Ce reprezintă cartea ? Cartea este acea sursă fără de care omenirea nu ar putea exista. Cartea poate fi considerată un depozit al inteligenței omenești , conținând în filele ei cunoștințe , sensibilități și emoții. Ea este o comoară fără de preț , care adună cele mai frumoase gânduri ale autorilor pe care cititorii le pot folosi.

cartre

Din punctul meu de vedere , cititul îți deschide un al treilea ochi , acest ochi te familiarizează cu lumi imaginare care nu sunt ale noastre, dar pe care mintea noastră le străbate în libertate. Cititul unei cărți este o artă. Pentru a deprinde arta cititului este nevoie de răbdare , de pauză de reflecție și de seriozitate.

Și viața noastră este o carte care se scrie în timp ce pășim pe spațialitatea timpului . O carte pe care ușor , ușor se așterne praful și nimeni nu mai are curajul să o deschidă.Îmi place să citesc foarte mult , mintea mea încercând să înțeleagă lucruri ce depășesc palpabilul. Uneori mă opresc un moment din citit și mă întreb : ”   De ce dorința această de cunoaștere?”

Incep uneori să înțeleg și să văd dincolo de aparențe, să descopăr natura motivației umane , să înțeleg cursul istoriei , motivația care a stat în spatele unor mari schimbări ale omenirii.

Descopăr că în acea carte se află o altă lume sinistră , calculată , în spatele celei de fațadă , pe care o vedem și pe care o credem a fi cea reală, o lume de ”iluzii” construită cu grijă de o mână de arhitecți. Uneori mă desprind de această ”lume de carton” în care trăim cu toții , nu mă pot identifica cu ceilalți , care își trăiau o viață aparent liniștită , lipsită de griji , oameni mulțumiți de realizări sociale și profesionale, nevăzând adevărata realitate pe care o dată ce o descoperi și o înțelegi , nu o mai poți ignora.

Citește și :   Lucruri care se întâmplă

Cartea reprezintă unul dintre cele mai mari talismane ale sufletului , ea ne deschide mintea și sufletul spre lumi nebănuite , ne învață să privim dincolo de aparențe , să punem în evidență doar laturile bune ale oamenilor , să citim printre rânduri , să vedem esența , să fim emotivi, să visăm și cel mai important lucru să iubim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: