Caracterul tău este destinul tău

Când nu ești acolo să te aperi, când cei din jur vorbesc pe la spatele tău, când nu te mai aflii pe acest pământ – ce vor spune oamenii despre tine?

Cine vei fii atunci când nu poți fii prezent pentru a-ți explica scopul? Când nu există nimeni care să te definească? Când nu poți fii acolo să-ți spui adevărul? Cine ești atunci când ceilalți vorbesc în lipsa ta?

Ce moștenire vei lăsa?

Îți construiești personalitatea acum, chiar în această secundă. Oamenii absorb ceea ce împărtășești. Aceștia citesc, ascultă și îți învață identitatea cu fiecare decizie pe care o iei și poveste pe care o spui. Când îți prețuiești timpul cu cineva, ei iau notițe. Când faci ceva din bunătatea inimii tale, când ești răbdător, când dai o mână de ajutor fără să fii întrebat și fără să te plângi – lumea vede asta.

Îți construiești personalitatea în fiecare moment.

Îți arăți personalitatea prin modul în care vorbești cu oamenii, prin conversațiile în care vorbești mai degrabă cu har, decât cu furie, prin modul în care asculți fără întrerupere, prin modul în care îți împărtășești povestea fără să te grăbești. Îți dezvălui moralul prin cuvintele pe care le spui și prin ceea ce spun aceste cuvinte despre ceea ce gândești și crezi.

Îți dezvălui personalitatea prin modul în care iubești și le permiți oamenilor să ierte, să învețe și să crească. Nu te aștepta să fii perfect, poți și vei face greșeli, dar ceea ce faci în consecință arată cine ești de fapt. Felul în care continui, modul în care lupți și nu renunți – te definește.

Modul în care le vorbești oamenilor mai puțin norocoși, binecuvântările, sacrificiul, pasiunea și atenția pe care o acorzi lucrurilor din jurul tău, cuvintele de încurajare pe care le împărtășești- acestea formează moștenirea ta. Aceasta te vor defini atunci când tu nu vei mai fii.

Oamenii își vor aminti ceea ce le-ai spus, cum le-ai valorificat timpul, cum i-ai făcut să se simtă.

Caracterul tău va vorbi atunci când tu nu vei fii prin jur – ce-o să spună?

IMG 20170817 201806
Palaio Faliro, Athens, Grece

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top