Pleacă dacă dragostea este unilaterală

Pleacă dacă dragostea este unilaterală, dacă simți că ești singura persoană care pune energie în relație, singura care face sacrificii şi compromisuri. Pleacă dacă simți că ești subapreciată sau nerespectată. Pleacă dacă simți că relația voastră este dezechilibrată, ca și cum tu oferi mult mai mult decât primești înapoi în schimb. Pleacă dacă ai nevoie de mai mult decât atât, dacă te simți neîmplinită, dacă inima ta caută şi vrea mai mult.

Dacă renunți la o iubire mediocră nu înseamnă că eşti o persoană  lacomă. Așteptările tale nu sunt prea mari. Ar trebui să simți că partenerul tău exercită la fel de multă energie ca tine.

Nu ar trebui să rămâi prinsă într-o relație unilaterală. Nu ar trebui să te forțezi să rămâi în aceeași situație, pur și simplu pentru că te-ai obișnuit cu locul în care te afli. Nu ar trebui să permiți trecutului să te țină pe loc. Nu ar trebui să lași vinovăția să-ți decidă viitorul.

Nici nu ar trebui să te simți rău că te îndepărtezi de cineva care nu ți se potrivește. Deși s-ar putea să-ți fie greu să treci peste, asta nu înseamnă că trebuie să rămâi. Asta nu înseamnă că opțiunile tale sunt limitate. Ai întotdeauna de ales – și poți alege fericirea. Poți alege să alergi după iubirea reală, necondiționată. Nu trebuie să te mulțumești cu dragostea unilaterală.

Ar trebui să pleci dacă respectul este unilateral. Ar trebui să fii cu cineva care vrea să audă ce ai de spus, căruia îi pasă de părerea ta, care te ascultă când spui nu. Meriți pe cineva care să-ți prețuiască mintea la fel de mult ca și corpul tău. Meriți pe cineva care are doar lucruri frumoase de spus despre tine în față și în spatele tău, cineva căruia nu i-ar trece niciodată prin minte să te lipsească de respect de față cu prietenii sau familia.

Ar trebui să pleci dacă compromisurile sunt unilaterale. Nu ar trebui să fii singura persoană care depune eforturi pentru a rezolva problemele relaționale. Nu ar trebui să fii singura persoană care își cere scuze când greșești sau acceptă să nu fii de acord în timpul discuțiilor. Nu ar trebui să fii singura persoană care încearcă să îndrepte lucrurile. Ar trebui să lucrați împreună. Ar trebui să fiți de aceeași parte. Ar trebui să vreți amândoi să luptați pentru relație.

Ar trebui să pleci dacă efortul este unilateral. Ar trebui să fii cu cineva care îți face lumea mai ușoară, nu mai grea. Ar trebui să te scape de stresul de pe umeri, nu să te îngreuneze cu mai mult. Persoana potrivită ar trebui să acționeze ca coechipierul tău, cel mai mare susținător și ajutorul tău preferat. Ar trebui să fie acolo pentru tine ori de câte ori ai nevoie de el. Nu ar trebui să te lase niciodată să te chinui. Ar trebui să fie piatra ta.

Pleacă dacă dragostea este unilaterală. Ar trebui să fii cu cineva care te face să te simți importantă și prețuită. Ar trebui să fii cu cineva care nu te face niciodată să te întrebi dacă îi pasă. Ar trebui să fii cu cineva care îți oferă tot ce ți-ai dorit vreodată, nu jumătate sau deloc.

Scroll to Top