Impactul rețelelor de socializare asupra vieții mele

Impactul rețelelor de socializare asupra tinerilor. Impactul rețelelor de socializare, în ceea ce mă privește , joacă un rol destul de însemnat în ceea ce sunt eu , cea de azi.  Deși, aș putea afirma , într-o oarecare măsură că  sunt conștientă de faptul că există o serie de minusuri aduse de aceste rețele de socializare, totuși se găsesc pe lângă toate acestea și o serie de lucruri pozitive , printre care posibilitatea de a păstra legătura cu cei dragi mie.

Pot afirma faptul că , într-o perioadă am fost dependentă de facebook și de yahoo messenger, fapt pentru care , am realizat , astăzi că o mică parte din timpul meu s-a scurs mult prea ușor, și l-aș putea clasifica ca fiind un timp pierdut, asta deoarece nu exista zi în care să nu fiu logată în timp ce stăteam pe laptop.

Astăzi , pot spune , cu cea mai mare sinceritate,  că rețelele de socializare , nu sunt întocmai un rezultat pozitiv în ceea ce privește viața socială.  De multe ori , port diferite discuții în mediul online și ajung să nu mai fiu atentă la ceea ce se întâmplă în jurul meu  , nu sunt atentă la persoanele care sunt lângă mine. Aș putea să vă povestesc faptul că , în urmă cu aproximativ 4 ani , eram dependentă de un joc intitulat “Barn Buddy” și aveam pe Facebook o pagină de care mă ocupam zilnic. Aveam grijă să fac like-uri , să postez poze, și eram foarte bucuroasă atunci când numărul de persoane care îmi apreciază pagina creștea pe zi ce trece. Datorită acestei pagini și acestui joc, am stat închisă-n casă pe timpul vacanței de vară, am ieșit de foarte puține ori afară. Acea vacanță a fost pierdută .

Citește și :   Ieri prieteni, azi străini...

Aveam o perioadă în care postam foarte des pe Facebook poze și statusuri și urmăream să văd câte like-uri primesc. Majoritatea timpului îl petreceam pe Facebook .

Comunicam  cu prietenii, colegii și rudele . În loc să vorbesc cu aceștia la telefon sau față-n față, vorbeam pe Facebook. Comunicam cu anumite persoane zilnic pe Facebook iar față-n față nici măcar nu ne salutăm , sau în cazul în care totuși se întâmpla acest lucru , totul părea mult prea formal . Cel mai greu mi-a fost atunci când am conștientizat faptul că în viața reală îmi era din ce în ce mai greu să port o conversație. Practic , puteam deveni o persoană antisocială.

După ce că pot pierde mult timp pe acest site de socializare, acesta îmi poate afecta vederea , asta datorită faptului că stau foarte mult timp cu ochii în fața laptopului sau a telefonului.

Am încercat în urmă cu vreo 2 ani să renunț la Facebook, dar spre rușinea mea nu am reușit. Am avut contul închis doar pentru o perioadă de 2 luni, o perioadă în care mi-a fost greu fără Facebook, în momentul ăla am realizat că eram dependentă de acest site de socializare. Datorită faptului că acum sunt la facultate, nu mai am atât de mult timp liber în care să navighez pe Facebook, ceea ce mă încântă.

Anul acesta , în apropierea bacalaureatului , am avut totuși motivația necesară pentru a reuși să mă axez mai mult pe ceea ce aveam de făcut . În acest fel am putut să învăț mult mai repede ca de obicei, asta pentru că m-am concentrat în totalitate pe ceea ce aveam de învățat. Înainte de bac , când aveam de învățat pentru o lucrare, ascultare sau teză la școală, aveam prostul obicei de a învăța în timp ce țineam telefonul lângă mine, iar atunci când primeam un mesaj, nu puteam să nu răspund.

Citește și :   Sunt partenerul meu perfect

Răspundeam iar de multe ori îmi trecea cheful de învățat, nu mă mai puteam concentra ori îmi lua foarte mult timp să învăț, ajungeam să mă întind chiar la 3- 4 ore. Când învățam cu telefonul pus deoparte, stăteam să învăț gen o oră , o oră jumătate, acum depinde și de cât de mult aveam de învățat.

Pe YouTube întru foarte des, în fiecare zi, deoarece ascult muzică atunci când fac treabă pentru că altfel fără muzică nu prea am chef de nimic, câteodată chiar pentru a mă simți mai bine, atunci când mă simt tristă.

Whatsapp-ul din punctul meu de vedere este o rețea bună de socializare, nu este o pierdere de timp deoarece întru pe el doar atunci când primesc și trimit un mesaj . Mi se pare folositor pentru că pot vorbi cu mama mea care este în străinătate prin intermediul acestei aplicații.

Pe Hangouts întru pentru a comunica cu prietenul meu, din moment ce doar prin această aplicație putem purta o conversație prin mesaje. Spun asta, pentru că el nu are Facebook…da știu, e greu de crezut..dar nu are, deoarece acesta consideră că este o mare pierdere de timp, (are dreptate).

Datorită acestor site-uri de socializare, nu îmi aduc aminte când a fost ultima dată când o anumită persoană a venit la mine la scară să mă strige afară, așa cum se făcea înainte ca toată lumea să între în febra rețelelor de socializare. E trist cum am ajuns “ să traim”  mai mult în viața virtuală decât în cea reală.

Când merg la o întâlnire cu prietenii sau la o petrecere , observ cum majoritatea stau pe scaun cu ochii în telefon, și de cele mai multe ori le spun să lase telefonul deoparte, au timp de Facebook oricând, în acel moment să se bucure de petrecere, să se distreze și să socializeze. De ce mai vii la o petrecere dacă ai de gând să stai pe scaun cu ochii-n telefon?  Eu personal, mă mai uit din când în când pe Facebook , mai răspund la un mesaj, dar rar, nu stau pe telefon non-stop, cum fac alții… Așa mi-am dat seama că nu sunt atât de dependentă de acest site de socializare pe cât credeam că sunt. Mi-ar plăcea ca, odată cu trecerea timpului să accesez cât mai rar aceste rețele de socializare și să încerc să mă bucur de ceea ce contează cu adevărat.

Citește și :   Dacă nu ești prima lui opțiune lasă-l să plece.
Impactul rețelelor de socializare
Impactul rețelelor de socializare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: