Cum să nu-ți pese

Este atât de ușor să ne implicăm implicit în concentrarea asupra imaginii noastre și a ceea ce cred alții despre noi, deoarece mințile noastre s-au adaptat la folosirea rețelelor de socializare.

Observăm cum alții câștigă mai mulți urmăritori, mai multe aprecieri și mai mulți prieteni, bazându-se pe ceea ce vedem în postările lor – o imagine editată despre cine sunt ei cu adevărat, un punct culminant al celor mai bune resurse și o ascundere a oricăror defecte pe care le pot avea.

Ne pasă foarte mult dacă ne place sau nu cineva, deoarece putem vedea cum numărul aprecierilor crește în fața ochilor noștri.

Nu numai asta, ci este un instinct natural de a vrea ca alții să ne accepte. Indiferent dacă este sau nu vorba de rețelele de socializare, încă ne simțim nevoiți să ne pese de ceea ce gândesc ceilalți – despre aspectul nostru, despre personalitățile noastre, despre succesul nostru.

Așadar, încercăm din greu să câștigăm cât mai multă afecțiune din partea oamenilor din jurul nostru și să ne întrebăm ce aspecte trebuie să schimbăm pentru ca acest lucru să se întâmple.

Problema este că uităm să ne întrebăm dacă ne plac sau nu acești oameni sau dacă ne place sau nu ce fel de persoane suntem când suntem cu ei. Începem să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i face pe alții să ne placă, mai degrabă decât să ne îndrăgim singuri.

În cele din urmă, tu ești cel care se confruntă cu persoana la care ai muncit așa de mult să fii. Acesta este motivul pentru care trebuie să învățăm să nu mai ne pese de ceea ce cred alții.

Să nu-ți pese de ceea ce cred alții înseamnă să-ți pese de ceea ce crezi tu. Înseamnă să-ți recunoști propriile sentimente și să le pui în valoare, în loc să te întrebi atât de mult despre ceea ce cred alții.

Pentru a renunța la ceea ce gândesc ceilalți, trebuie să-ți reorientezi obiectivele și să ajungi la concluzia că nu oricine se va potrivi în planul tău de succes. Te ajută să crești? Te influențează să fii o persoană mai bună? Sau, doar te face să te simți nesigur pe tine?

Ar trebui să-ți găsești scopul în viață și să-l urmezi. Care, într-un fel, îi va face pe cei din jurul tău să se simtă destul de inconfortabil – mai ales pe cei care nu știu ce să facă cu viața lor. Nu lăsa opiniile acestora să te coboare la nivelul lor.

Fiind tu însuți, în loc de ceea ce alții așteaptă să fii, atragi ceea ce este cu adevărat esențial pentru tine – nu numai în relații, ci și în viață. Vei începe să-i atragi pe cei care și-au găsit drumul și care au decis să nu-și mai consume energia în plăcerea altora. Veți lucra împreună la lucrurile importante – salvând lumea, creând o întreprindere, îndrăgostindu-vă, având grijă de voi înșivă.

Când te concentrezi asupra acestor obiective, vocile altora par să se liniștească, deoarece vocea din capul tău devine din ce în ce mai puternică.

Știi dintr-o dată ce faci și de ce faci acel lucru, ceea ce face ca opiniile altora să nu mai conteze nici măcar puțin.

Ai un scop – unul mult mai mare decât a-i face pe alții să te placă. Odată ce îți dai seama de asta, este mult mai ușor să nu-ți mai pese de părerea celor din jur.

fethyie
Oludeniz, Fethiye, Turkey. – Loveisaname

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top