Am invăţat că atunci când sunt supărat

Am invăţat că atunci când sunt supărat , am dreptul să fiu supărat dar nu am dreptul să fiu şi rau – Octavian Paler

Fiecare dintre noi, la un moment dat , mai devreme sau mai târziu a trecut prin momente în care, fiind pe deplin îndreptăţiţi, a experimentat acest sentiment.

Supărarea se manifestă în mai multe feluri. Ea este trăită la intensităţi diferite de fiecare individ, având mai mult sau mai puţin repecursiuni, influienţând pentru fiecare in parte, viitorul.

Cuvintele lui Octavian Paler dovedesc, cu o minuţiozitate rar intâlnită, ingeniozitatea de care acesta dă dovadă când vine vorba de iubire şi nu numai. Trebuie să cunoşti prea bine, să fii absolut sincer cu tine însuţi pentru a putea spune,mărturisi aceste cuvinte. Poezia intitulată “Avem timp”, din care fac parte versurile prezente reprezintă o capodoperă a literaturii române.

Autorul se dovedeşte unul trecut prin viaţă, experimentat, care de-a lungul vieţii sale a trecut prin nenumărate încercări, dar care n-au fost în zadar întru-cât acesta a reuşit să se analizeze cu o luciditate absolută, astfel că pune la dispoziţia cititorului o viziune clară şi detaliată a iubirii. Nu suntem deloc îndreptăţiţi să fim răutăcioşi atunci când suntem supăraţi, deoarece putem influienţa negativ cursul vieţii noastre.

Răutatea, in cazul unei supărări este un act de laşitate, un act care se anunţă nedemn de rasa umană. Nu cred ca am putea apela la aceasta atâta timp cat iubirea ne defineşte.

Supărarea poate determina neplăceri in viaţa noastră, dar şi in viaţa celui pe care suntem supăraţi, de aceea este important să ştim să ne controlăm pentru a evita astfel de probleme, deoarece , se prea poate ca în momentele respective să nu putem gândi lucid şi să facem alegeri pe care mai târziu le-am putea regreta.

Trebuie să fim toleranţi, să sperăm că totul se va rezolva, să credem cu adevărat în puterea noastră de a ierta, şi atunci vom cunoaşte succesul cu adevărat.

Faptul că nu acţionăm instinctiv, animalic, dovedeşte faptul că mai există umanitate , ne diferenţiază şi ne poate ridica în ochii celorlalţi.

1 thought on “Am invăţat că atunci când sunt supărat”

  1. Nu as spune ca rautatea in cazul unei suparari un act de lasitate. Cred ca ar porni mai mult de la lipsa de comunicare. Te astepti ca lumea sa inteleaga ce simti tu fara sa zici nimic si mergi pe premiza ca ‘necazurile iti dau anumite drepturi’ hihihi

    Sunt de acord cand spui ca e important sa te cunosti si sa fii sincer cu tine insuti ^.^

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top