Diferența dintre dragoste și sex. Există o diferență între a face dragoste și a face sex. Acestea fiind spuse, dacă nu le-ai experimentat pe ambele, s-ar putea să nu fi sigur în totalitate care sunt aceste diferențe. Sau pur și simplu nu poți fi sigur dacă ceea ce experimentezi tu este dragoste sau sex. Uneori, linia poate deveni puțin cam neclară.

Unul dintre cele mai bune lucruri de care poți avea parte într-o relație strânsă și dedicată este actul de a face dragoste cât mai mult și cât de des posibil! Să faci dragoste, cu toată emoția și dragostea care vă leagă, este unul dintre cele mai bune sentimente din lume și te face să te simți mai conectat cu persoana iubită decât aproape orice altceva.

Nu mă înțelege greșit: a face sex doar de dragul de a face sex este destul de minunat! Am întâlnit persoane care mi-au mărturisit că au o pasiune pentru a avea aventuri cu diferite persoane, acestea nedorind să se implice într-o relație serioasă. În cazul lor, sexul ocazional este cel mai bun sentiment de care pot avea parte. Și nu le condam, fiecare persoană este capabilă să decidă cum să-și trăiască viața.

Deci, care este diferența dintre a face dragoste și a face sex? Sunt mai multe diferențe chiar.

Motivația diferă.

Atunci când faci sex, motivația ta principală este să te descarci. Sigur, de obicei, dorești să-ți pui mâinile pe o bucată fierbinte de om și ai putea dori chiar să vă jucați în moduri diferite, dar la sfârșit, dorești să ai parte de un orgasm.

Citește și :   Dacă te-a înșelat, nu merită a doua șansă!

Când faci dragoste, nu înseamnă că orgasmul nu este important (este întotdeauna grozav, evident), dar motivația care primează este să te conectezi la nivel emoțional cu partenerul tău. A face dragoste înseamnă a fi încântat să explorezi corpul, mintea și inima persoanei iubite, nu doar pentru că încerci să ai un orgasm, ci pentru că încerci să împărtășești o legătură intimă cu aceasta. Este vorba de aprofundarea conexiunii și de creșterea legăturii emoționale dintre voi.

Comunicarea diferă.

Când faci sex, nu este neobișnuit ca unele cuvinte murdare să facă parte din vocabularul tău în acel moment.  Comunicarea în timpul sexului se rezumă în cea mai mare parte la cine este pe punctul de a avea un orgasm, când, cât de greu etc.

Când faci dragoste, toate acestea se schimbă. Nu este vorba de faptul că nu este posibil să vorbești murdar. Vocabularul tău poate fi format atât din vorbe murdare cât și vorbe drăguțe, pline de emoții. A face dragoste de multe ori oferă cuplurilor capacitatea de a fi foarte deschise și le oferă spațiul perfect pentru a vorbi despre cât de mult se iubesc unul pe celălalt.

Vulnerabilitatea diferă.

În sex, chiar dacă uneori dorim să încercăm lucruri noi, nu suntem în mod normal deschiși la mult mai mult decât să terminăm și să ne simțim bine.

Însă în dragoste, totul este complet diferit. Cuplurile care fac dragoste sunt adesea extrem de vulnerabile din punct de vedere emoțional, până la punctul în care pot să curgă lacrimi. Această afirmație are mult sens, deoarece dacă motivația (a se vedea punctul 1) de a face dragoste este de a te conecta, nu există o modalitate mai bună de a face asta decât prin a fi în mod intenționat vulnerabil.

Citește și :   11 semne că ar trebui să renunți la relație

Uneori, după dragoste, o persoană sau ambele în cuplu ar putea avea nevoie de puțină dragoste suplimentară sau cuvinte suplimentare de siguranță. Acest lucru este complet normal și este un produs al vulnerabilității emoționale care rezultă din actul de a face dragoste.

Prezența și implicarea diferă.

Deși nu ne place să recunoaștem acest lucru, uneori când facem sex, mințile noastre se rătăcesc. Fie că avem o fantezie despre un anumit actor celebru în timpul unui sex mediocru sau că ne gândim doar cum să ne îmbrăcăm politicos și să plecăm în timpul unui sex foarte rău.

Atunci când vine vorba de dragoste, totul este diferit. Când tu și partenerul tău faceți dragoste, sunteți pe deplin prezenți în fiecare moment. De fapt, nu există nici o modalitate de a face dragoste altfel. Trebuie să fi prezent în acest moment cu partenerul tău sau riști să te simți singur din cauza vulnerabilității. Și, din fericire, să faci dragoste cu persoana care știi că este sufletul tău pereche, nu te va face să-ți dorești să fi fost oriunde altundeva, pentru că te vei simți perfect acolo unde ești.

A face dragoste este o experiență cu adevărat minunată, unică și nu una pe care o experimentezi în orice relație. Aceasta este cu adevărat rezervată pentru acea relație specială cu cel pe care știi că-l vei avea pentru totdeauna și de care nu te poți sătura niciodată.

Diferența dintre dragoste și sex
Diferența dintre dragoste și sex

2 thoughts on “Diferența dintre dragoste și sex

 1. Dragostea adevarata,
  dintre un baiat si o fata,
  daca e sfânta, curata,
  nu se va sfârsi vreodata.
  Cei doi se vor face UNA,
  contopiti în Dumnezeu,
  apoi vor primi cununa,
  vesnica prin Fiul Sau…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: