Moartea este un concept înfricoșător. Nu știm dacă următoarea respirație este ultima sau dacă vom avea timp suficient pentru a ne lua la revedere – asta e înspăimântător.

Atunci când o persoană pe care o iubim moare, gândul morții devine o durere subtilă care rămâne în inima noastră pentru tot restul vieții noastre.

Moartea a luat pe unul dintre cei mai importanți oameni din viața mea prea curând, dar poate moartea nu este ceva de temut. Poate moartea este un început frumos; un început proaspăt în care oamenii pe care îi prețuim nu simt nici o durere și ne supraveghează pe măsură ce continuăm să ne trăim viața de zi cu zi.

Când cineva pleacă dintre noi brusc, ne găsim blocați în confuzie și disperare, pentru că viața fără acea persoană nu pare plauzibilă. Nu pot să nu mă gândesc la una dintre cele mai frecvente fraze pe care le-am auzit de cele mai multe ori – “Este o rușine, el sau ea a plecat prea curând”.

M-am trezit consumată de această expresie și m-am întrebat de ce unii oameni au murit atât de tineri, de ce unii oameni suferă ani de zile înainte de a muri, sau de ce unii oameni au fost binecuvântați cu o viață lungă, sănătoasă…

Dar poate moartea este ca o poveste de dragoste tragică – rezultatul are drept urmare moartea, dar călătoria este parcursă fără teamă de oameni care sunt aventuroși și conduși de ideea de a trăi o viață întreagă în ciuda duratei lor discutabile pe acest Pământ.

Poate sfârșitul este doar o catastrofă frumoasă.

Am fost puși aici cu un scop și fără nici un indiciu despre cât timp vom avea. Deci, de ce evităm să ne trăim în cea mai mare măsură viața atunci când moartea este inevitabilă? De ce ne temem atât de mult să facem următorul pas, care poate modifica eventual restul vieții noastre?

Citește și :   Fragment - Paulo Cohelo: Unsprezece minute

Adevărul este că moartea nu discriminează – nu contează ce rasă ești, genul, venitul sau dacă ești tânăr sau bătrân. Nu are nici o importanță dacă ești bun, rău, timid sau indiferent. Din acest motiv, moartea nu trebuie sa fie un motiv de teamă, ci ar trebui să fie motivul pentru care trăim viața pe care am primit-o exact așa cum ne dorim.

Poate că moartea există ca să ne dăm seama cât de prețios este timpul nostru. Moartea nu trebuie privită ca o prezență morbidă, întunecată, ci ca o prezență misterioasă care ne împinge să facem lucrurile care ne înspăimântă cel mai mult.

Nu știm când vom rosti ultimele noastre cuvinte. Nu știm ce vom simți în momentul în care viața ne va fi luată. De aceea trebuie să profităm de orice ocazie care ne iese în cale și să trăim intens fiecare moment, ca și cum ar fi ultimul. Moartea – motivația de a trăi o viață plină de îndrăzneală.

Moartea - Motivatia de a trai o viata plina de indrazneala
Motivatia de a trai o viata plina de indrazneala

Similare

4 thoughts on “Moartea – motivația de a trăi

  1. Timpul si spatiul nu pot fi definite în cuvinte, nici de filozofie nici de stiinta fiind o taina paradoxala a perceptiei intelectului uman limitat de cele cinci simturi primare,relative, incerte,efemere si imprevizibile.^
    Totusi, explcatii ipotetice si teoretice, nedemonstrabile obiectiv, abunda pretutindeni, însa aceste valori ale ABSOLUTULUI nu au fost definite si nici nu pot fi cu ajutorul logicii umane.
    Doar revelatia divina, oferita de Dumnezeu alesilor Sai, poate patrunde tainele dimensiunilor sfinte ale atemporaleitatii infinite, prin Hristos, prin moartea în trup si învierea în duh, (lepadarea de vechiul sine) aceasta “înaltare”, meta(noia)morfoza elevare a vechii perceptii a constiintei adamice, (Legea firii pamântesti) prin autentica “nastere din nou din apa si Duh” si cresterea noii fapturi spre maturitatea sufleteasca si spirituala, a genomului uman inperfect, nedesavârsit, lipsit de puterea Duhului Sfânt fara de care nici un om nascut din femeie nu va putea trece în dimensiunea vietii si fericirii vesnice autentice, aceasta existenta în trup fiind doar încercarea, testul fidelitatii si iubirii neconditionate a binelui prin cunoasterea si ascultarea de Cuvântul întrupat în Fiul omului, Hristos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: