Știu că nu vreau să fiu cu tine. Motivul pentru care încă sunt aici nu este pentru că sunt obsedată de tine, ci pentru că sunt obsedată de aprobarea ta. Nu este vorba de tine, nu este vorba despre noi, ci despre mine.

Save us PDF loveisaname

Nu ai timp? Salvează articolul ca PDF

Obosit? Descarcă articolul PDF pentru a-l citi mai târziu

Acum dintr-o dată nu mă simt suficient de bună pentru cineva care nici măcar nu mă merită. M-am sufocat cu insecurități doar ca să mă simt dorită de cineva pe care nici măcar nu-l plac. Fac compromisuri și nu primesc nimic înapoi. De fiecare dată când primesc din ce în ce mai puțin, vreau din ce în ce mai mult.

Neurologii descriu puterea plăcerii ca o prăbușire a dopaminei. Ruptura de dopamină este declanșată în centrele de recompense ale oamenilor. “Răsplata neașteptată” tinde să ne dea cea mai mare grabă, pentru că nu știm niciodată când vine sau pleacă acest sentiment.

Misterul neștiinței ne stârnește interesul mai mult decât siguranța angajamentului. Acesta este creierul nostru, aceasta este știința, făcându-ne dependenți de o relație toxică. Această “recompensă” pe care o simțim, nu este vorba despre dragoste, nici despre o relație, ci despre ego-ul nostru. Dragostea a devenit o competiție și noi toți suntem păcătoși pentru vanitatea de care dăm dovadă.

Acesta este motivul pentru care trebuie să jucăm jocuri chiar și atunci când nu vrem. Ne temem că fiind prea simpli, sinceri în legătură cu sentimentele noastre, prea generoși sau prea frumoși, ne va face să fim mai puțin interesanți. Acest lucru ne va face să ne simțim mai puțin misterioși, mai puțin sexy, mai puțin de dorit.

Citește și :   Printre cărți (leapșa)

Odată ce suntem prinși, nu mai e nimic de urmărit. Ne temem că odată ce jocul s-a terminat, nu vem avea motive să stăm. Este distractiv și amuzant până când lăsăm garda jos, până când ne arătăm adevărata față și ne dăm seama că nu avem altceva de oferit.

Să îți dorești ceea ce nu poți avea va fi întotdeauna o plăcere vinovată.  Aceasta este natura umană – nu o putem controla. În dragoste nu este vorba despre jocuri. Este vorba despre a iubi pe cineva suficient de mult încât să-i poți da drumul, să te faci de rușine și să fii vulnerabil. Este vorba despre destramărea acelor ziduri pe care le-ai pus cu atât de multă atenție. Este vorba de a da cuiva șansa de a te răni și de a spera că te va iubi în schimb.

Dacă dragostea ta începe de la premiza “dorește ceea ce nu poți avea”, atunci înseamnă că aceasta se bazează doar pe un joc, iar odată ce jocul se termină, protagonistul pleacă și se îndreaptă spre următoarea provocare, iar tu nu poți face nimic. Îți poți analiza fiecare pas, poți să mergi la sală de trei ori pe zi, poți să promovezi la locul de muncă, să scrii o carte, să devii avocat, dar îți promit că nimic din aceste lucruri nu contează pentru partenerul tău, deoarece pentru acesta tot ce a fost între voi a fost doar un joc.

Te vreau doar pentru că nu te pot avea

Similare

3 thoughts on “Te vreau doar pentru că nu te pot avea

  1. Aspiratiile, gândurile si visele ratiunii constiente liber cugetatoare, produse de sinapse în circumvolutiunile de pe spirala atemporala universala a creierului, sunt un paradox, o formula matematica infinita cu n+1 necunoscute pentru stiinta obiectiv-pragmatica a lumii “civilizate” contemporane, iar acest fapt creaza discordante între gândirea pragmatica cognitiva si gândurile sentimentelor celor cinci simturi primare involuate, mostenite genetic, transmise din generatie în generatie, de la radacina pomului cunoastintei binelui si raului, pâna la cel mai “elevat” fruct cu “seminte” din arborele cunoasterii, care are radacinile adânc înfipte în pamânt, însa ramurile se înalta mereu falnice spre cer, neatingându-l niciodata în modul perceptiei Legilor simturilor firesti…
    Fii binecuvântat si luminat de Lumina Divina adevarata, absoluta, atemporala, eliberatoare, de sinele vechi al Legilor mortii, omenesti, Suflet drag !
    https://www.youtube.com/watch?v=8SeRU_ZPDkE

  2. Un articol foarte bine scris si argumentat. Fiecare dintre noi s-a intalnit macar odata in viata cu acest fenomen. Atunci cand cineva te vrea doar pentru ca nu te poate avea, nu este iubire. Am intalnit barbati care mi-au acordat cu adevarat atentie doar in momentul in care am devenit iubita altuia. Fenomenul l-am intalnit mai mult la barbati, decat la femei. Barbatii considera ca a cuceri femeia altuia e o provocare si sunt destul de multi care considera acest lucru un joc, ba mai mult o competitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: