De ce durează atât de mult?

Este nevoie de mult timp ca să-ți dai seama că ești într-o relație toxică, deoarece ai fost învățață că toată lumea face greșeli. Ai fost învățată că o relație necesită efort. Ai fost învățată că este mai bine să stai și să încerci să repari o situație decât să pleci fără să lupți.

Save us PDF loveisaname

Nu ai timp? Salvează articolul ca PDF

Obosit? Descarcă articolul PDF pentru a-l citi mai târziu

Este nevoie de mult timp ca să-ți dai seama că ești într-o relație toxică, deoarece iubitul tău te cunoaște atât în interior cât și în afară. Asta înseamnă că știe ce butoane să apese. El știe să-și câștige iertarea. Când ești pe punctul de a merge mai departe fără el, acesta se va plânge despre cum toată lumea ajunge să-l părăsească, ca să te facă să te simți prost pentru el. Sau va jura că se va schimba pentru a te face să-i oferi o altă șansă. El știe ce ai nevoie să auzi.

Este nevoie de mult timp ca să-ți dai seama că ești într-o relație toxică, deoarece ești îndrăgostită. Vrei ca totul să funcționeze. Nu vrei să recunoști că e timpul să pleci. Nu vrei să recunoști că ți-ai irosit timpul cu persoana greșită. Nu vrei să recunoști că te-ai mințit singură.

Este nevoie de mult timp ca să-ți dai seama că ești într-o relație toxică, deoarece nu a fost dintotdeauna așa. La început, iubitul tău programa întâlniri și îți făcea surprize din când în când. Te-a tratat cu respect. Ar fi făcut orice pentru tine. Continui să-ți spui că modul toxic în care te-a tratat recent, este doar un moment. Crezi că se va schimba în cele din urmă. Crezi că acest lucru este doar temporar.

Este nevoie de mult timp ca să-ți dai seama că ești într-o relație toxică, deoarece nimeni nu-ți cunoaște iubitul, ca și tine. Familia și prietenii tăi te pot avertiza despre relația ta, dar tu nu vei asculta nici măcar un cuvânt pe care ei îl spun deoarece știi că ei nu cunosc toată povestea. Nu știu cât de drăguț poate fi iubitul tău atunci când nu te tratează ca pe ultimul om. Ei nu înțeleg. O parte din tine vrea să rămâneți împreună doar pentru a le dovedi că se înșală.

Este nevoie de mult timp ca să-ți dai seama că ești într-o relație toxică, deoarece ai încredere în propria judecată. Nu ți-ai închipui că te-ai îndrăgostit de cineva care ți-ar face rău. Simți că poți citi oamenii, ca și cum ai fi putut vedea de la inceput dacă această persoană ar fi persoana greșită pentru tine. Să admiți că iubitul tău este o persoană toxică înseamnă să recunoști că ai fost condamnată să-l iubești. Și nu vrei să recunoști că ai fi fost vreodată atât de naivă.

Este nevoie de mult timp ca să-ți dai seama că ești într-o relație toxică, deoarece înseamnă că trebuie să faci o schimbare. Trebuie să ieși din situația asta. Nu poți continua să te întâlnești cu această persoană. Trebuie să te muți din apartament, să-i ștergi numărul, poate chiar să închei orice legătură cu prietenii lui care ți-au devenit prieteni și ție. Recunoscând că ești într-o relație toxică înseamnă că trebuie să faci o schimbare majoră, iar tu nu ești sigură dacă ești gata să o faci.

backlit couple dawn 1824684

4 thoughts on “De ce durează atât de mult?”

 1. O femeie adevarata, originala, autentica, puternica, independenta, maturizata, înteleapta, care îsi cunoaste si recunoaste valoarea inestimabila a personalitatii de *Om*, niciodata nu va tolera si accepta sa ramâna într-o relatie în care nu exista reciprocitate si un echilibru în schimburile de valori rational-sentimentale dintre ea si partener.
  Relatiile toxice survin întotdeauna între parteneri atunci când barbatul îsi pierde din afectiunea si sentimentele primare pentru partenera, dupa ce aceasta si-a lasat citita, cunoscuta, explorata si folosita, toata fiinta în întregul ei, trup, suflet si duh, el (barbatul) nemaigasind nimic nou, interesant, deosebit si atractiv în partenera de viata, neglijînd-o, ignorând-o si tratând-o cu indiferenta, simtindu-se dezamagit, neîmplinit si plictisit de rutina cotidiana repetitiva, asemeni unui animal salbatic închis într-o cusca .
  O Femeie înteleapta, cu o personalitate puternica si vie, întotdeauna va sti sa pastreze un secret personal, un “atu” prin care sa-l determine pe barbat sa-i acorde importanta cuvenita, sa o pretuiasca pentru ceea ce-i ofera si sa fie chiar exigenta cu el într-un schimb reciproc de valori, de la egal la egal, oferindu-i doar atât cât primeste, putând sa-l trezeasca din visele iluzorii, aducându-l cu picioarele pe pamânt în realitatea obiectiva punându-i în fatza “oglinda”, scotându-l din apatia racelii rational-sentimentale a sablonarii si rutinei din zona de confort în care se considera “cap” chiar daca în cele mai multe situatii nu-L are fara “ea” devenind un nimeni vulnerabil, neputincios, slab pierzându-si reperul si dezorientat atunci când “ea” este hotarâta sa încheie “relatia toxica” !
  Fii binecuvântata si luminata de Lumina Divina, în toate, draga Elena Claudia !
  La Multi Ani fericiti si împliniti în toate aspectele si dimensiunile existentei ! 🙂

 2. Bună,
  Eu cred că în general cel care stă într-o relaţie toxică, crede că dragostea înseamnă suferinţă şi că trebuie să lupte pentru relaţia lor. Ei îşi ignoră intuiţia şi fiindcă au investit deja atât de mult în relaţie, dacă s-ar despărţi, de fapt ei ar fi vinovaţi. Aşa că speră că totul va fi bine………..la un moment dat. Şi mai e şi frica de singurătate. E trist, dar sunt foarte multe cazuri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top