Păcatele în dragoste sunt trădarea și minciuna
Dragostea – Subiectul despre care pot spune că vorbesc ca și protagonist al iubirii ce o port prietenei mele. Sentimentul care apare și schimbă lumea, sentimentul care a rămas o enigmă din punct de vedere științific, sentimentul care are puterea uimitoare de a schimba persoanele, este prezent în ziua de azi ca un factor principal care alcătuiește această lume.
Dragostea apare, in viața de zi cu zi, în diferite feluri. Astfel, iubirea apare şi ne definește ca oameni, ne întărește caracterul odată cu momentele dificile prin care trecem, ne învață a medita spre rezolvarea unei probleme, ne învață să fim mai buni. Dragostea îmblânzește până și pe cea mai rea persoană.
Acest sentiment, despre care se vorbește atât de mult, apare, mai devreme sau mai târziu și ca factor definitoriu a ceea ce vrem să facem cu adevărat în viață și anume cu cine alegem să ne petrecem restul vieții și ce anume am vrea să realizăm.
Toate planurile le facem in funcție de cum vrea persoana iubită, toate plăcerile converg spre partenerul nostru de viață, și avem ca ideal fericirea celui de lângă noi.
Însă cu toate acestea, odată cu fericirea pe care ne-o pricinuiește acest sentiment, sunt nenumărate cazuri in care se ajunge la trădare. Eșecul in dragoste se datorează in mare parte minciunilor și trădării. Trădarea, factorul contrar, este des întâlnit in zilele noastre.
In zilele de azi există, din păcate, din ce in ce mai multă lipsă de respect față de cel/cea pe care o iubim. Spun lucrul acesta deoarece minciuna este des întâlnită și datorită acesteia se ajunge ca dragostea să ia o întorsătură greșită, și din fericirea deplină din care gustăm cu atâta poftă, aceasta se transformă in cea mai îngrozitoare suferință.
După cum am afirmat, minciuna și trădarea sunt elementele care conduc la această suferință, suferință care, deși de pe urma căreia avem foarte multe de învățat, aceasta poate la rându-i să conducă la diferite depresii care necesită multă atenție pentru îndreptarea ei. Este important să ne gândim întotdeauna la consecințele pe care le pot avea aceste elemente – minciuna și trădarea. Păcatele în dragoste, există la orice pas. Aș fi acum oarecum nedrept cu mine dacă aș afirma că eu nu am greșit niciodată. Fiecare dintre noi, la un moment dat trecem prin stări care nu pot fi definite și astfel ajungem să folosim minciuna sau trădarea ca scuze pentru a ne scoate dintr-o situație dificilă.
Sinceritatea, cheia succesului in orice relație, în toată societatea aceasta, ar fi trebuit să se facă mai des întâlnită. Există așadar, o serie de constituenți pentru a combate trădarea și minciuna. Pe lângă sinceritate, putem vorbi despre fidelitate. Această “piesă fundamentală” – fidelitatea – ne deosebește de ceilalți, ne facem să fim unici prin felul nostru de a fii, ne face mai drepți cu noi înșine și ajută la o mai bună funcționare a vieții fiecăruia dintre noi.
Nu cred că putem câștiga ceva dacă folosim ca arme minciuna și trădarea, ci mai degrabă aș putea spune că acestea ar trebui să constituie pentru fiecare, motive de îngrijorare, deoarece suntem înzestrați cu o putere mare de conștientizare și mai devreme sau mai târziu o sa ne dăm seama de faptul că am greșit și o să fim invadați de o serie de regrete.
Cred, cu desăvârșire, că oamenii care au fost sinceri, întotdeauna au avut de câștigat. Oamenii care se respectă pe sine nu se înjosesc atât de mult încât să folosească minciuna sau trădarea pentru a răni pe cineva. Acest lucru aduce o degradare a fiecăruia dintre noi care hotăraște să facă asta.
Mai adaug faptul că întotdeauna am fost de părere că putem învăța din greșelile celorlalți.
In concluzie, afirmația este foarte bine întemeiata întrucât ea ne prezintă ideea de a combate minciuna respectiv trădarea.