Fii recunoscător pentru viața pe care o trăiești.

Simte-te cât mai recunoscător cu putință faţă de existență.

Fii recunoscător pentru lucrurile mărunte, nu numai pentru lucrurile mărețe…

Fii recunoscător pentru simplul fapt că respiri. Noi nu putem pretinde nimic din partea existenţei, aşa că tot ce ne oferă ea e un dar.

Nutreşte din ce în ce mai multă recunostintă și gratitudine; fă din asta felul tău de a trăi. Fii recunoscător față de toată lumea. Dacă înţelegi gratitudinea, atunci vei fi recunoscător pentru lucrurile care au fost înfăptuite. De asemenea, vei fi recunoscător și pentru lucrurile care ar fi putut fi înfăptuite, dar n-au fost.

Te simţi recunoscător pentru că cineva te-a ajutat – acesta e doar începutul. Apoi începi să te simţi recunoscător pentru că cineva nu ţi-a făcut nici un rău. Ar fi putut s-o facă; a fost un semn de bunătate din partea lui să n-o facă.

Odată ce înţelegi sentimentul recunoştinţei şi îi permiţi să pătrundă adânc în tine, vei începe să simţi recunoştinţă față de orice. Iar cu cât vei fi mai plin de recunoştinţă, cu atât mai puţin te vei văita şi vei bombăni.

Odată ce dispare obiceiul de a te văita, dispare nefericirea. Ea există împreună cu obiceiul de a te văita. E legată de el şi de mintea care are un astfel de obicei. Nefericirea e imposibilă în prezenţa recunostinței. Acesta este unul dintre cele mai importante secrete de ştiut.

Citește și :   Cele mai frumoase urări de Crăciun

Similare

%d bloggers like this: