Nu ar trebui să simți că ești slab doar pentru că întâmpini probleme în a te îndepărta de persoanele care te-au rănit. Să-ți iei rămas bun de la o persoană pe care o iubești nu este niciodată ușor, chiar dacă persoana respectivă este toxică. Chiar dacă în mod clar acea persoană nu mai are loc în lumea ta. Chiar dacă știi că cel mai bun lucru pentru tine este să o lași în trecut.

Unul dintre motivele pentru care nu ai renunțat este pentru că a însemnat ceva pentru tine. Nu a fost întotdeauna o persoană atât de crudă și manipulatoare. Ai o mulțime de amintiri bune cu aceasta, ceea ce face ca plecarea să fie atât de grea.

Simți că îi datorezi ceva după tot ceea ce a făcut pentru tine. Ai impresia că, din moment ce te-a tratat atât de bine în trecut, acesta ar putea fi un doar o perioadă grea peste care va trece în curând. Simți că, dacă rămâi și mai înduri puțin durerea, atunci poate vei fi recompensat pentru sacrificiul tău. Dar nimic din toate acestea nu este adevărat.

Trebuie să încetezi să te convingi să rămâi pentru că nu sunt toți răi sau pentru că ai un trecut atât de lung și complicat cu ei sau pentru că nu ești sigur dacă vor supraviețui fără tine (sau dacă vei supraviețui fără ei). Trebuie să încetezi să te minți cu privire la modul în care lupta pentru relația ta este ceea ce trebuie să faci atunci când știi, în adâncul sufletului, că este timpul să pleci. Este timpul să te pui pe primul loc. Este timpul să acorzi prioritate sănătății în locul inimii.

Citește și :   Am știut că ai fi putut să mă ai

Uneori, ultimul lucru pe care îți dorești să-l faci este cel corect. Uneori, persoana care pretinde că te iubește mai mult decât oricine este persoana care te rănește mai rău decât oricine. Uneori, trebuie să te îndepărtezi de cineva, chiar dacă ți-ai dori ca lucrurile să se fi încheiat în alt mod, în orice alt mod.

Este trist să ne luăm la revedere, chiar și de la cineva toxic, așa că nu lăsa ezitarea să te păcălească să crezi că iei o decizie greșită. Chiar dacă într-un final vei fi mai bine fără ei, la început îți va fi greu să trăiești fără ei. O să-ți fie dor. Vei fi tentat să îi contactezi și să revii la vechiile obiceiuri. Vei avea nevoie de săptămâni, luni, ani pentru a te vindeca de despărțire.

Să renunți este greu. Să stai departe este și mai greu. Dar nu poți permite ca suferința, vinovăția sau singurătatea să te convingă să îți cobori standardele. Nu-ți poți permite să te întorci în brațele unei persoane care te-a rănit, chiar dacă iți cerșește a doua șansă, chiar dacă jură că nu va mai repeta aceleași greșeli. Trebuie să rămâi puternic. Trebuie să rămâi încăpățânat. Trebuie să stai departe de ei.

Să te îndepărtezi de cineva pe care îl iubești, chiar și de cineva toxic, nu este niciodată ușor. Dar merită.

Similare

%d bloggers like this: