat că nu vor să aibă nimic de-a face cu tine. Nu vrei să saluți persoana pe care o placi, chiar dacă ești tentat să faci o mișcare, pentru că îți e teamă că vor râde de tine cei din jur. Nici măcar nu vrei să mergi până la casier, chiar dacă ești următorul la rând, pentru că ești îngrijorat că îl vei deranja.

Așa te face anxietatea să te simți. Ca și cum ai fi deranjant. Pierdere de timp. O pacoste.

S-ar putea să fii anxios în momentul în care îți faci griji că te faci de râs, pentru că îți este frică să socializezi, pentru că nu vrei să ți se încurce cuvintele, în cele din urmă îți este teamă că vei fi respins sau judecat. Îți este teama că ți se va spune că nu ești suficient de bun și vei fi privit de parcă ai fi un străin, de parcă nu aparții, ca și cum ai fi nedorit.

Anxietatea te face să te simți neplăcut. Te face să simți ca și cum tu ești cel căruia îi pasă cel mai mult în fiecare relație. Te face să te întrebi dacă prietenii tăi te urăsc în secret, chiar și atunci când nu ți-au dat niciodată indicii despre așa ceva.

Ori de câte ori cineva este drăguț cu tine, pare un truc. Ori de câte ori cineva se uită la tine, simți că te judecă. Ieșitul din casă, se simte ca o provocare.

Anxietatea te face să te simți lipsit de importanță. Te face să simți că nu ai dreptul să-ți exprimi opinia. Că orice ai spune oricum nu contează. De parcă nimeni nu vrea să o audă.

Te gândești de două ori înainte de a vorbi, pentru că îți este frică să nu spui ceva greșit, dar până când ești gata să vorbești, conversația s-a schimbat deja. Ți-ai pierdut șansa de a te alătura. Simți că pierzi întotdeauna, ca și cum ai privi mereu printr-o fereastră.

Anxietatea te face să te simți neapreciat. Simți că nimeni nu observă toată munca grea pe care ai depus-o în munca ta și în relațiile tale. Simți că nimănui nu-i pasă de stresul prin care ai trecut. Simți că nu ești suficient de bun.

Anxietatea te face să te simți neinspirat. Te face să simți că nu vei face niciodată ceva demn în viață. De parcă nu vei avea niciodată succes. De parcă n-ai să îți atingi niciodată visele. Dacă nu ești atent, te poate păcăli să crezi că este suficientă o viață mediocră pentru că nu meriți nimic mai mult decât atât.

Cea mai proastă parte a anxietății este să simți că ești neiubit, neimportant și neapreciat – dar trebuie să-ți amintești că anxietatea îți face trucuri. Lucrurile oribile pe care ai crezut că le cred alți oameni nu sunt adevărate. Nimeni nu te judecă la fel de dur precum te judeci tu însuți. Nimeni altcineva nu te urăște la fel de mult pe cât îți urăști tu anxietatea.

pexels eleanor jane 4624549

1 thought on “Cea mai proastă parte a anxietății”

  1. Nu poti sa mai fii anxios,
    când te asemeni lui Hristos.
    Nascut din nou din Dumnezeu,
    te faci UNA cu El, copil al Sau…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top