Dacă ai o pisică, sunt sigură că probabil ai auzit-o mieunând în mai multe feluri diferite! Dar ai vreo idee că sunetele pe care le scoate au diferite semnificații? Emite acele sunete doar pentru a îți atrage atenția, dar tind să însemne și o afecțiune internă care este spusă în cuvinte de pisică, dar face acest lucru prin diferitele sunete pe care le scoate.
Sau, pisica vrea doar să știi că este fericită cu tine. Dar, deoparte, este vital să știi totul despre diferitele sunete pe care le fac pisicile, astfel încât să poți aborda problemele sale și să faci ceva în acest sens. Te-ai întrebat vreodată ce semnificație au sunetele pe care le fac pisicile?
În continuare îți voi prezenta 10 dintre sunetele pisicii care sunt cele mai recunoscute – și semnificația lor respectivă!
- Torsul. Acesta este un sunet fericit pe care pisica îl scoate pentru a arăta că este mulțumită de tine. În mod obișnuit, indică faptul că pisica doarme sau este fericită, confortabilă când doarme pe poală sau când primește iubire. Pisicile-mamă torc, de asemenea la pisicile lor pentru a le pacifica.
- Miorlăitul. Acesta este sunetul pe care pisicile le scot în timpul perioadei de căldură. Îi anunță pe alți pisici că sunt în călduri și că sunt disponibile pentru împerechere. Pisica poate avea uneori o privire care este incomodă.
- Ciripitul. Acest sunet indică faptul că pisica are nevoie de ceva și nu pare să poată obține ceea ce iți dorește. Dar nu vrea mâncare. S-ar putea să vadă o pradă afară, dar știe că ar face orice pentru a o obține. Este o versiune scurtă și bâlbâită a mieunatului, care arată un amestec de frustrare și emoție.
- Hârâitul. La fel ca mârâitul, o pisică care hârâie înseamnă o pisică foarte iritată sau supărată. De asemenea, poate însemna că pisica se teme, deoarece pisicile fac în mod obișnuit un hârâit dacă sunt înconjurate de oameni cu care nu sunt familiarizate sau când se află într-un mediu nou pentru ele. Este o idee bună să-i lăsăm mai întâi în pace.
- Urletele sau mârâiturile. Pisica face un mârâit atunci când simte ceva foarte negativ. De obicei, fac aceste mârâituri atunci când se află într-o luptă cu o pisică sau pisici diferite, caută să-și apere teritoriul. O pisică care mârâie este una furioasă, așa că pentru a preveni zgârieturile și mușcăturile, este recomandabil să stai departe. Dacă pisica ta începe să urle, este pentru că se simte iminentă sau are nevoie imediat de ajutorul tău din cauza unei boli sau a unei vătămări. Ar trebui să vizitezi rapid un medic veterinar atunci când este posibil.
- Mieunatul înalt, ridicat. Acest tip de mieunat este folosit pentru a exprima durerea. Este posibil să nu fie o plângere cu privire la corpul sau digestia sa, dar poate din cauza durerii fizice, cum ar fi călcarea greșită pe coadă sau lovirea accidentală. Acest sunet vă anunță, de asemenea, dacă este grav rănit de o posibilă luptă pe care a avut-o.
- Mieunatul încet. Mieunatul încet înseamnă, în general, că pisica are de făcut o plângere și este destul de tristă. Este timpul să îi acorzi atenție sau să îi pui mâncare pe farfuria goală, sau se întristează pentru o perioadă lungă de timp. Pisica poate fi, de asemenea, furioasă din cauza a ceea ce ai făcut, cum ar fi faptul că o lași afară singură pentru mult timp.
- Mieunatul lung. Pisica are nevoie de ceva. Dar nu cerșește, cere o cerere! Pisica ta poate avea o foame intensă sau pur și simplu își dorește atenția ta după ce a rămas singură toată ziua. Sau are nevoie ca tu să deschizi ușa pentru ca ea să iasă afară și să revină mai târziu.
- Mieunatul multiplu. Dacă pisica ta miaună de mai multe ori în fiecare minut, înseamnă că pisica ta este foarte încântată și fericită. Este o formă mult mai confortabilă a mieunatului mai scurt, ceea ce înseamnă că pisica spune că este fericită văzându-te. Similar ca și la mieunatul mai scurt, ar trebui să mângâi pisica!
- Mieunatul scurt. Mieunatul scurt este foarte tipic pentru pisici, este cel mai popular mieunat și de bază de la pisicile care doresc doar să exprime o formă de salut precum „salut” sau „bună”! Ar trebui să încerci să o mângâi, deoarece atunci când miaună scurt înseamnă că are nevoie de puțină atenție.