Începi să te gândești că poate de data asta va fi diferit. Ai citit undeva că așa ar trebui să se întâmple. Emoțiile tale te consumă, dar în cele din urmă rămâi cu sufletul la gură.Te îndrăgostești în continuare de oameni care nu te iubesc înapoi.

Continuarea acestor relații te fac să pierzi legăturile cu persoanele cărora chiar le pasă de tine. Este frumos faptul că ești o persoană romantică și ești capabilă să afectezi viața oamenilor cu dragostea ta. Uneori dragostea noastră nu este primită.

Iată cinci motive pentru care continui să te îndrăgostești de cei care nu te iubesc înapoi:

MOTIVE

1. Nu ești îndrăgostit.

Îți place ideea a ceea ce reprezintă acea persoană în viața ta. Îți place cum te face să te simți. Adori ceea ce poate face pentru tine. Vizualizezi modul în care se încadrează în viitorul tău fără a-ți lua timp să înțelegi rolul pe care respectiva persoană îl vede în viitorul tău.

Iubirea este o decizie. Iubirea este un act. Iubirea acceptă oamenii așa cum sunt, dar speră să-i vadă atingând sinele lor cel mai înalt. Iubirea este sacrificiu. Iubirea este răbdătoare, amabilă și îndelung răbdătoare. Iubirea nu ține resentimente sau invidie. Iubirea este calmă. Iubirea vine încet în timp. Uneori confundăm iubirea cu pofta. Pofta este o dorință sexuală puternică pentru cineva, care ne poate scurtcircuita creierul. Cel mai adesea, dragostea noastră este condiționată.

Citește și :   Top 20 de mesaje haioase de Crăciun în engleză

2. Continui să recreezi relațiile nesănătoase care te fac să te simți confortabil.

Dacă ai avut o relație înstrăinată cu oricare dintre părinții tăi, ideile tale despre dragoste ar putea fi greșite. Nu este nevoie ca părinții tăi să te abuzeze sau să fie alcoolici pentru a-ți influența opiniile asupra iubirii. Unii părinți au făcut tot ce au putut, dar nu au putut ști totul. Trebuiau să-și dea seama de propriile emoții și nu aveau cum să-și dea seama și de emoțiile tale, motiv pentru care tu te simți invalidat.

Ai început să-ți crești stima de sine prin a le face tutuor pe plac sau prin a deveni incredibil de egoist. Relațiile în care ai parte de respingere constantă te fac în mod inconștient să te simți în siguranță. De ce? Pentru că simți că trebuie să lupți pentru a obține dragoste. Să te iubească cineva doar pentru felul tău de a fii, ți se pare plictisitor. Prea ușor. În schimb, vrei pasiune și durere.

3. Nu te iubești pe tine însuți.

Vrei cu disperare dragostea celorlalți pentru că nu te iubești pe tine însuți. În loc să te concentrezi pe rănile din viața ta care au nevoie de vindecare, te atașezi de ceilalți ca o distragere a atenției. Cel mai adesea, când obținem persoana pe care o dorim de mult, ne sabotăm relația. Ne angajăm în comportamente și modele de gândire care ne împiedică să obținem ceea ce ne dorim cu disperare: dragoste, apartenență și relații semnificative. Sabotajul constă în a te purta indiferent față de persoana pe care o iubești, căutând atenția altor persoane în timp ce ești într-o relație cu persoana pe care o iubești.

Citește și :   Cuvinte pentru el...

4. Ți-e frică să fii vulnerabil, să pierzi controlul și intimitatea.

Vrei să iubești, dar nu vrei să suferi. Există întotdeauna riscul ca oamenii pe care îi iubim să ne părăsească. Pierderea se poate întâmpla prin moarte, despărțire sau prin a avea căi de viață diferite. Cel mai probabil, îți este frică de vulnerabilitate, pierderea controlului și intimității. Te atașezi repede de oamenii care îți plac. Te deschizi prea repede sau te deschizi persoanelor greșite. În dragoste, trebuie să crești și să îți câștigi încrederea.

5. Îți place sentimentul de a te îndrăgosti, nu de a fi într-o relație.

Te îndrăgostești de oamenii care nu te iubesc pentru că îți place să-i urmărești. Vrei angajament, dar vrei și libertate. Aceste idei conflictuale provin din momentele în care ai avut parte de respingere și din gândurile negative cum că nu meriți nimic bun. Eviți sentimentele incomode care apar atunci când stai singur. Folosești dragostea în același mod în care folosești alcoolul și mâncarea – ca medicament.

Iubirea poate fi plină de satisfacții, dar este mai mult decât o soluție rapidă. Este o decizie. Nu vei avea chef să iubești în fiecare zi. Cum te vei descurca? Pe măsură ce devii mai confortabil cu tine însuți, poți îmbrățișa gândul angajamentului și al iubirii.

Similare

%d bloggers like this: