1. Pentru că nu te oprești suficient din treabă încât să ai timp să recunoști tot ceea ce ai realizat deja. Ești întotdeauna atât de concentrat pe ceea ce trebuie să faci mâine încât nu conștientizezi niciodată cât de multe ai realizat astăzi. Doar nu vrei să trăiești în viitor. Bucură-te de prezent cât este aici! După ce ai realizat ceva grozav, oferă-ți un moment de relaxare pentru a sărbători în loc să treci imediat la următorul lucru de pe listă.
  2. Pentru că pui prea multă presiune asupra ta pentru a reuși. Ai în cap o definiție specifică a succesului și nu vrei să încetinești până nu o atingi. Dar trebuie să te simți ușurat. Nu trebuie să te suprasoliciți până la epuizare. Chiar dacă este posibil să nu fi atins încă obiectivul final, ai atins o mulțime de mici obiective pe parcurs. Ai deja parte de succes, indiferent dacă îți dai seama sau nu.
  3. Pentru că te compari cu oamenii din jur. Fiecare se mișcă în propriul ritm când vine vorba de relațiile și carierele lor. Prietenii tăi ar putea să-și atingă visele la o vârstă mai mică, dar asta nu înseamnă că tu ești un eșec sau că ești în spatele lor. Nu este nimic în neregulă cu călătoria ta care durează ani, sau chiar decenii. Tot ce contează este să nu renunți la tine.
  4. Pentru că simți că nu meriți nici un minut de odihnă. Nu trebuie să te urăști de fiecare dată când stai să te uiți la televizor sau dormi o oră în plus. Ai voie să te odihnești. Nu trebuie să te suprasoliciți. În plus, oricum nu ar trebui să lucezi în fiecare oră a zilei. Este nesănătos să continui să lucrezi întruna fără un scop final. Trebuie să iei și pauze. Nu înseamnă că ești o persoană leneșă. Este o modalitate de a-ți alimenta puterea și energia.
  5. Pentru că ai avut așteptări prea mari încă de când erai doar un copil. Poate ai fi sperat că vei fi mult mai departe, dar nu știai de ce fel de viață vei avea parte pe parcurs. Ai abordat fiecare situație în cel mai bun mod posibil. Chiar dacă încă s-ar putea să ai un drum lung de parcurs, asta nu înseamnă că trecutul tău a fost irosit. Mai ai timp suficient pentru a-ți atinge obiectivele.
  6. Pentru că te judeci mai mult decât oricine altcineva din viața ta. Dacă prietenii tăi ar fi supărați cu privire la „eșecurile” și greșelile lor, nu ai fi de acord cu ei. Nu i-ai lăsa să spună că au avut parte de eșecuri. Le-ai spune să nu mai gândească atât de negativ despre ei înșiși. Le-ai reaminti cât de uimitori sunt, atât în interior cât și în exterior. I-ai încuraja să meargă mai departe pentru că au potențial.
  7. Pentru că nu ești niciodată mulțumit. Nu contează dacă lucrezi opt ore pe zi sau douăsprezece ore pe zi. Îți vei dori întotdeauna să fi putut realiza mai multe. Vei simți întotdeauna că ai fi putut fi mai productiv. Trebuie să nu mai fii atât de dur cu tine, pentru că ai realizat mult mai multe decât crezi. Te descurci mult mai bine decât îți dai seama.

Similare

%d bloggers like this: