Prietenia dintre un bărbat și o femeie

Celebra zicală “nu poate exista prietenie între un bărbat și o femeie” pare a fi confirmată științific, cel puțin în ceea ce privește bărbații. Cercetările noi indică faptul că în dezvoltarea relațiilor de prietenie cu femeile, bărbații sunt determinaţi de atracția sexuală pe care o simt pentru ele. Potrivit cercetătorilor, această afirmație nu este adevărată pentru femeile care intră în relații de prietenie cu bărbații.

Cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin au contactat 88 de cupluri de prieteni. Atât bărbatul cât și femeia fiecărui cuplu au fost rugați să răspundă individual la diverse întrebări, inclusiv la gradul de atracție sexuală pe care au simțit-o pentru cealaltă persoană.

S-a constatat faptul că bărbații aveau mai multe șanse de a simți atracția sexuală față de prietena lor, comparativ cu femeile care cel mai adesea spuneau că nu au avut sentimente erotice pentru prietenul lor.

Interesant este faptul că bărbații nu ezită să dezvolte relații de prietenie cu femeile de care sunt atrase sexual, chiar dacă la acea vreme ei au o relație stabilă.

În schimb, femeile, într-o măsură mult mai mare decât bărbații, acceptă natura platonică a unei prietenii între cele două sexe.

Cercetarea, de asemenea, a dedus un alt “mit”, care afirmă că femeile sunt atrase de bărbații singuri. Potrivit rezultatelor publicate în jurnalul “Relații sociale și personale”, bărbații care au o relație nu sunt un obiect de interes pentru femei.

pexels photo 450050

Citește și :   Într-o zi vei fi totul pentru cineva!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: