8 lucruri de care se tem pisicile

Este posibil să fi observat din când în când că pisica ta pare să se teme de ceva. Vă vom arăta cele mai frecvente lucruri de care se tem pisicile, astfel încât să puteți încerca să le evitați.

Pisicile sunt animale foarte independente și par a fi foarte încrezătoare în ele însele. Cu toate acestea, adevărul este că le este frică de multe lucruri. Vrem să ne folosim acest timp pentru a vă povesti despre unele lucruri de care se tem pisicile și despre cum puteți evita aceste lucruri. Din păcate, unii oameni care sunt conștienți de acestea, le folosesc pentru a glumi cu aceste animale. Cu toate acestea, acest lucru este extrem de crud și vă îndemnăm să nu o faceți. Deci, de ce se tem pisicile?

Multe dintre lucrurile de pe această listă vă pot surprinde, dar există o mulțime de dovezi care arată că pisicile se tem de ele. Cine ar crede că un animal care poate urca și sări din copaci s-ar teme de lucruri atât de simple?

  • Castraveți.

Poate că ați văzut câteva videoclipuri cu pisici speriate de castraveți. Nimeni nu știe cu adevărat de ce le este frică de castraveți. Aceste videoclipuri pot părea amuzante, dar sunt doar un exemplu al glumelor crude despre care vorbeam înainte.

Unii proprietari de pisici vor folosi aceste legume pentru a-și speria pisicile doar pentru a putea râde de ele. Vi se pare corect? Nici nouă nu ni se pare, așa că nu fiți unul dintre acei proprietari! De asemenea, răspândiți vestea despre cât de crud este acest lucru, astfel încât alte persoane să afle că nu este corect pentru pisică.

  • Baloane.

Baloanele par a fi lucrurile de care pisicile se tem cel mai mult. Poate că felul în care se mișcă, le sperie sau faptul că le invadează spațiul. Oricare ar fi cazul, dacă se apropie de pisică, veți vedea panica de pe fața ei. Acest lucru este valabil mai ales dacă pisica încearcă să îl zgârie și să îl spargă.

  • Apă.

Toată lumea a auzit despre felul în care pisicile se tem de apă și a și fost dovedit acest lucru. Deși pot exista și anumite excepții de la regulă (deoarece unii pisoi adoră să facă o baie relaxantă), este o regulă generală cum că pisicile sunt îngrozite de apă.

Acest lucru nu se aplică doar pisicilor domestice. Se aplică și pisicilor sălbatice, inclusiv regelui junglei! Cine ar fi crezut? Poate că schimbarea temperaturii îi sperie sau faptul că nu le place senzația apei atunci când intră în contact cu pielea lor. Orice ar fi, ceea ce știm este că pisicile încearcă să evite apa cât mai mult posibil.

  • Aspiratoare.

Cu siguranță ți-ai văzut câinele fugind de fiecare dată când pornești aspiratorul. Ei bine, același lucru se întâmplă și cu pisicile. Nu le place zgomotul aspiratorului și le va fi foarte frică de el de îndată ce îl vor auzi pornind. De aceea fug, pentru orice eventualitate.

  • Uscător de păr.

Uscătoarele de păr nu aspiră nimic în ele, dar pisica nu știe asta. Din această cauză, nu vor să riște! De asemenea, pisicile sunt foarte deranjate de aerul care iese din ele, așa că nu le folosiți pentru a vă tachina pisica chiar dacă pare tentant să o faceți.

  • Străini.

În general, pisicilor nu le plac străinii. Desigur, există întotdeauna excepții. Cu toate acestea, oricât de afectuoasă și sociabilă ar fi pisica ta, este posibil să nu alerge să salute pe cineva pe care nu-l cunoaște. Nu o luați personal dacă vizitați un prieten care are o pisică și aceasta nu vă acordă nicio atenție.

  • Șosete.

Da, ați auzit bine. Șosetele vă pot îngrozi pisica! Acesta este un fenomen inexplicabil, dar este adevărat.

  • Zgomote.

Urechile pisicilor sunt foarte subțiri, la fel ca cele ale câinilor. Deci, dacă aud sunete precum ambulanțe, artificii sau alte zgomote similare, se vor speria foarte tare. Încercați să vă împiedicați pisica să fie expusă acestor sunete.

Este responsabilitatea noastră să avem grijă și să ne protejăm animalul de companie. Așadar, încercați să evitați orice ar putea să-l sperie, pentru a vă ajuta să vă păstrați pisica fericită și bine echilibrată.

8 lucruri de care se tem pisicile

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top