9 tipuri de oameni toxici care te vor distruge

Oamenii din jurul tău îți afectează starea de spirit. De aceea, este important să te asiguri că îți consumi energia pentru persoanele potrivite. Iată câteva tipuri de oameni care te vor distruge dacă petreci prea mult timp în jurul lor:

  1. Oamenii care iau fără a oferi nimic în schimb. Nu ar trebui să fii singura persoană care depune eforturi în prietenii și relații. Nu ar trebui să fii singura persoană care oferă ajutor, sprijin și care contactează alte persoane. Ar trebui să ți se întoarcă favoarea. Ei ar trebui să te trateze la fel de bine cum îi tratezi și tu pe ei.
  2. Oamenii care fac aceleași greșeli în mod repetat. Chiar dacă respectiva persoană nu te rănește cu greșeala sa, este frustrant să vezi pe cineva ignorându-ți sfaturile și continuând să meargă pe același drum greșit. Vei epuiza ascultând plângerile lor cu privire la aceleași probleme atunci când vezi clar că oricum ei nu fac nimic pentru a-și schimba situația.
  3. Oamenii care te acuză că reacționezi excesiv atunci când îți împărtășești sentimentele. Ar trebui să te simți confortabil în a-ți exprima gândurile și preocupările celor dragi. Dacă cineva te face să te simți prost în legătură cu emoțiile tale, nu îți oferă respectul pe care îl meriți. Nu se comportă așa cum ar face un prieten adevărat.
  4. Oamenii care se așteaptă să le citești mintea. Comunicarea este o parte importantă a oricărui tip de relație. Nu poți ghici întotdeauna ce este în neregulă când cineva se comportă aiurea cu tine. Dacă se așteaptă să te întorci înapoi pentru a-i face fericiți, atunci cer prea mult de la tine – mai ales atunci când ei nu ar face același lucru în schimb.
  5. Oamenii care sunt magneți pentru dramă. Ar trebui să fii încântată să te întâlnești cu prietenii și membrii familiei. Nu ar trebui să te temi de aceste reuniuni, pentru că știi că vor începe drama în timpul nopții. Amintește-ți, nu trebuie să-ți irosești energia asupra oamenilor care sunt hotărâți să provoace probleme oriunde merg.
  6. Oamenii care refuză să accepte “nu” ca și un răspuns. Cei dragi ar trebui să înțeleagă sensul cuvântului “nu”. Dacă nu vrei să ieși sau să bei într-o noapte, nu ar trebui să te roage până te vor face să te răzgândești. Ei ar trebui să respecte decizia ta fără să te facă să te simți vinovată sau prost.
  7. Oamenii care îți cer fiecare secundă de atenție. Deși timpul petrecut împreună este important, și timpul petrecut separat este important. Nu trebuie să te simți vinovată ori de câte ori petreci timpul cu alte persoane sau lucrezi sau îți iei ceva timp pentru tine. Chiar și atunci când iubești pe cineva, nu poți fi acolo pentru ei în fiecare secundă a fiecărei zile.
  8. Oamenii care mint în mod constant. Este greu să menții o relație cu cineva. care îți oferă doar jumătate din poveste. Dacă cineva te minte despre lucrurile mărunte, nu vei putea niciodată să ai încredere în ei. Nu vei știi niciodată dacă sunt autentici sau dacă este vorba doar de o altă minciună.
  9. Oamenii care se așteaptă să fii cineva care nu ești. Nu are rost să pretinzi că ești ceea ce nu ești. Dacă cineva nu este capabil să te iubească așa cum ești, atunci ar trebui să renunți la ei. Nu ascunde bucăți din tine pentru a-i impresiona. Rămâi sincer cu tine. Respectă-te pe tine însuți. Iubește-te.

Similare

%d bloggers like this: