Cum să rămâi calm fata de persoanele pe care le displaci

Cu toții avem parte de persoane pe care nu le suportăm cu sau fără motiv. Oricum, suntem toți adulți și cel mai bun lucru de făcut atunci când avem de-a face cu persoane pe care ne displac este sa rămânem calmi, să fim maturi și sa facem față situației. În continuare îți voi oferi câteva sfaturi care te pot ajuta atunci când întâmpini probleme cu cei pe care nu-i suporți.

Nu ține o ranchiună

Dacă nu îți place de cineva pentru că s-a băgat în fața ta într-o coadă o singură dată, în urmă cu cinci ani, a trecut destul timp pentru a lăsa la o parte ranchiuna, pentru ca ea aduce numai negativitate în viața ta.

Dacă te-ai decis să-ți displacă cineva din motiv că purta o dată blană și tu ești un susținător mare de PETA, sau un motiv asemănător, fără să cunoști de fapt persoana pe care începi să o displaci, du-te și vorbește cu ea. Începe o conversație, să vezi ceea ce îi place și ceea ce îi displace și poate în cele din urmă, o poți întreba   de ce purta blană. Vorbind cu persoana care îți displace, dar aceasta nu știe, te poate ajuta să realizezi că te-ai înșelat cu privire la aceasta .

Încearcă să nu judeci

Există situații în care cineva spune ceva ce tu consideri ofensator sau nechibzuit, dar gândește-te  o secundă înainte să spui ceva, deoarece este cea mai bună cale de urmat în această situație. Gândește-te la cazul în care opiniile lor provin înainte ca tu să începi să-i judeci. In această situație este vorba despre a lua un pas înapoi și de a gândi cu privire la situație înainte de a vorbi. Dar, odată ce totul in cap este clar și iți poți comunica gândurile fără judecată sau furie,  spuneți opinia.

Scoate-te din situație

Dacă persoana pe care o displaci face parte din grupul tău de prieteni  sau este un coleg, poate fi greu pentru a te distanța de acea persoană, dar uneori este necesar. Dacă poți evita contactul cu această persoană, o faci.

Doar să ai grijă să nu fi nepoliticos în legătură cu aceasta. Evitarea unor situații sociale în care ai putea fi obligat să interacționezi cu această persoană poate deveni o experiență mult mai plăcută pentru toți cei implicați, mai ales în cazul în care toată lumea este conștientă de sentimentele tale.

Nu te simți vinovat

Până la urma urmei, cu toții suntem ființe umane. Cu toții avem emoții si uneori, chiar dacă nu ne place în mod special să fim în jurul cuiva, persoana respectivă se poate bucura de faptul că este în jurul  nostru și poate face un efort suplimentar cu noi.

Dacă te afli în această situație, este incredibil de ușor să începi să te simți vinovat și poți ajunge forțându-te să iei parte la evenimentele ei sociale. Oprește-te  din a te simți vinovat. E în regulă să nu-ți placă de toată lumea, în cele din urmă poți spera că aceasta poate considera că nu ești interesat în a lega o prietenie.

E în regulă să nu-ți placă de toată lumea ; asta nu înseamnă că ești o persoană rea.

1 thought on “Cum să rămâi calm fata de persoanele pe care le displaci”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top