11 semne că ar trebui să renunți la relație

Dacă te poți regăsi în majoritatea semnelor de pe această listă, atunci trebuie să te desparți de el cât mai curând posibil:

 1. Continui să ai parte de certuri din ce în ce mai dese din aceleași motive. S-ar putea să-și ceară scuze pentru comportamentul lui, dar nu înseamnă nimic, atât timp cât continuă să facă aceleași greșeli. Nu creșteți și nu vă schimbați ca cuplu.
 2. Nu te mai simți încântată și fericită când îl vezi. Ești mai încântată de ideea de a-i vedea prieteni, de a-i vedea familia sau chiar de a-ți petrece timpul singură. Ai prefera să te bucuri de propria companie decât să te întâlnești cu el.
 3. Ați încetat să fiți afectuoși unul cu celălalt. Nu simți nevoia să-l ții de mână sau să îi oferi o îmbrățișare frumoasă și lungă. Ai prefera să vă păstrați distanța, fizic și emoțional.
 4. Când lucrurile din relația voastră sunt rele, sunt foarte rele. Partenerul tău nu ezită să te jignească sau să te facă să te simți rahat prost. Îl iubești când este bine dispus, dar când se ceartă cu tine, nici nu-l mai recunoști.
 5. Simți că nu te-ai dezvoltat de când ai început să te întâlnești cu el. Șimți că ai devenit doar mai toxic. Nu ești mulțumită de modul în care acționezi când ești în preajma lui.
 6. Ți-ar plăcea să ai parte de cineva nou, cineva cu care ți-ai dori să începi în curând o relație. Dacă te gândești mai mult la această persoană decât la partenerul tău, trebuie să rupi legătura înainte să faci ceva ce o să regreți.
 7. Continui să rămâi în relație doar din comoditate. Pentru că ești obișnuită să vă întâlniți. Pentru că nu-ți poți imagina viața fără el. Amintește-ți, trecutul pe care îl aveți împreună nu este un motiv solid pentru a rămâne cu el dacă nu ești fericită. Nu este niciodată prea târziu să faci o schimbare. Doar pentru că ai fost cu el ieri nu înseamnă că trebuie să fii cu el și mâine.
 8. Te simți nerespectată, neapreciată și ignorată. Este normal ca partenerul tău să mai facă din când în când o mică greșeală. Dar nu este ok dacă continuă să facă aceeași greșeală atunci când știe cât de mult te poate răni. Comunicarea și compromisul sunt cheile oricărei relații. Dacă partenerul tău nu te ascultă, atunci ce rost are să mai vorbești cu el?
 9. Partenerul tău nu își cere niciodată scuze pentru greșelile lui. Nici măcar nu recunoaște că a făcut ceva greșit. Încearcă să dea vina pe toți ceilalți, chiar și pe tine. Nu se vor maturiza niciodată pentru că refuză să-și conștientizeze și să-și recunoască propriile defecte.
 10. Simți că ești singura persoană care depune eforturi în relație. Partenerul tău ar trebui să fie acolo pentru tine atunci când ai nevoie de el. Nu ar trebui să fii singura care oferă sprijin emoțional. Ar trebui să te încurajeze. Ar trebui să te sprijine. Și ar trebui să te ajute ori de câte ori ai nevoie.
 11. Nu ești mulțumită de el. Nu ai nevoie de un motiv „bun” pentru a te despărți de cineva. Dacă nu este potrivit pentru tine, atunci ai voie să pleci. Nu trebuie să te forțezi să rămâi într-o relație cu cineva, deoarece arată bine pe hârtie. Dacă nu ești fericit, atunci trebuie să faci o alegere care să schimbe acest fapt.
Citește și :   Atunci când iubești pe cineva ...

Similare

%d bloggers like this: