Cum să îți găsești calea în viață?

A-ţi găsi calea în viaţă nu este o sarcină uşoară. Poate însemna ani buni de încercare, eşec şi căutare.

Se spune că cei mai mulţi dintre oameni nu işi găsesc calea in viaţă şi sfârşesc prin a-şi petrece viaţa alături de oameni nepotriviţi şi prin a face lucruri de care aceştia nu se bucură. În societatea de azi, în general este destul de uşor să devii confuz atunci când alegi să faci ceva in viaţă întrucât suntem foarte influienţaţi de mass media şi cultura în masă care ne spune cum ar trebui să fim , ceea ce ar trebui să facem şi cum ar fi trebuit să arătăm.

Cu toate acestea , mai sunt persoane care nu se conformează la ceea ce majoritatea vor şi ascultă de vocea propriului suflet.

Eşti unul dintre aceşti oameni ? Pentru a te ajuta să aflii, poţi găsi aici câteva semne care te vor ajuta să aflii dacă ţi-ai găsit incă calea în viaţă sau nu.

Loveisaname

  1. Iţi trăieşti viaţa făcând ceea ce-ţi doreşti să faci.

Unul dintre cele mai evidente semne că cineva şi-a găsit calea in viaţă este acelă că munceşte pentru un scop şi nu doar pentru un venit anume.  Indiferent de ceea ce este -afacerea ta , o cariera creativă, sau poate un artist autonom sau un job ,,normal’’ – ceea ce contează este ca ceea ce faci să-ţi aducă bucurie şi să-ţi creeze o stare de împlinire , care să te ajute in propria dezvoltare personală.

 Poţi face asta pentru a creea o lume mai bună sau pentru a-i ajuta pe alţii , dar un singur lucru este cert – motivaţia ta inseamnă mai mult decât a munci pentru un salariu cu ajutorul căruia să-ţi plăteşti facturile. Munca ta este o parte vitală pentru chemarea sufletului tău şi contribuie la atingerea propriului scop.

  1. Simţi că totul este la locul lui şi face parte din viaţa ta.

Crezi că tot ceea ce s-a intâmplat este cu un motiv anume şi a ajutat la ceea ce ai devenit acum. Chiar dacă uneori trecutul te-a mai şi dezamăgit,  eşecurile acum au un sens. Relaţii eşuate, comportamente de care acum te simţi poate ruşinat, job-uri pe care le-ai urât – toate au contribuit la alcătuirea persoanei care eşti acum. Realizezi profund şi eşti mulţumitor pentru ca toate acestea s-au întâmplat pentru ca totul să fie la locul lui.

Chiar dacă nu eşti mulţumit de fiecare aspect al vieţii tale ,ai un sentiment de împlinire şi poţi spune cu toate acestea că eşti o persoană fericită şi dezvoltată.

  1. Eşti într-o relaţie sănătoasă sau eşti fericit singur.

O persoană care şi-a găsit calea ştie intotdeauna ce vrea de la viaţă. Din această cauză nu-şi petrece timpul in a fi într-o relaţie abuzivă sau nefericită. Preferă să fie singură decât cu persoana nepotrivită.

Dacă eşti intr-o relaţie, eşti sigur că ţi-ai găsit sufletul pereche şi vrei să-ţi petreci tot restul vieţii tale alături de partenerul tău. Vă completaţi unul pe celălalt şi relaţia voastră este o conexiune profundă bazată pe valori similare.

  1. Ai realizat că opiniile celorlalţi oameni nu contează.

A fi o persoană socială , inseamnă ca uneori să fim prinşi intr-o capcană şi a tinde să dăm importanţă opiniilor celorlalţi despre noi  Deşi când ţi-ai găsit calea, realizezi cât de nesemnificative sunt defapt acestea şi cât de prostesc este să iţi pese de ceea ce alţii cred.

 Vei cunoaşte că este defapt viaţa ta şi că tu eşti singurul care poate decide ceea ce este mai bine pentru tine. Similar, nu vei mai simţi nevoia să impresionezi oamenii şi să demonstrezi ca eşti mai bun, mai deştept şi mai de succes decât aceştia.

  1. Lupţi pentru valorile tale şi apreciezi lucrurile care contează.

Un adevărat scop al vieţii nu se bazează pe situaţii materiale. Prin urmare, dacă ţi-ai găsit calea, obiectivele vor fi probabil valori de bază. Fiecare dintre noi a venit pe lumea aceasta pentru diferite misiuni. Câţiva sunt devotaţi să mulţumească propriile familie , alţii sunt artişti talentaţi ce vor să inspire şi să încurajeze oamenii prin opere de artă. Indiferent pentru ce s-au născut, totul se concentrează pe valori umane.

Societatea modernă are nevoie de asemenea indivizi , in special pentru că oamenii din ziua de azi tind să piardă constant legătura cu propriul suflet şi uită de lucrurile care contează de dragul câştigului material sau a aspiraţiilor superficiale.

  1. Renunţi la persoane din viaţa ta.

Într-o zi, vei realiza că unii oameni despre care ai crezut că sunt defapt prietenii tăi “nu dau doi bani” pe tine.  Toată lumea a întâlnit persoane ca acestea care păreau a fi foarte de încredere, prietenoşi până când problemele  au  apărut şi vei avea nevoie de ajutor.  Dintr-odată, vei observa că aceşti “prieteni” nu par a face parte din viaţa ta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top