Nu poți salva pe nimeni!

Îmi place să cred că este o parte a condiției umane de a ne preocupa unii de alții. Desigur, dacă te uiți în jurul tău, această premisă este mereu judecată. Și nu încerc să spun că lumea este un loc în care toți oamenii sunt tratați cu respect și bunătate.

Dar, în cea mai mare parte, oamenii au grijă de ceilalți, chiar dacă aceștia sunt adesea limitați la familia lor, prietenii apropiați și alte persoane semnificative. Îi iubim pe acești oameni, vrem să fie fericiți și vrem să-i salvăm.

Uneori, cei dragi au nevoie de ajutor și este ușor să-l oferi atunci când problema este concretă; este ușor să-i ajuți atunci când oamenii au nevoie de ceva tangibil. Dar nu este ușor când oamenii au nevoie de ceva cu adevărat important.

Când au nevoie de lucruri care sunt imateriale, să le oferi ceea ce au nevoie devine dificil. Uneori oamenii trebuie să iasă dintr-o situație proastă, trebuie să se vindece după o despărțire, trebuie să se oprească din a face lucruri sau din a trăi o viață dăunătoare și uneori trebuie doar să conștientizeze că sunt iubiți și că există speranță și fericire.

Atunci când iubim pe cineva cu adevărat, vrem să oferim tot ce avem. Dar când persoana pe care o iubim are parte de o suferință imensă, ceea ce dăm poate să nu pară niciodată suficient. Nu pare să o vindece.

Încercăm să-i facem să realizeze ceea ce noi vedem și încercăm să le alinăm rănile. Încercăm și încercăm și într-un final dăm greș, pentru că atât timp cât ei nu reușesc, atât timp cât ei nu aleg să accepte dragostea noastră și să cunoască iubirea de sine, aceștia continuă să fie răniți și incapabili să treacă peste ceea ce-i frământă.

Toți suntem oameni și suntem cu toții răniți într-un fel sau altul. Într-adevăr, lumea este plină de suferință – asta este pur și simplu un fapt al vieții. Ne rănim atât de mult reciproc cu cuvintele, acțiunile și inacțiunea noastră.

Dar unii dintre noi învățăm să ne ocupăm de această realitate a vieții, învățăm să facem față suferinței, să fim frumoși în ciuda ei și să fim frumoși datorită ei. Învățăm cumva prin toate dificultățile cu care ne confruntăm, să ne salvăm. Și încercăm să-i salvăm și pe cei din jurul nostru.

Ai încercat vreodată să salvezi pe cineva? Poate că ai încercat să-i iubești cu fiecare fibră a ființei tale, astfel încât ei să știe că sunt minunați în toate privințele. Poate că ai făcut un nebun din tine pentru a lăsa pe cineva să știe cât de special și unic este înăuntru și înafară. Poate că ți-ai golit emoțiile în speranța că vor înțelege cât de mult îți dorești să-i vezi mai bine decât în ​​prezent.

Dar, în cele din urmă, înveți că nu poți salva pe nimeni indiferent de cât de mult încerci. Oamenii trebuie să-și dorească să se schimbe, să fie mai buni. Tot ce poți face este să-i iubești, să te rogi pentru ei și să fii prezent atunci când au nevoie de tine. Dar nu-i poți salva, la sfârșitul zilei, trebuie să ne salvăm singuri.

pexels photo 803951

 

 

2 thoughts on “Nu poți salva pe nimeni!”

  1. A oferi iubire neconditionata semenilor, este cel mai nobil si de valoare lucru pe care-l poate realiza oricine doreste, cred însa, ca acest sentiment este pe cale de disparitie, sau atât de ignorat de societate, încât a devenit invizibil !
    O noapte binecuvântata !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top