GÂNDURILE PE CARE LE AM

Louise și Robert Holden făceau într-o zi o plimbare în natură, prin preajma locuinței ei. Câțiva copaci mari de eucalipt îi protejau de soarele puternic. Au început să discute despre principiul potrivit căruia iți poți alege gândurile.

  • Ce înseamnă mai exact acest principiu? a întrebat-o el pe Louise.
  • Înseamnă că gândurile nu au altă putere decât aceea pe care tu însuți le-o conferi, a răspuns ea. Gândurile sunt simple idei, posibilități conștiente, care devin mar și puternice dacă ne identificăm cu ele. Tu ești singura ființă care gândește din mintea ta și poți alege dacă gândurile tale sunt adevărate sau nu.

Unul dintre principiile favorite ale lui Robert, dintre cele enunțate de Louise Hay, este că singurul lucru cu care avem vreodată de-a face este un gând, iar un gând se poate schimba. De cele mai multe ori, suferința ne vine din reacția la anumite gânduri. Durerea e rodul minții. E semnul că, literalmente, suferim de pe urma psihologiei. Calea de a scăpa de suferință este să te împrietenești cu mintea ta și să-ți spui din când în când că tu ești singura ființă care-ți nutrește gândurile. Fericirea se află întotdeauna la un singur gând distanță

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top