Fericirea este o alegere!

Este fericirea o alegere?

Este scopul final al tuturor lucrurilor pe care le facem. De aceea ne rugăm să ne căsătorim, să mergem la facultate, să fim sclavi in ​​zilele obositoare de la birou, să supraviețuim suferinței și să trecem prin durerile uneori insuportabile ale vieții de zi cu zi … și, mai important, este faptul că ne pasă atât de mult de toate aceste lucruri. De aceea suntem foarte dezamăgiți atunci când viețile noastre nu devin așa cum ne-am fi dorit.

Fericirea este la rădăcina a tot ceea ce ne dorim. Dar ceea ce noi părem să uităm este că fericirea nu este o stare de euforie vagă de care ne împiedicăm în cele din urmă când toate scopurile noastre sunt îndeplinite. Fericirea este o alegere și ești la fel de capabil să o experimentezi acum așa cum o să fii și atunci când viața ta va arăta așa cum crezi că tu că ar trebui să fie în mod ideal.

Da. Fericirea este o alegere. Și o poți alege chiar acum. Închide ochii și decide: “astăzi, voi fi fericit”. Astăzi, voi fi recunoscător pentru tot ceea ce am și sunt conștient că tot ceea ce nu am, nu am nevoie. Vezi, chestia este că fericirea nu depinde de următorul mare obiectiv pe care vrei să îl atingi sau să realizezi.

Ai observat vreodată asta? Lucrezi din greu pentru a atinge un anumit obiectiv și apoi bucuria dispare, la fel ca tot ceea ce ai acum și nu-ți pasă. Și tu începi să presupui că vei fi fericit când vei realiza următorul lucru. Așa am fost condiționați: să lucrăm spre a fi mai buni, mai bogați, mai slabi, mai frumoși, mai fericiți.

Dar nu înseamnă că aspirația spre a fi mai buni este un lucru rău. Conceptul de creștere este, în opinia mea, scopul existenței: totul este pentru dezvoltarea sufletelor noastre. Deci, cum ar fi dacă am lua energia pe care o folosim pentru a deveni oameni de succes ca să o punem spre a fi fericiți chiar acum?

Ce-ar fi dacă următorul nostru obiectiv ar fi să fim fericiți… iar fericirea să constea în faptul că suntem în viață, că suntem aici și pentru că există ceva în noi de care lumea are nevoie. Pentru că există cineva, undeva, care ne iubește (sau ne va iubi) așa cum suntem.

Fericirea reprezintă cea mai mare problemă cu care ne confruntăm. Urmărirea acesteia este motivul pentru care facem în esență tot ceea ce facem și, totuși, nici un efort nu este necesar: este cea mai simplă alegere a schimbării stării noastre de spirit.

Dar dacă ești îngrijorat de faptul că fiind fericit necondiționat pentru tine înseamnă că ești egoist, ia în considerare următorul lucru. Odată ce ești fericit, vei descoperi că începi un efect de domino. Vei expedia pacea altora. Vei face primul impact, iar efectul de întărire a păcii va urma.

Eu am crezut dintotdeauna că pacea pentru lumea în care trăim trebuie să înceapă în noi. Cu toții predicăm și luptăm (notează ironia) pentru o existență mai pașnică, și totuși nu ne schimbăm pe noi înșine. Deci, de dragul propriei tale fericiri, de dragul celor din jurul tău și de dragul tuturor persoanelor pe care le iubești, fii fericit! Alege să-ți umpli viața cu dragoste, lumină și energie pozitivă!

Tu îți alegi fericirea! Tu îți alegi familia! Tu îți alegi casa! (Din punct de vedere personal cred că, casa reprezintă persoana sau locul în care te întorci mereu, dar probabil așa sunt doar eu).

Ai curajul de a alege fericirea!

pexels photo 1263986

1 thought on “Fericirea este o alegere!”

  1. “Fericirea este un ideal al imaginatiei, iar nu al ratiunii.” – Immanuel Kant –
    “Când suntem fericiti suntem buni, dar nu suntem întotdeauna buni când suntem fericiti.” – Oscar Wilde –
    “Ferice de noi, ca nu suntem prea fericiti.” -W. Shachespeare –
    “Unii produc fericire oriunde se duc; altii oricând se duc.” Oscar Wilde –

    Sa fiti iubiti si fericiti !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top