Cât de scurt poate fi un mariaj ?

Căsătoria

Câteva informații cu privire la un subiect demn de atenție.

CELE MAI SCURTE MARIAJE ALE UNOR CELEBRITĂȚI

Cât de scurt poate fi un mariaj de la Hollywood sau unul încheiat intre două celebrități? Unele cupluri caută modalități de anulare a căsătoriei la numai câteva ore după ce și-au pus pirostiile.

  • Elizabeth Taylor și Nicky Hilton , 8 luni
  • Lisa Marie Presley și Nicholas Cage, 3 luni și 15 zile
  • Drew Barrymore și Jeremy Thomas, 30 zile
  • Cher și Gregg Allman, 9 zile
  • Rudolph Valentino și Jean Acker, 6 ore

Aproape jumătate dintre căsătoriile din Marea Britanie riscă să se încheie prin divorț. Biroul pentru Statistici Naționale a ajuns la concluzia că 45% din mariaje se vor sfârși prin divorț (înainte de ce-a de-a cincizecea aniversare și majoritatea înainte de a împlini zece ani), dacă tendința va continua în ritmul actual.

Numărul femeilor din Marea Britanie despre care se consideră că au fost obligate să se mărite a crescut. Cifrele guvernamentale, care au avut ca sursă orașul Luton, sugerează posibilitatea ca, în fiecare an, patru mii de femei britanice să fie silite să se căsătorească.

Efectul văduvului/văduvei este o sintagmă ce desemnează tendința conform căreia soții/soțiile de altfel sănătoși pier la scurt timp după decesul partenerilor de viață. Cercetări recente efectuate la Universitatea din Pennsylvania si publicate în jurnalul de Medicină din New England dovedesc veridicitatea acestei tendințe.

In capitala Austriei, Viena, se înregistrează o fenomenal de ridicată rată a divorțurilor de 69%. De aceea, municipalitatea a hotărât să organizeze primul Târg de divorțuri, pentru a le oferi doritorilor posibilitatea de a întâlni avocați, agenți imobiliari, consultanți, agenți de turism etc.

În satul Kebbi din nordul Nigeriei, vârsta medie de căsătorie în  rândul fetelor este de puțin peste unsprezece ani, comparativ cu media națională de șaptesprezece ani.

În mod ironic, în insulele Virgine se înregistrează cea mai mare rată a căsătoriilor din lumea întreagă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top