Durerea schimbă oamenii !

Nu există iubire fără durere și nu există nici o viață fără durere. Durerea este modul în care ne câștigăm înțelepciunea și puterea și modul în care ne dezvoltăm personalitatea. Dar, între durere și înțelepciune, ne schimbăm , pentru că nimeni nu trece peste o durere fără urme, fără să devină o altă persoană.

Noi incă mai iubim. Dar nu la fel de pur, nu la fel de încrezător și romantic cum obișnuiam să o facem. Suntem prudenți, ne este frică, nu vrem să fim respinși, nu vrem să repetăm aceleași greșeli din nou.

Frângem inimile altora pentru a le salva pe ale noastre, și putem trăi ani fără să spunem cuiva ce simțim pentru că noi știm că ei nu simt la fel.

Noi iubim, dar nu mai iubim din toată inima , ne iubim în bucăți, ne place când suntem siguri despre sentimentele cuiva și ne place când momentul este de partea noastră, ne iubim numai când suntem în siguranță.

Noi incă mai sperăm, dar ne temem de asemenea, ne gândim la modul în care lucrurile pot merge prost, cum lucrurile nu vor merge în modul în care noi ne dorim, pentru că este mai ușor să te descurci cu rezultate proaste atunci când te aștepți la ele.

Noi trăim, dar noi nu credem că lucrurile bune vor dura, ne gândim că viața va lua cumva totul înapoi.

Noi nu lăsăm viața să ne surprindă pentru că nu vrem să fim dezamăgiți din nou.

Noi încă visăm, dar nu visăm prea mult, și nu încercăm să ne urmărim visele, pentru că nu vrem să eșuăm din nou , nu vrem să ne simțim fără valoare.

Vrem să demonstrăm că suntem destul de buni, că suntem capabili să fim independenți, că suntem adulți responsabili, așa că visăm ceea ce știm că putem atinge, nu ne uităm în sus , nu ne uităm prea departe și nu credem în miracole.

Noi visăm, dar nu ne urmăm visele, nu credem că acestea se vor adeveri vreodată, nu credem că merităm acest tip de fericire pentru că suntem obișnuiți cu durerea.

Am încetat să mai credem în miracole încă de când visele noastre au devenit coșmaruri.

Durerea schimbă oamenii, de obicei în bine, dar atunci când oamenii suferă, ei încearcă să facă tot posibilul să o evite, ei nu doresc să plângă incontrolabil din nou, și nu doresc să se simtă slabi din nou.

Dar, când incercăm să evităm durerea, vom evita uneori plăcerea. Atunci când încercăm să evităm durerea, vom evita asumarea unor riscuri care ne-ar putea schimba viața, când incercăm să evităm durerea, evităm să iubim și să fim iubiți în schimb.

Uneori îmi doresc ca durerea să nu ne schimbe, îmi doresc să nu ne afecteze atât de profund, astfel încât să putem iubi, trăi, spera la fel ca înainte.

Cateodată îmi doresc să putem schimba durerea în loc să ne schimbe ea pe noi, astfel încât să putem găsi o cale să fim noi înșine din nou.

min
Sursa: www.pexels.com

1 thought on “Durerea schimbă oamenii !”

  1. Ne este din ce în ce mai frica de iubirea adevarata, neconditionata, sacrificatoare, deoarece suntem mult prea constienti, rationali, echilibrati, limitati de sistemele inteligentei artificiale, stiind ca iubirea absoluta doare, pierzând din ce în ce mai mult din sensibilitatea originala, naturala, spirituala, ideala, al viselor infantile în care visam, ne imaginam, cercetam, exploram, realizam si experimentam fara frica, noi si noi dimensiuni ale perceperii vietii, asumându-ne riscuri adeseori la limita dintre viata si moarte, încrezându-ne în parintii pe care îi aveam în spate…
    https://www.youtube.com/watch?v=WbJkW2rjwig
    Binecuvântari supreme, eterne, perene, în orice anotimp si-n orice vreme!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top