Indiferent ce reţea socială frecventaţi în mod regulat, întălniţi peste tot în feed-urile voastre despre : “13 Reasons Why”. Și există un motiv pentru asta, de fapt mai multe motive. Indiferent dacă ați ales să citiți romanul de Jay Asher, să urmăriți serialul, sau să faceți ambele , veți ieși cu o apreciere mai profundă pentru oameni şi pentru viață.

Iată o repartizare a celor treisprezece lecții importante desprinse din serialul “13 Reasons Why“:

P.S. Nu s-au descoperit spoilere în fabricarea acestei liste.

1.Tot ce spui contează.

Prima lecție este cea mai importantă. Capitol după capitol și scenă după scenă “13 Reasons Why” dovedește cât de semnificativ este fiecare cuvânt pe care-l spui. Indiferent dacă vorbești cu cineva pe care tocmai l-ai întâlnit, o persoană pe care o consideri cea mai bună prietenă sau despre cineva unei alte persoane, contează. Cuvintele chiar dor.

2.Întotdeauna să fii bun.

Fiecare șansă pe care o primești, fii bun. Împrăștie iubire. Dă mai departe. Zâmbeşte la oameni când treci pe lângă ei. Chiar dacă cineva nu este amabil cu tine , nu răspunde cu energie negativă. Nu ai nicio idee ce se poate întâmpla în viața cuiva în spatele ușilor închise. Zâmbetul sau complimentul tău ar putea lumina ziua cuiva.

3.Şi adulții fac greșeli.

Nu numai adolescenții greşesc, ci și adulții. Când eram mai mici, probabil că am crezut că părinții noștri erau perfecți, dar nu sunt. Și e în regulă. Din anumite motive, societatea noastră a construit această fațadă cum că, odată ce am crescut, trebuie să fim perfecți și responsabili. Când nu suntem, simțim că am eșuat. E în regulă. Nu renunţa. Încearcă din nou mâine.

Citește și :   Eu sunt doar o stea pe cerul tău...

4.Violul este viol.

Doar pentru că negația “nu”, nu este rostit cu voce tare nu înseamnă că nu a fost forțat. Doar pentru că persoana nu a luptat, nu înseamnă că a fost dat consimțământul. Cineva inconștient nu poate fi tras la răspundere pentru acțiunile sale.

5.Nu lăsa niciodată pe cineva care este supărat.

Dacă cineva nu este în regulă, nu-l lăsa să-ți spună că este. Continuă să întrebi ce s-a întâmplat până când vorbește cu tine. Nu pleca.

6.Nu bea la volan.

Cu toţii am auzit poveștile de groază. Unii dintre noi s-ar putea să fi pierdut deja pe cineva din cauza consumului de alcool la volan. Nu-ţi va face rău să dormi la casa prietenului tău, indiferent dacă crezi că ești “în regulă”. Mai bine ajungi târziu decât niciodată.

7.Nu crede tot ce auzi.

Nu toată lumea spune adevărul 100% din timp. Șocant, știu.

8.Fii spontan.

Dacă iubeşti pe cineva spune-i. Dar nu fi atât de spontan încât alegerile tale să devină periculoase. Liniile pot fi neclare, dar tu ştii ce este bine și ce nu. Ai încredere în instinctul tău.

9.Spune-i cuiva când nu e în regulă.

Te rog, te rog, nu sta și te uita. Stând pe margine atunci când cineva este agresat este la fel de rău ca și cum te-ai fi bătut. Trebuie să stai la dispoziție pentru oricine. Ai vrea ca cineva să facă același lucru pentru tine.

10.Vorbeşte cu persoanele cu care nu ai fi vorbit în mod normal.

Doar pentru că cineva nu se îmbracă la fel ca și tine, nu înseamnă nimic. Aţi putea să fiţi cei mai bun prieteni. Cine nu are nevoie de mai mulți prieteni în această viață?

Citește și :   De ce durează atât de mult?

11.Iubește profund și fără teamă.

Când iubești pe cineva, nu-l lăsa să plece. Iubește-l mai mult decât ai iubit vreodată în viață. Poartă-i grija și asigură-te că știe că faci asta.

12.Fii pasionat.

Fă lucrurile pe care ţi le-ai dorit dintotdeauna, dar nu ai făcut-o niciodată.  Niciodată nu renunța la ceea ce-ți place. Fie că este vorba de sport, cântat sau scris, o poţi face.

13.Oferă ajutor.

Dacă ai chiar și cea mai mică convingere că cineva are nevoie de ajutor, oferă-i ajutorul. Nu presupune că altcineva o va face. Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Vorbește cu acea persoană, ascult-o şi cel mai important, crede-o.

13 Reasons Why

Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: