Contează cine par a fi sau cine sunt de fapt?

Contează cine par a fi sau cine sunt de fapt?

Aș vrea să încep.. Hmm.. Cu ce să încep? Vă las pe voi să decideți, până la urmă imaginația este neconformista ce aprinde idealuri și le oferă formă. Despre ce vorbesc?.. Cine știe? Se simte? Îndrăznește să spui ceea ce gândești chiar și într-o fabulă și nu te teme că vei fi judecat.. Până la urmă conștiința este singura instituție de drept în deplina facultăților mintale ce își permite să își ia nașul la purtare.Consider că propria persoană este universul necunoscut pe care îl ținem în propriile palme…îl batem.. Răzbatem..reținem și menținem propria lume ce nu o putem, nu o putem vedea dar ne-o putem imagina.. O putem simți.. Simt și bucuria, simt fericirea și nostalgia, dar și tristețea sau agonie.

Până la urmă necunoscutul este format din frânturi de sentimente umane. Putem resimți, atunci când ne doare că propria lume ce nu ne mai stă la picioare ci s-a prăbușit în cap…Și ne doare că ne ascundem de noi înșine într-o lume ce nu ne aparține nouă și ne-o însușim fără drepturi.. De aceea deseori ajungem să fim judecăți în propriul nostru proces de conștiință..pe care îl pierdem la scor de neprezentare dominat de iluzia realității normale, ce îți șoptește: Trezeste-te!!

Dar eu nu vreau să mă trezesc. Tu poate că vrei.. Eu în schimb deseori mă simț mai în viață în lumea pe care eu o consider reală și poate că mă doare ..Idealul meu ce nu prinde formă mă face să mă simt în dilemă.

Citește și :   Sunt dispus să-ți ofer o a doua șansă

Dacă e real pentru mine, ireal pentru tine… Dacă transform realul în imaginație, oare?..imaginarul ar deveni creație? Gândește-te la situație, ia un pix și o hârtie și scrie.. Privește ce auzi și ascultă ce vezi.. Mâine să faci același lucru încă o dată și poți să îți dai sema de propria identitate.O să observi că te-ai descoperit. Cine știe? Poate doar tu. Sau vei fi o altă persoană ce scrie dominată de emoții umane..

Vei simți când te vei cunoaște pe sine și crede-mă că nu va mai conta dacă ceilalți vor înțelege.. Tu ți-ai găsit răspunsul la întrebare Așadar..Uneori cel mai bun răspuns la o întrebare, poate fi o altă întrebare. De pildă am dreptate?… Hmm Poate? ..

Fiecare își modelează răspunsul pentru propria sa întrebare : Contează cine par a fi sau cine sunt de fapt?

Udrea Cătălin

Sursa : NuStiai

Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: