Întrebări de logică. Probleme de logică

16 Întrebări de logică

1. Două avioane decolează în același moment. Ele zboară peste Atlantic. Unul dintre ele pleacă din New York către Paris și zboară cu o viteză de 750 km/h. Celălalt pleacă din Paris către New York dar merge cu doar 700 km/h (din cauza condițiilor meteorologice). Care dintre ele va fi mai aproape de Paris când se întâlnesc ?

2. Patru oameni (Ștefan, Adi, Sorin si Daniel) aveau nevoie să traverseze un pod noaptea. Singura modalitate de a trece pe malul celălalt o reprezenta un pod îngust, ce nu putea susține decât două persoane. Deoarece era întuneric beznă, drumul fiind neiluminat, ei având la dispoziție decât o torță, erau nevoiți ca după ce treceau două persoane pe celălalt mal, una dintre ele trebuia să se intoarcă cu torța.Torța mai avea putere doar pentru 15 minute, iar cei patru traversau podul cu viteze diferite: Ștefan – 1 minut, Adi in 2 minute, Sorin in 5 minute, si Daniel in 8 minute. Cum ar putea sa treacă toți inainte să se stingă torța?

3. Ion si Maria se aflau in pat noaptea. Ion se uita la TV, iar Maria citea o carte. La un moment dat, are loc o pană de curent. Ion supărat , se duce la culcare insă Maria fără nici o sursă de lumină artificială își continuă lectura.  Cum reușește?

4. Un om este găsit spânzurat de tavan într-o cameră complet goală, sub el fiind numai o baltă de apă. Cum a reușit să se spânzure?

5. Se zice că în vremurile de demult trăia un împărat orgolios nevoie mare. Se credea cel mai puternic și mai deștept din lume și se mânia nespus numai la gândul că ar putea exista cineva mai grozav ca el.

Și iată că, din gură în gură, ajunse zvon la urechile lui că pe undeva viețuia un înțelept foarte ager. Împăratul, vrând să se descotorosească de el, porunci ca înțeleptul să fie grabnic întemnițat și judecat pentru o pricină scornită. Fără să zăbovească prea mult, judecătorii l-au condamnat pe înțelept la moarte. Adus în fața tronului, împăratul i-a spus trufaș:

-Alege-ți singur moartea. Vei fi spânzurat, ori dorești să ți se taie capul?

-Nu doresc nici una nici alta, zise înțeleptul, dar n-am încotro. Totuși, mărite împărate-continuă el-aș vrea să-mi împlinești, așa se obișnuiește, o ultimă dorință: să-mi aleg singur moartea. Voi rosti câteva cuvinte. Dacă le vei considera drept un adevăr, atunci să mi se taie capul; dacă, dimpotrivă, vei găsi că cele spuse exprimă un neadevăr, atunci să poruncești moartea prin ștreang.

-Mă învoiesc!-zise îndată împăratul, vrând să arate celor din jur că știe să respecte ultima dorință a condamnatului.

Iar condamnatul a rostit nu mai mult de trei cuvinte și … a scăpat cu viață! Care au fost cuvintele salvatoare?

6. Ai 1000. Adaugă 40. Adaugă 1000. Adaugă 30. Si incă 1000. Plus 20. Plus 1000. Și plus 10. Care este totalul ?

7, Tatăl Mioarei are 5 fete:

Chacha

Cheche

Chichi

Chocho

Intrebare: Care este numele celei de-a cincea?

8. Poliția găsește un om de afaceri mort pe biroul său, cu un pistol în mână și un glonț în cap. Lângă el un casetofon. Detectivul pornește caseta și aude înregistrarea: “Nu mai pot trăi în halul ăsta. Trebuie să-mi pun capăt zilelor”; și împușcătură. Rezultatul anchetei totuși a fost că nu s-a sinucis ci a fost asasinat. De unde știe poliția treaba asta?

9. Într-un bar din America un tip intră văl-vârtej strigând: “Apă, apă!”. Barmanul scoate un pistol, îl armează și îl îndreaptă spre tip.

Acesta îi mulțumește și pleacă liniștit. Ce problemă avea tipul?

10. Doi posesori de cai doreau să vadă al cui cal este mai bun. Dar au stabilit regulile jocului astfel încât calul care iese primul pierde iar cel de-al doilea câștigă. Și încep jocul; se plimbau aiurea, trăgeau de timp, etc. Jocul ar fi continuat la infinit numai că un bătrân îi cheamă la el. Aceștia se duc, bătrânul le da un sfat după care posesorii încalecă repede pe cai și o iau la goană spre finish. Ținând cont că regulile jocului nu s-au schimbat….ce sfat le-a dat bătrânul?

11. Câte ouă poate mânca un om pe stomacul gol? 

12. Cum poate un copil să cadă dintr-un bloc de 20 de etaje fără să moară?

13. Daca un tramvai e vopsit tot în galben, ce culoare are țeava de eșapament?

14. Sunt 3 camere în care ești obligat să intri și să alegi în care ai vrea să supraviețuiești:

-camera 1 o cameră plină cu criminali înarmați până în gât care te-ar face franjuri imediat

-camera 2 o cameră plină cu lei nemâncați de 5 ani

-camera 3 o cameră cu gaz toxic

15, Unde găsești un câine fără picioare?

16. Într-o zi în timp ce discutau doi polițiști unul cu grad mare și un subaltern, primesc vestea că a fost săvârșită o crimă care trebuie investigată. Polițistul cu grad mare îi spune subalternului să investigheze el crima și să îi aducă rezultatul investigației. Subalternul îi spune că se duce să investigheze crima dar acesta nu se duce și scrie de la el (inventează) ce a văzut la față locului (adică la locul crimei) : “Am intrat în cameră erau toate lucrurile răvășite, mortul era așezat pe un scaun, cu mâinile pe birou, capul așezat pe mâini, sub mâini era o carte deschisă la pagina 73 – 74, lângă, tot pe birou se afla o lampă cu becul spart.”

Subalternul duce rezultatul investigației scornite de el, iar polițistul cu grad mare când o citește își dă seama că este inventată de subaltern.

Cum și-a dat seama că este inventată ?

Răspunsuri : 

R1. Ambele avioane se vor situa la aceeași distanță de Paris , indiferent cu ce viteză se deplasează sau de condițiile meteorologice.

R2. Trec Ștefan și Adi (2 min.)

Se întoarce Ștefan (1 min.)

Trec Sorin și Daniel (8 min.)

Se întoarce Adi (2 min.)

Trec Ștefan și Adi (2 min.)

R3. Maria era oarbă.

R4. Omul s-a urcat pe un bloc de gheaţă, care între timp s-a topit.

R5. Voi muri spânzurat

R6. 4100

R7. Mioara

R8: Dacă omul s-ar fi sinucis, detectivul ar fi trebuit să deruleze prima dată caseta apoi putea să asculte înregistrarea.

R9. Sughița

R10.Bătrânul le-a comunicat să se urce fiecare pe calul celuilalt.

R11. Unul singur, pentru că următoarele nu vor mai fi mâncate pe ”stomacul gol”.

R.12. Copilul cade de la una din ferestrele de la parter.

R13. Tramvaiul nu are țeavă de eșapament.

R14. In camera numărul 2. Pentru că un leu nemâncat de 5 ani sigur e mort.

R15. Unde l-ai lăsat

R16. Nu poți deschide o carte la paginile 73-74

Iată povestea unei tinere fete. La înmormântarea mamei sale, întâlnește un necunoscut. Aceasta a fost fermecată de tânărul băiat. Se îndrăgostește până peste cap de acesta. După câteva zile, tânăra fată își ucide propria sora …

Întrebare : Ce motiv a împins-o să facă lucrul acesta?

Răspunsuri și mai multe teste. AICI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top