Poți deveni o persoană mai bună

Poți deveni o persoană mai bună

Credeți sau nu, toată lumea a trecut prin acea fază în care nimic nu mai avea sens și s-au forțat să devină diferiți, să devină mai buni. Schimbarea din interior nu vine peste noapte, și este nevoie de o mulțime de auto-disciplină pentru a face să se întâmple. Să aruncăm o privire asupra unora dintre modurile în care poți deveni mai bun.

1.Trebuie să realizezi de ce schimbarea este bună.

Majoritatea oamenilor presupun că să fii diferit este rău. Să schimbi tot ceea ce știi despre tine este un gând înfricoșător, dar merită explorat. Înainte de a lua orice măsuri pentru a face o schimbare personală, gândiți-vă cum ar reflecta aceasta în viața de zi cu zi.

Ați putea să vă reuniți cu familia, să vă faceți prieteni noi sau să obțineți acel loc de muncă visat pe care l-ați dorit dintotdeauna? Posibilitățile sunt nesfârșite atunci când încerci să devii o persoană mai bună și odată ce îți dai seama de ce ar trebui să te schimbi, atunci vei putea să o faci.

2.Nu face scuze.

Odată ce ți-ai dat seama de toate lucrurile pe care dorești să le schimbi , va trebui să faci acest lucru. Este ușor să vi cu o scuză simplă, cum ar fi “o voi face mâine”, dar problema este că “mâine” ar putea fi peste zece ani.

Atâta timp cât păstrezi scuze despre motivul pentru care nu ar trebui să începi, cu atât vei petrece mai mult timp întrebându-te cât de frumos ar fi dacă ai fi o persoană mai bună. Preia controlul astăzi și profită la maxim.

3.Fă voluntariat.

Nu contează cum și ce faceți, atâta timp cât faceți ceva pentru că doriți să îi ajutați pe alții decât pe voi înșivă. Schimbarea interioară provine din acțiuni exterioare și, făcând o muncă voluntară, veți realiza multe lucruri despre dumneavoastră.

Nu numai că vei pune un zâmbet pe fața altcuiva, dar și tu poți dezvolta abilități noi precum munca în echipă cu alți voluntari. Fiecare oraș are nevoie de oameni care doresc să ajute, așa că căutați birourile locale și căutați modalități de a contribui la societate.

4.Fii pozitiv.

Să fii politicos față de străini, să ajuți pe cineva care îți cere ajutorul și în general, să fi înconjurat cu pozitivitate. Nu trebuie să depui prea mult efort să zâmbești și să te gândești la ce ți se întâmplă într-un mod rațional, fără să te întorci la mânie sau la ură.

Există o zicală că “totul se întâmplă cu un motiv” și, în unele cazuri, ar putea fi adevărat. Încercați să renunțați la gândurile negative și să căutați modalități de depășire a situațiilor dificile fără a recurge la emoții proaste.

5.Călătorește.

Unul dintre pașii cheie ai schimbării tale personale este să vezi cum gândesc oamenii în diferite părți ale lumii. Nici măcar nu trebuie să călătorești în străinătate pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, este important să reții că deplasarea în afara orașului tău îți va oferi o perspectivă necesară asupra modului în care alții se comportă și își trăiesc viețile. La rândul tău, vei avea o imagine clară pentru propria schimbare interioară.

Nu există o modalitate mai bună de a te cunoaște decât de a fi expus unor noi medii și culturi. Călătorește până când bugetul tău îți permite și gândește-te la tot ce ai experimentat până acum.

Este mai bine să călătorești singur atunci când vrei să devii mai bun, dar poate vrei să-ți iei persoana iubită sau cel mai bun prieten de-a lungul drumului. Cine te cunoaște bine va face minuni pentru schimbarea ta personală și te va ajuta să descoperi cine ești cu adevărat.

6.Schimbă-ți slujba.

S-ar putea să nu fie întotdeauna cazul, dar unul dintre principalele motive pentru stres și anxietate este, de obicei, un mediu de lucru prost. S-ar putea să nu realizezi cât de mult munca îți afectează viața de zi cu zi..

Doar asigură-te că iei în considerare toți factorii înainte de a lua o astfel de mișcare îndrăzneață. Poate fi benefică și utilă pentru tine, dar poate provoca și unele probleme financiare dacă munca ta este bine plătită. Cu toate acestea, sănătatea mentală și familia ta merită mult mai mult decât atât și ambele joacă un rol semnificativ în a te ajuta să devii o persoană mai bună.

7.Găsește un antrenor personal.

Un antrenor personal sau un mentor nu trebuie neapărat să fie un psihiatru. Poate fi un vechi prieten sau un vecin prietenos. Antrenorul tău personal te va îndruma să devii mai bun decât ai fost ieri ca nimeni altcineva în jurul tău. Acesta va fi scopul său principal pentru câteva săptămâni sau luni, în funcție de cât de departe ești dispus să ajungi.

8.Fii cinstit.

Onestitatea este o virtute cu care mulți oameni se luptă. Încearcă să devii mai cinstit cu oamenii care te înconjoară, fie la locul de muncă, fie la masă. Aceeași regulă se aplică pentru onestitatea personală.

Dacă dorești să devii mai bun, factorul decisiv în călătoria ta de auto-îmbunătățire este să accepți cine ești cu adevărat. Fiecare parte a ta este exact așa cum trebuie să fie, și odată ce accepți asta, vei fi mult mai aproape de schimbarea personală decât ai fi fost vreodată.

9.Provoacă-te.

Acesta ar putea fi cel mai dificil pas dintre toate. Încearcă să faci un lucru nou înfricoșător în fiecare zi. Acest lucru poate pare o idee proastă, dar să faci lucruri pe care nu dorești să le faci este o modalitate foarte bună de a realiza de ce nu-ți place în primul rând. Nu spune “nu” la necunoscut și acceptă provocări pe măsură ce vin la tine.

10.Fii răbdător.

Nu vei deveni mai bun mâine, nici după aceea, nici o săptămână după. Schimbarea din interior cere mult timp și efort. Acesta este motivul pentru care nu poți renunța imediat ce întâlnești prima barieră. Oricare ar fi bariera, trebuie să-ți reamintești de ce ai început în primul rând această cale. Strângeți dinții și continuă să mergi înainte, oricât de greu ar părea acum.

Când totul este spus și făcut, cel mai important lucru pe care ar trebui să-l faci este să fii înconjurat de cei care doresc cu adevărat să te ajute. Este bine să fii independent, dar e chiar mai bine să ai un umăr ocazional pe care să plângi.

20615667 1495672397183211 7381962494938981679 o
Chaidari Athens

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top