Despre perfecţiune , fericire şi iubire

Astăzi aleg să vă vorbesc despre perfecţiune. Am să incep prin a încerca să vă povestesc o mică povestioară care mi-a rămas de mult intipărită în minte şi care va exemplifica subiectul pe care îl tratez.

“Exista , undeva in lume un om. O persoană simplă, ca mine , ca tine ca toţi ceilalţi. Acesta avea de gând să găsească pe cineva , să-i fie partener de viaţă dar care să îndeplinească absolut toate cerinţele acestuia. In câteva cuvinte acesta işi dorea femeia perfectă. Căuta cu foarte mare migăleală oriunde se ducea şi pe unde ajungea refuza pe toată lumea. Cum se face că , intr-o zi, după multe şi multe încercări găseşte persoana pe care şi-o dorea cu atâta înverşunare. Însă cu toate acestea el este refuzat. Femeia era în căutarea bărbatului perfect”

Nimeni nu poate funcţiona mereu la capacitate maximă. Lumea aceasta este a celor ageri, inteligenţi – nu a oamenilor perfecţi. Este mult mai importantă lupta pe care o ducem cu toţii pentru perfecţiune.

In iubire, perfecţiunea apare sub o formă total diferită. Perfecţiunea unui întreg.

Will , tu nu eşti perfect. Poate nici ea nu este perfectă. Important este dacă sunteţi perfecţi unul pentru celălalt (Good Will Hunting)

Deplin nu e nimeni, prin iubire căutăm defapt întregirea noastră. Tindem spre ce nu avem în noi înşine. (Nicolaie Iorga)

Nimeni nu se naşte invăţat, de aceea suntem nevoiţi să trecem prin această viaţă. Avem cu toţii un scop stabilit. Perfecţiunea este un lucru imposibil de atins , dar în cătarea acesteia merită sa alergi toată viaţa.

Nu vă gândiţi că drumul spre perfecţiune este usor. Drumul acesta inseamnă muncă, o muncă depusă de fiecare dintre noi cu dăruire. Răbdarea, concentrarea şi inteligenţa fac parte din elementele esenţiale ale unei dezvoltări personale de durată.

Să tindem spre fericire – idealul suprem al acestei omeniri. Succesul este posibil , şi stă în maînile fiecăruia dintre noi. Noi alegem cum să fim , pe ce drum să apucăm în viaţă. Perfecţiunea – Nimeni nu este perfect , cu toţii facem greşeli , alegeri pe care mai târziu le regretăm. Insă merită să încercăm să fim mai buni, mai răbdători. Imperfecţiunile sunt lucruri care ne atrag, care ne fac uneori să zâmbim şi să privim viaţa prin alţi ochi. Acestea adaugă un strop de culoare. Suntem aici să invăţăm să impărtăşim iubire.

Iubirea ne face perfecţi , iubirea este singurul lucru care nu are nevoie de prea multe gânduri şi prejudecăţi. Oamenii care se iubesc sunt pefecţi asa cum sunt. Perfecţiunea stă in ochii celui care priveşte. Cel mai scurt drum de incercare este aşadar iubirea. Iubeste şi fii iubit – şi totul se va rezolva de la sine!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top