10 lucruri șocante despre societate pe care le acceptăm în mod irațional

Când iți acorzi o clipă să privești lumea din jur, lucrurile pot părea destul de încurcate. Luați 5 sau 10 minute din timpul vostru și urmăriți știrile. De cele mai multe ori,  tot ce veți vedea se rezumă la război, conflict, moarte, boală etc. Sigur, aceste subiecte fac parte din strategia principală de conținut media, pentru a vinde drame și de a menține oamenii ocupați, dar pe lângă asta, dezvăluie ceva real despre starea actuală a lumii noastre.

Save us PDF loveisaname

Nu ai timp? Salvează articolul ca PDF

Obosit? Descarcă articolul PDF pentru a-l citi mai târziu

Cred că Michael Ellner a spus-o bine în citatul său: „Uită-te la noi. Totul este pe dos, totul este cu susul în jos. Medicii distrug sănătatea, avocații distrug justiția, psihiatrii distrug mințile, oamenii de știință distrug adevărul, mass-media distruge informațiile, religiile distrug spiritualitatea și guvernele distrug libertatea.”

Acum, în mod evident, citatul lui Ellner este un mod simplificat de a privi starea noastră actuală, dar, în multe privințe totul se rezumă la adevăr. Cea mai mare parte a ceea ce facem în numele „binelui” sfârșește prin a distruge altceva în proces și este transmis în principal în numele profitului.

Am văzut din nou și din nou cum căile noastre ne-au adus într-un punct în care distrugem totul în calea noastră, așa că trebuie pusă întrebarea, nu este timpul pentru schimbare? Suntem pe deplin capabili, cinstiți și hotărâți să ne uităm la trecutul nostru? Facem ceva complet diferit pentru a restabili echilibrul?

Citește și :   Aș vrea să înțeleg o serie de lucruri

Astfel că am alcătuit o listă de fapte despre societate pe care le acceptăm în mod ciudat ca fiind normale.

10 fapte despre societatea noastră pe care le acceptăm în mod ciudat ca fiind normale

  • Acordăm prioritate banilor și economiei față de elementele de bază precum aerul, apa, calitatea alimentelor, mediul și comunitățile noastre.
  • Utilizăm un sistem de tranzacționare economică, fapt care facilitează moartea a milioane de oameni în fiecare an.
  • Împărțim pământul în părți și apoi ne luptăm pentru cine deține aceste secțiuni.
  • Numim oamenii „soldați”, ceea ce transformă ideea de moarte în ceva normal.
  • Torturăm și ucidem zilnic milioane de animale inutil pentru hrană, îmbrăcăminte și experimente.
  • Trimitem copiii la școală pe întreaga lor copilărie pentru a învăța lucruri pe care le vor folosi rar.
  • Impunem presiuni financiare asupra părinților, forțându-i să rateze etapele vitale ale dezvoltării copilului lor.
  • Avem o mulțime de religii, fiecare crezând că Dumnezeu sau povestea lui Dumnezeu este singura versiune adevărată și unică.
  • Dragostea și compasiunea, care promovează viața, sunt batjocorite ca fiind superficiale. În timp ce războiul, care dăunează vieții, este văzut ca fiind ceva onorabil.
  • Cine are o invenție cu adevărat utilă refuză să o facă publică sau este interzisă folosirea acesteia.

Cum ar arăta lumea ta?

Spune-ne cum ar arăta lumea ta. Concluzia este că ne aflăm într-un moment foarte important. Sunt necesare soluții și sunt necesare rapid. Împărtășește-ți ideile comunității în comentariile de mai jos.

Similare

%d bloggers like this: