Prietenia reprezintă cea mai importanta comoară din lume. Fiecare dintre noi simțim nevoia de a avea parte de cineva pe care să ne putem baza, de cineva în care să putem avea încredere, de cineva căruia sa ii putem spune cu ușurință problemele ce ne apasă, de cineva care să ne fie alături în orice moment al vieții.

Un prieten adevarat se găsește cu greu iar atunci când îl găsim ne putem simți norocoși. În ziua de azi din păcate, întâlnim fel și fel de persoane care se folosesc de noi doar pentru a-și atinge propriile scopuri. Aceste persoane nu merită statutul de prieteni. Din aceasta cauză trebuie să fim foarte atenți atunci când alegem pe cine să consideram prieteni și pe cine nu ,trebuie să alegem acele persoane care să ne influențeze modul și comportamentul de viaţă într-un mod pozitiv, acele persoane de la care putem acumula învățături, acele persoane care să fie un model demn de urmat.

La început, când abia ne împrietenim cu cineva nu ne putem realiza imediat dacă acea persoana ne este un prieten adevarat sau fals, dar cu trecerea timpului ne vom putea da seama prin anumite gesturi, situații, comportamente.     Cu toate acestea, cum putem face diferența intre prietenii adevărați și cei falși?Ei bine, părerea mea este ca ne putem da seama cine ne este prieten cu adevarat prin următoarele diferențe:

– un prieten adevarat te va ajuta atunci când vei avea nevoie indiferent în ce consta acest ajutor(prietenul la nevoie se cunoaște) pe când un prieten fals te va căuta doar atunci când va avea nevoie de ajutorul tău iar atunci când și tu vei avea nevoie de ajutorul acestuia, acesta se va preface ca nu te poate ajuta

Citește și :   Prietenia adevărată rezistă

–  un prieten adevarat nu te va lasă sa treci singur prin situațiile dificile din viaţa ta , va fii alături de tine și te va ajuta să treci peste toate, pe când un prieten fals doar te va întreba ce ai pățit din simpla curiozitate nu ca și cum i-ar pasa cu adevarat de ce ești trist/ă.

– un prieten adevarat nu te va bârfi niciodată, nu va spune nimănui ceea ce vorbește cu tine, secretele pe care tu i le spui..pe când un prieten fals va face exact invers

– un prieten adevarat te ceartă atunci când greșești, iți explică cu ce ai greșit în asa fel încât altădată sa nu mai comiți aceeași greșeală, un prieten fals va rade de tine.

– un prieten adevărat nu te îndeamnă să fumezi, să bei, să te droghezi..nu te învață la rău, pe când un prieten fals te împinge spre asemenea vicii cu pretextul că, dacă nu faci asta nu ești şmecher/ă.

Sunt sigură că fiecare dintre noi fie am avut, fie încă avem parte de prieteni falși..ceea ce trebuie sa facem este să ne dăm seama cine sunt aceste persoane care ne influențează comportamentul într-un mod negativ și indiferent de cât de greu ne-ar fi trebuie să ne îndepărtam de aceștia și să încercam să ii ținem aproape pe cei care chiar merita să fie numiți prieteni, pe cei care ne demonstrează prin fapte că le pasă într-adevăr de noi. Îndepărtați prietenii falși și păstrații pe cei adevărați!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: