• Trebuie să înveți cum să fii fericit, pentru că niciodată nu poți avea garanția că cei dragi vor rămâne cu tine pentru totdeauna. Fericirea ta nu trebuie să depindă de alți oameni. Uneori, vei fi blocat singur în casa ta. Uneori, vei fi prins cu propriile gânduri. Nu vei avea șansa să-ți distragi atenția cu petreceri, muncă și rețele sociale. Vei fi complet singur – motiv pentru care trebuie să știi cum să fii fericit cu tine însuți.
  • Trebuie să depui eforturi conștiente în procesul dezvoltării tale, deoarece nimeni altcineva nu va face asta pentru tine. Atât de mulți oameni sunt fericiți trăind în ignoranța lor – dar nu vrei să fii unul dintre acei oameni. Nu dorești să continui să faci aceleași greșeli și să te îndepărtezi de oamenii care suferă. Trebuie să fii suficient de curajos să recunoști că există o mulțime de lucruri pe care nu le cunoști și că trebuie să începi să te educi. Trebuie să devii o persoană mai bună, astfel încât să nu ajungi să rănești persoanele la care pretinzi că ții atât de mult.
  • Trebuie să le amintești cât mai des celor dragi cât de mult ții la ei și cât de importanți sunt pentru tine, deoarece toată lumea suferă. Nu ești singurul care a trecut printr-o perioadă dificilă. Oamenii pe care îi iubești, oamenii care par că au viața perfectă, probabil suferă și ei. Au nevoie de cuvintele tale amabile. Au nevoie să le reamintești că ești alături de ei. Au nevoie ca tu să le fii alături emoțional, chiar și atunci când nu poți fi prezent fizic.
  • Trebuie să ai grijă de sănătatea ta emoțională și fizică. Nu contează cât de tânăr ești. Nu ești indestructibil. Se poate întâmpla orice. Asigură-te că ai grijă de tine în loc să renunți la un medic, la un dentist sau la un terapeut. Asigură-te că nu mai amâni, pentru că meriți să te simți sănătos, în siguranță și împlinit. Meriți să fii aici.
  • Trebuie să elimini oamenii răi din viața ta, chiar și atunci când îi iubești. S-ar putea să încerci din greu să păstrezi pe cineva în viața ta, chiar dacă aveți puncte de vedere extrem de diferite. S-ar putea să încerci să ignori diferențele pentru a vă putea înțelege. Dar unele diferențe sunt prea mari pentru a fi depășite. Unele diferențe (diferențe nerespectuoase) nu merită suferința. Chiar dacă iubești pe cineva, poate că va trebui să-l lași să plece pentru a te simți liber.
  • Trebuie să-ți păstrezi garda sus, pentru că unii oameni îți vor răul. Nu crede tot ce auzi. Trebuie să fii atent cu privire la tipul de informații pe care le consumi. Trebuie să verifici ceea ce citești și să te asiguri că nu te lași păcălit să crezi ceva care pur și simplu nu este adevărat. Trebuie să fii mereu conștient de faptul că, deși există oameni buni în această lume, există și oameni răi. Nu toată lumea are intenții bune.
  • Trebuie să continui. Chiar și atunci când totul se simte greșit, chiar și atunci când lumea este o mizerie, trebuie să continui. Nu te poți lăsa să renunți la speranță.
pexels bruno salvadori 2330169

Citește și :   DEZAMAGIRE , SACRIFICIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: